Peritol a jeho užívanie 7 ročným chlapcom na migrénu

samuel6
5. okt 2012

Ahoj chcem poprosiť o radu. Môj 7 ročný syn trpí migrenami niekedy aj vracia , ale keď mu dám Paralen skôr tak má iba bolesti a zaspí po prebudeni mu nič nie je. Dnes sme boli u neurologičky a predpisala mu Peritol , ale ja mám obavu nasadiť mu ho lebo čítam na neho samé negatíva ďakujem za rady.

petronelasv
5. okt 2012

@samuel6 ahoj ak nemáš z toho dobrý pocit, tak mu to radšej nedávaj, ja tiež dám radšej na intuíciu. Naši doktori vedia liečiť len príznaky choroby, potlačiť ich a neliečiť chorobu samotnú - z čoho vzniká len doživotná závislosť na liekoch...Nerozmýšľala si nad homeopatiou, to by vám mohlo pomôcť, ja mávam veľké bolesti hlavy a mne to hneď po pol hodinke zaberá.

hradnapani
5. okt 2012

@samuel6 pripajam sa k nazoru vyssie, ze treba patrat po pricinach. S tym homeopatom to vobec nie je zly napad, nakolko kvalifikovany homeopat sa zaobera pricinami choroby. Zial, choroby deti su uzko spojene aj so vztahmi s rodicmi alebo medzi rodicmi, vztahmi v kolektive (to uvadzam len ako priklad, nehovorim, ze je to tak u vas) a podobne... treba prist na to, co dieta trapi a vyriesit najprv tento problem.
Ja mam osobnu skusenost, nakolko som v tehotenstve nemohla uzivat klasicke lieky na migrenu,napokon som siahla po konzultacii s homeopatkou a ono to fakt pomohlo!

bibistec
5. okt 2012

no peritol je pokial viem na chut do jedla, ja sama som ho bravala, a v pohode ale teda v pohode na tu chut do jedla. a migrenu? tak ked mu zabral paralen je to ozaj migrela? moja stara mama (92) mala migrenu od narodenia, a ta si teda presla peklom, sama som to zazila des a hroza to treba riesit s odbornikom. co sa homeopata tyka neviem ja na to neverim a nepoznam nikoho komu by pomohol to je len placebo ,ale neposkodi ked uz nepomoze. ale odbornik je na mieste dieta treba riadne presetrit.

katulka1141
6. okt 2012

ahojky ja som raz videla program food clinic a bol tam chlapcek co trpel migrenami a musel vyhodit zo stravy vsetky rafinovane cukry a vsetko jedol len z hnedej muky a po 3 tyzdnoch nemal ani jeden zachvat migreny a po pol roku bol na diete bez migreny.urcite by som to skusila.myslim,ze je na tom nieco pravdy.

hradnapani
6. okt 2012

@katulka1141 ano,na odstranenie migren sa okrem ineho dodrziava dieta, takze minimum vajec, syrov, cokolady, cukrov, kakaa (i cerveneho vina, ale tak to je u dietata pase)... vsetky tieto potraviny, i dalsie, vyvolavaju migrenove zachvaty u nachylnych ludi.

@bibistec keby som tu homeopatiu v suvislosti s migrenou nezazila na vlastnej kozi, tiez neverim. Ale aj po dalsich vlastnych skusenostiach na nu verim a pomaha aj mojmu malemu synovi, ktory si efekt placeba urcite nedokaze este uvedomit. Aj keby to placebo bolo, tak je to urcite lepsie, ako pchat sa chemiou... hlavne ze pomaha. 🙂

pink_lady
6. okt 2012

@samuel6 ak si niekedy zazila migrenu vies ze je to neskutocna bolest a liek treba uzit cim skor. Podavaj magnezium ale , aby pomohlo musi sa brat minimalne 2-3 mesiace v kuse. Jeden znamy neurolog povedal: "ak cchete uzivat magneziu m 2 tyzdne ani ho nemusite brat, skoda penazi". A na sebe vidim ze je to pravda 😉 Treba vylucit potraviny, ktore migrenu sposobuju (napr orechy), eliminovat stres a pod. 😉

samuel6
autor
6. okt 2012

Všetkým pekne ďakujem za rady.

lentuska
7. okt 2012

@samuel6
Ja ti poradim jednoznacne biorezonancne vysetrenie. Tu ti povedia presne, co mu je a co mu to zapricinuje, Nemusi to nikto riesit a ani nemusis zabijat cas s roznymi dohadmi. ja chodim na toto vysetrenie k doktorke Tomovej, a u nej je aj najlacnejsie ake som nasla. Stoji 15€. Kedze chodi za pacientami po celom SR, staci jej zavolat a dohodnut si individualny termin. Ona na zaklade zistenia mu aj vypracuje prirodne preparaty, ktore mu budes podavat a garantujem ti ,ze do mesaica mas maleho v pohode. My k nej chodime cela rodina, dokonca aj dedina, a tiez poznam dvoch, co isli ku nej kvoli migrene, co bez ibubrofenu neboli schopny existovat, a teraz nedaju dopustit......a hlavne, nebudes maleho trovit a zisti sa pricina, kt. sa vylieci a odstrani a nie iba tlmit choroba. Ak chces, dam ti cislo na tu doktorku.

veriiii
7. okt 2012

ja som tiez uzivala peritol ako male dieta,ale kvoli nechutenstvu,nechcela som papat a ma to aj zvysit chut do jedla,ale nejako nepomohol...je to vlastne atypicke antihistaminikum,ale na alergie sa nepouziva, skor na ine diagnozy.a tych vedlajsich ucinkov tam ma aj preto,lebo je to starsi typ lieku...

samuel6
autor
7. okt 2012

@lentuska áno ďakujem budem vďačna za číslo môžete mi vysvetliť ako vyzerá to jej vyšetrenie

simsalabim
7. okt 2012

@samuel6 my sme uzivali Peritol na migrenu (2x denne) po dobu 6 mesiacov. Ziadne vedlajsie ucinky som si nevsimla, ak teda neratam to, ze frekvencia zachvatov sa dramaticky zmensila (z 2x do tyzdna na 1x za mesiac a pol). Inak neurolog hovoril, ze liek od bolesti treba podat okamzite, ako sa dieta zacne stazovat, vtedy sa zachvat da zastavit. Ak to nevystihnes vo vhodnej dobe, uz zachvat nezastavis.

samuel6
autor
7. okt 2012

@simsalabim prosím vás akú dávku ste mali predpísanú? Neoblboval ten liek vás. Ďakujem za odpoveď.

simsalabim
7. okt 2012

@samuel6 uz si presne nepamatam, ale predpisane sme mali 3x denne tusim 5ml. Ale kedze sme chodili do skolky, nemohla som jej ho davat 3x denne a v skolke lieky odmietaju podavat...tak sme skusili 2x denne 5ml a fakt to zabralo. A presne ako hovoril neurolog, ucinok to malo aj z dlhodobeho hladiska po skonceni uzivania (cize frekvencia zachvatov ostala minimalna aj po ukonceni uzivania). Vedlajsie ucinky som si nevsimla ziadne, ziadnu ospalost ani nic podobne...

simsalabim
7. okt 2012

@samuel6 a este som chcela, neurolog naozaj velmi zdoraznoval, ze od bolesti treba podat liek okamzite - vtedy este zabera panadol alebo nurofen....naozaj necakat. Ak som cakala dajme tomu 30min, ze ved polezime, dam jej poriadne napit, studene obklady na celo, zatiahnem zavesy a tak, tak som zstila, ze to vobec nepomaha, bolest sa stupnovala a hoci som potom uz podala liek od bolesti, zachvat som uz nezastavila, trval niekolko hodin, potom opakovane vracanie, spanok a zotavenie. Ak som liek podala okamzite - do par minut po tom, co povedala "boli ma hlavicka" , tak po pol hodine bolo po bolesti a migrene. Nam osobne Peritol naozaj zabral a pomohol, po skonceni uzivania preslo asi 1,5 roka? a frekvencia zachvatov je coraz zriedkavejsia. Pocas uzivania Peritolu to bolo asi 1x za 1,5 mesiaca a potoms a to zacalo predlzovat. Myslim, ze posledny zachvat mala dcera v maji. V najhorsich casoch - pred nasadenim Peritolu - boli zachvaty 2x, niekedy aj 3x za tyzden. Neurolog este hovoril, ze Peritol je povodne liek na alergiu, ale ze casom lekari zistili, ze jeho vedlajsie ucinky su aj take, ze ma schopnost posobit proti migrene u deti. A ze podla jeho nazoru je to to najjemnejsie, co sa z klasickej mediciny da pri dietati na migrenu skusit. Ja som uz bola zufala, ked dieta 2x do tyzdna lezi niekolko hodin s migrenou, clovek nevie, co robit.....

samuel6
autor
7. okt 2012

Ďakujem pekne , že ste mi to takto opísala lebo ja som sa bála , že ho tým obľbnem.moj syn to má tak raz za 2 týždne ,ale ako píšete ,keď mu dám paralelne hneď tak tomu najhoršiemu predideme ak nie príde stav vracanie tma ticho a spánok. Ale syn hrá hokej a mám pocit , že už keď je preťaženy tak dostane tento stav. Nám predpisala neurologička prvé 3 dni pól tablety večer a po 3 dňoch pól tablety ráno a večer.

simsalabim
8. okt 2012

@samuel6 urcite skus odpozorovat "vyvolavaci faktor". U niekoho to je urcite jedlo, u niekoho namaha, u niekoho zmena pocasia, resp. kombinacia faktorov. my sme si dlhu dobu pisali migrenovy dennik, kde som pisala, co dcera niekolko hodin pred zachvatom zjedla, ake bolo pocasie v ten den aj po no (ci bola zmena), ci bola rozrusena.... podarilo sa mi zistit niektore vyvolavajuce priciny, ale nebola to iba jedna, vzdy kombinacia a nie vsetky sa mi podarilo zistit a tym padom odstranit.

samuel6
autor
8. okt 2012

zachvaty začali , keď nastúpil do 1 triedy najprv som si myslela , že má toho veľa . Ale potom ho dostal aj na lyžovačke kde oddychoval ale mal ich veľa aj cez letné prázdniny dokonca boli častejšie ako cez školský rok tak potom tomu nerozumiem on dosť športuje hra hokej aj futball takže má tréning každý boží deň ale mám pocit ,že ked ho neuložím do 21 hod aj to je spúštač. Určite tam je viacej faktorov.

hradnapani
8. okt 2012

@samuel6 to je pre migrenu prave dost typicke, ze zachvaty sa objavuju v case oddychu, napriklad cez vikend ☹
tak ako tu bolo spomenute, je vhodne pisat si dennik, vsetky aktivity pocas dna a velmi dosledne stravu, ako aj co sa cez den stalo (v skole, doma) i to pocasie... casom vypozorujete pricinu, ten dennik je dobra vec, uvidite suvislosti.
Drzim vam palce, je to velmi neprijemne ochorenie, ale da sa toho zbavit!

samuel6
autor
9. okt 2012

Všetkým krásne ďakujem , ža si našli čas a poradili mi.

kubo99
14. okt 2012

Ahoj. Ja som tiez trpel migrenami este aj trpim. Bol som uz na vsetkych vysetreniach. Nic mi nezistili. Jedol som aj peritol. Migreny ustupil z 1x za tyzden na 1x za mesiac. No pribral som asi 10 kg. Unaveny som bol uz o 19tej hodine. Migrenami trpim uz asi 5 rokov. Nepomaha mi nic. Niekedy mi pomoze ak si dam na celo prud ladovej vody a hned nato prud teplej vody. Toto opakujem asi 2 minuty. Niekedy pomoze niekedy nie. Mal som aj obmedzenu stravu bral som lieky dostupne iba v rakusku za 60e na mesiac. Nepomohlo. Moja rada: nejest po 18tej pit vela cistej vody a nesediet pri pocitaci alebo pri mobile viac ako 1hod denne. Teraz mam 13 rokov. Hovorim z vlastnej skusenosti. Kamoska mi poradila pit matovy caj. Vyskusam to potom napisem. Hlavne nejedzte peritol!! AK VAS BOLI HLAVA CHODTE NA CERSTVY VZDUCH. HLAVNE NEMAJTE FYZICKU NAMAHU. HLAVA VAS BUDE BOLIET ESTE VIAC.

kacena4
12. dec 2012

@samuel6 ahoj moja 9 rocna dcerka ma tiez migreny, zvracia, prespi pri tom aj 20 hod.... (migreny mam aj ja aj mamina aj brat) je to neprijemna bolest a urcite viem ze ju spusta aj stres a zataz, t.j. v jeho pripade to moze byt aj trening a ked pride oddych, napr. vikend endorfiny sa nevyplavuju v takej miere a migrena je na svete.. urcite ho odhlas s tak narocneho sportu, aj brat s tym musel skonit a migreny sa mu zlepsili. dcera 2x skusala gymnastiku a vzdy s nou po 2-3 mesiacov prestala a zachvaty sa zriedili, brali sme peritol super zaberal, terez po tusim 3 rokoch sme na inych liekoch ale berieme ich tiez denne pri zachvate davam panadol (vdaka BOhu zatial zabera, hoci u mna uz vobec), nenechaj syna trapit. je to hrozna bolest. nam sa vzdy na zaciatku skoly zhorsia zachvaty potom sa to upravy. a tiez jej zistili histaminovu intoleranciu (HIT) co sposobuje aj migreny, t.j. sme na diete - sladkosti, farbiva, kysle, fermentovane potraviny vsetko spustaju HIT a ta spusta migrenu ☹ drzte sa a neboj neurolog vie co mu prospeje, ked uz dava lieky tak su to silne bolesti a netrapila by som dieta dilemou ci ich brat alebo nie 😅

samuel6
autor
13. dec 2012

Ahoj ďakujem za radu ja som mu ten Peritol vysadila lebo mi z neho za mesiac pribral 4 kila a migréna mu aj tak pokračovala teraz sa to ukludnilo už
nemá zvracanie uvidim na budúci mesiac ideme na Magnetickú razonanciu.Tak som zvedavá.

sanym
16. aug 2013

@samuel6 ahoj, prosím ťa boli ste so synom na tej magnetickej rezonancii? Môj 8-ročný syn má už vyše roka bolesti hlavy, absolvovali sme všetky možné vyšetrenia (očné, ORL, psychológ, neurológia, EEG) a príčina sa stále nenašla. Momentálne užíva Peritol a Magne B6, ale žiadne zlepšenie nenastalo (máva cca 7-8 záchvatov do mesiaca). Ak sa stav nezlepší, neurologička nám odporučila magnetickú rezonanciu, ale vraj nevie či 8-ročné dieťa toto vyšetrenie zvládne bez celkovej anestézie.

samuel6
autor
17. aug 2013

Ahoj áno boli ,zvládol to perfektne.Do vnútra išiel sám aby ho moja prítomnosť nerozptilovala celé to trvalo 20 minút .Všetko má v poriadku už nám aj migrény trocha ustúpili.Každé ráno mu dávam B komplex,magnézium ja som ten Peritol vysadila on enormne pribral asi 5 kg za mesiac a dlho to nevedel zhodiť .A hlavne mu nepomáhal.

ingrid_001
6. nov 2013

Ahojte, mam syna 8 rocneho, tiez sme mavali silne a takmer denne - migrenozne bolesti hlavy. Navstivili sme pediatra, neurologa, osteopata, urobili nam rontgen, magneticku rezonanciu, odber krvi. Skolska lekarka sledovala maleho par tyzdnov a odporucila navstevu ocneho lekara. (Migrena vznikala ako nasledok pozerania sa na elektronicku skolsku tabulu resp. doma pozeranim telky) Neurolog nasadil Peritol+Magne B6 a ocna lekarka okuliare..🙂 Peritol berieme treti tyzden a migrenu nemame. 🙂..jedine co som si vsimla, ze maly je hladnejsi trochu viac viac ako obycajne, inak vsak vsetko v pohode.

sanym
6. nov 2013

@ingrid_001 Ahoj, ako zvládol syn magnetickú rezonanciu? Nás to ešte len čaká. Tiež mám 8-ročného syna, bolesti hlavy ho trápia už vyše roka, tiež sme absolvovali všetky vyšetrenia čo spomínaš, ale nepomohli ani okuliare, ani Magne B-6 a Peritol, bolesti stále pretrvávajú, niekedy raz za týždeň, ale niekedy až 3-krát do týždňa. Teraz sa máme objednať na rezonanciu, ale neurologička váha, že v takom veku to dieťaťu ešte nerobila a či tam vydrží ležať bez pohnutia.

zabkagabka
6. nov 2013

@lentuska až je to možné, poprosím si aj ja číslo na tú pani doktorku.Rovnako ma trápia silné migrény .Dakujem

palomka
6. nov 2013

my sme Peritol brali ako podporu chuti do jedla

martinka49
6. nov 2013

moja vtedy 15 mesačná dcéra brala Peritol na upokojenie nervovej sústavy po silných našťastie afektívnych záchvatoch, predpísala nám ho neurologička, brala ho týždeň, pribrala viditeľne a bola unavená z neho. nebola som s tým stotožnená, no už zúfala som vyskúšala.

ingrid_001
7. nov 2013

@sanym . lekar mu detskym sposobom, ale podrobne vysvetlil co sa bude diat (co bude pocut, co moze robit, co nemoze robit, atd) Potom mu dal sluchatka s prijemnou hudbou a do rucky maly "balonik"a povedal, ze ak sa mu bude nieco nepacit, resp. by sa bal ci potreboval dalsie vysvetlenie ma ten balonik zmacknut cim da lekarovi pokyn, ze sa nieco deje. Maly bol fajn pocas celej procedury, akurat pri konci (ked je zvuk dost vysoky a otravny) zmackol balonik. Ked prisiel lekar, maly sa spytal ci mu ten neprijemny zvuk nic neurobi a kedy to vsetko skonci. Lekar ho ubezpecil, ze vsetko je ok a koniec procedury je o malu chvilku. MR odhalila sinusitis acuta s podozrenim na alergiu (caka nas dalsie vysetrenie). Ocna predpisala okuliare, 0.5 dioptrie na dialku na jedno ocko, ale tiez sa pocas rozhovoru tocila okolo otazok smerujucich k alergickym priznakom. Bolesti hlavky znacne ustupili (sem tam sa objavi slaba 10 minutovka), ale Peritol zatial nevysadzujem (aj ked papkame viac ako sme zvyknuti..) Drzim palce