icon

Periventrikulárna leukomalácia PVL

leadora
21. jún 2012

Je tu nejaká mamička,ktorej dieťatko má túto diagnózu?

Strana
z2
edita0527
9. apr 2020

@mosacip dobry, cca 100-120 slov vie uz,ale vety este netvori. Ma 28mesiacov

mosacip
9. apr 2020

@edita0527 Tak to je uplne super. Nesekol sa niekto v diagnoze? Ved to je ako bezproblemove dieta.

edita0527
10. apr 2020

@mosacip jedine co nevie,to je drzat lavou rukou. Ma v pasti ale uz pekne zdviha a pokusia chytit ak jej poviem,ale sama od seba nie.

mosacip
13. apr 2020

@edita0527 To pride. Tak to uz mate v pohode, asi je to PVL-ko minimalne. Tak napredujte ;)

edita0527
14. apr 2020

@mosacip nebola minimalna hlavne na pravej strane mozgu velka cast frontalne a minimalne nasli aj v lavej.
A dakujeme

parcelka
22. feb 2023

@edita0527 Ahoj, mozem sa spytat ako sa mate? My mame PVL frontalne. Mala sa narodila predčasne v 30tt, teraz ma 2,5mesiaca.

parcelka
Autor odpoveď zmazal
parcelka
22. feb 2023

@leadora ako sa Vam dari? Viem je to dlho ked ste pisali ten príspevok ale mozete mi prosim napisat?

edita0527
22. feb 2023

@parcelka ahoj,moja ma uz 5rokov,chodi do školky, ma ľavostannu hemiparezu. Vsetko robila na čas,cvicime od zaciatku. Chodime na masaž,kraniosakralnu terapiu,na biorezonanciu,teraz hladam na nohu fyzioterapeutu.

parcelka
22. feb 2023

@edita0527 tak vyborne ze malicka je sikovna 🤗 aj po mentalnej stranke ano? A tu masaž,kraniosakralnu terapiu,na biorezonanciu vam predpisala neurologicka ci kdo? Nam povedali ze mozno bude mat poruchy spravania, hyperaktivitu, problemy s ucenim, ale potom hned povedia ze moze byt vselico alebo nemusi byt skoro nic a bud tu mudra potom...

edita0527
22. feb 2023

@parcelka ano,aj mentalne v poriadku.
Nam povedali to iste,ze moze mat rozne problemy,mozno ani chodit nebude vediet. Atd. To casom sa ukaze,ale ked budete cvicit vsetko bude lepsie.
Neurolog povedal,ze cvicit.to,ze co a kde som vyhladala ja.
Vyhladajte fyzioterapeutu dobru,aj viac. Neviem odkial ste,ci mate v blizkosti take centra.

kikaeliska
10. máj 2023

@leadora mohla by som sa opýtať ako sa vám darí mi mame túto istú diagnozu

Strana
z2