icon

Pes eguinovarus congenitus

murovocka
9. nov 2017

Ahoj.Nájde sa tu niekto s touto vrodenou deformitou jednej alebo obidvoch nožičiek?Potrebovala by som sa poradiť,alebo zistiť viac kto to už riešil s dieťatkom po narodení.Ďakujem.

Strana
z2
viktoriad
26. nov 2017

Dobrý večer,ja som sa to dozvedela uz v 5 mes tehotenstva cize som mala dost casu pozistovat potrebne info aj stranka peckarov nas presvedcila.Volala som aj s primarom z Keamarov ale rozhodli sme sa definitivne pre Vieden a nelutujeme.Syn ma rok a pol na spanky nosi mitchellove dlahy a na nozke neni absolutne nic vidno ani velkostny rozdiel.Malinka jazvycka po tenotomii.A to sme mali pravu nožku tažký stav-6 sadrovaní každý týžden.Začali sme chodit ihneď ked mal malý 2 týždne.Vieden sme si zamilovali.Robime si vylety,nakupy aj s rodinou🙂) Radler je inak neskutočný sympaťák,fešak a charizmatický muž ktorý to s deťmi vie🙂)Slovensky ortoped tuto metodu videl len v knihach..smutne.Ale vysledok chvali.Chodí s nami aj "stará mama"pani Mária od Peckárov na tlmočenie.Áno riešili sme cez union,mali sme štastie nám preplatili veľmi dobre cez 1000€.Aj keď je to asi len štvrtina aj tak super.Teraz ideme 18.dec a uz sa tešíme🙂) Už len 2x ročne chodíme.

andreaodler
26. nov 2017

@murovocka áno, chodíme aj na SVK 1x za pol roka na kontrolu aj k Dr. Radlerovi. Ja som mu nevravela, že chodíme aj do Viedne. To by sa mu určite nepáčilo. Tomi je operovaný na Slovensku. Tu sa mi nepáčia kontroly. Trvajú cca 5min. a to len povie " nech sa chlapec prejde" napíše správu a povie, že máme prísť o pol roka. Nepozrie mu nôžku, nepremeria ani nič. Takže fakt len kvôli receptom na nové ortezy. Veď nám ich nevie ani nastaviť. Nastavuje nám ich Dr. Radler. a ten ho poriadne vysetri. - kompletne. Stojí to za tu cestu a my si spravíme výlet do Viedne 😉

tamaraaa
26. nov 2017

@murovocka v Unione vsetko vysvetlia, pripadne si stiahni ziadost na Planovanu liecbu v cudzine z ich stranky. Musi to vyplnit primar detskej ortopedickej kliniky. Ale toto vam prejde len ak mate naozaj vazny stav a nie je mozne ho liecit na SK....pretoze oni vsetci tu na slovensku sa tvaria ze robia Ponsetiho metodu....ale nie...tu robi len Radler.....on to studoval u Ponsetiho....nasi dr mali akurat tak skolenie.....nam to potvrdenie vystavil prednosta detskej ortop.kliniky na Kramaroch, samozrejme po oboznameni sa s nasim stavom atd....v Unione to potom uznali a schvalili. A treba este kalkulaciu predpokladanych nakladov od dr radlera, vsetko.uvidis v ziadosti. Podotykam ale, ze mame naozaj specificky vazny stav, maly ma aj razstep chrbtice a nehybe chodidlami a mal.to velmi.stocene

Strana
z2