icon

Pes equinovarus - ľudovo "konská noha"

balaziovatinka
13. feb 2012

mam pocit ze som na svete sama co ma doma dieta s PES.... prosim ozvyte sa !

joli15
7. mar 2017

@manula ak si na facebooku, pridaj sa do skupiny Pes equinovarus Slovensko - PEC. Nechapem, preco Vam predpisala DB dlahy, ked mozete na predpis nosit omnoho lepsie JM dlahy.

manula
7. mar 2017

@joli15 toto nechapem ani ja, inak som s doterajsou liecbou velmi spokojna. Len maly nema este ani 3 mesiace a tie DB dlahy su strasne tazke. Ja som az teraz, ked som zacala googlit zistila, ze ostatni maju na nozickach nieco ine, lahsie, praktickejsie. Budem moct pri dalsej kontrole ziadat zmenu dlahy? Dakujem velmi pekne za info.

monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
wewe1905
12. mar 2017

@joli15 aj ja som si požiadala o vstup do vašej skupiny. Môžem? Dcéra má tiež jednu nohu PECku

monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
maminka1986
12. mar 2017

ahojte o tejto teme som nevedela že je tu lebo ja som zaklaala v tehu novu....moj synček prava noha PEC.... zistene v 25tt na 3D sone.... hladali sme info na nete a ked sme videli skusenosti s pristupom a "liečbou" na slovensku bez vahania VIEDEN...malý sadrovaný v 3 týždnoch v 6 týžd operovany tenotomia....tera ma 11 mesiacov a už behá s choditkom...nosi dlahy JM s tyčou... takže odporučam jendoznačne VIEDEN! tu sa len hraju že to vedia robit-PONSETIHO metodu - tu nik neovlada tu techniku sadrovania! len RADLER VIEDEN....je to finančne naročnejšie ale vaše deti budu na nohách celý život a tie peniaze neolutujete určite! tu na sk vam deti len dokaličia! nohy budu krive a recidivy...

monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
zigy
12. mar 2017
joli15
13. mar 2017

Baby, ak ste na facebook, hybajte do skupiny Pes equinovarus Slovensko - PEC, uz je nas tam slusna komunita a s cimkolvek kocky poradia.

wewe1905
13. mar 2017

áno ...aj ja som už tam... vrelo odporúčam..

viki357
14. mar 2017

@manula ahoj, aj my sa liečime u pani Dr. Fristakovej a som veľmi spokojná s prístupom, mám pocit že vie čo robí, no v skupine PEC na FB a tam je to úplný opak a naozaj odporúčajú jednoznačne Viedeň .... a s Dr. nemajú dobré skúsenosti. Som z toho zmätená, no neviem , nie každý ma na Viedeň a to neznamená, že nechcem pre svoje dieťatko to naj...
Vám prajem nech dobre znášate DB dlahy, my sme po operácii a čaká nás to isté 🙂

wewe1905
15. mar 2017

@viki357 ja tiež nemám na Viedeň..Som z východného Slovenska a liečili sme sa tu..Dcéra má osem rokov a všetko je ok..Len sa bojím aby sa jej nozka nevrátila tak cvicime..Ale zatiaľ je všetko ok.

tillandsia1
16. mar 2017

@lenusa2809 ahoj, moj drobec ju odmieta, na noc už vobec nechcel, cez den sa to dalo ale iba než začal chodit a to už ako 9m.
Nožičku nám tahá do vnútra ale od kedy chodí nie je taká stuhnutá. Chodievame na cvičenie. Už máme rok a radšej by som prijala dlahu na jednu nožku. Lekárom sa to lahko povie že ho máme donútit, v noci sa snou budí a reve lebo sa nevie otáčat a cez den chce stát na nožkách, už mesiac sme ju nepoužili. Máme íst na kontrolu a tam rozhodnú či dalšia operácia, neviem si ani predstavit že mesiac bude v sádre a potom 24 hod, v ortéze :(

adusko123456
18. máj 2017

Ahojte, aj ja mám synčeka s PEC, obojstranny, liečime sa v BB, určite by som radšej šla inde, ale nie sú financie, kiež by boli, som rada, že aspoň vlakom sa dostanem do BB. Chodíme ku Dr Janekovi celkom som spokojná no to sadrovanie sa mi nepáči, nozka mu vbehne dnu, teraz máme predposledné sadry, ideme na tenotomiu, a potom sadry, a nejaké topánočky na týči, DB. Kiež by som mu vedela viac pomôcť...

joli15
15. júl 2017

@adusko123456 ahoj, ak sa ti nepacia sadry a sama vidis, ze to nie je v poriadku, nie je to dobre. su to najdolezitejsie v samotnej liecbe ☹ pokial sadry nespravne skoriguju v nozke vsetky kosticky, nemoze byt vykonana ani tenotomia... prihlas sa na FB do skupiny Pes Equinovarus Slovensko - PEC.. baby poradia

adusko123456
15. júl 2017

@joli15 ahoj, dala som sa svoj materinský inštinkt... Už sme po tenotomii, ale u Dr Radlera vo Viedni v utorky nám už dajú dole a dostane dlahy ☺

joli15
17. júl 2017

@adusko123456 velmi sa tesim, ze ste navstivili Vieden, velmi velmi velmi 🙂 prajem vam, nech dobre zvladnete dlahy a nech co najskor mate uz iba spaci rezim 🙂 nech sa krpec vytesuje zo zdravych a volnych noziciek🙂

dominikadanisova
10. aug 2017

Dobry den,chcem sa spytat ci mate niektora skusenosti s Dr.Galbavym s NR mi k nemu chodime od prveho mesiaca malicka uz ma teraz 20m.a ma polohove PEC.Päty sme rozcvicili no este nam idu spicky dovnutra.A tento lekar nam povedal ze bude asi nutna operacia kosticiek.Preto ma zaujima ci aj vam niekomu operoval dietatko a ci tato operacia moze mat aj nejake trvalejsie nasledky.Dakujem za rady

lejca89
10. aug 2017

@adusko123456 my sme navstivili Dr.Radlera takisto je to sice financne narocnejsie ale stoji to zato.Bez obav a v plnej dovere sme ho navstivili po tom co nam v nemocnici po porode maleho povedali ze keby som im nepovedala ze maly ma mat konsku nozku ani si to nevsimnu...nekomentujem to dalej ..len zdviham prst a odporucam nedat na rady nasich lekarov...nie ak mate troska viac peniazkov a mate moznot navstivit Vieden.Dali nam sadru na 2 tyzdne potom kontrola a potom sme objednavali Ponsetiho topanky a nosili 4 mesiace 16h denne...po kontrole ktoru sme absolvovali 27 juna je vsetko ako ma byt najblizsia kontrola je ak maly zacne chodit 🙂 velka spokojnost.🙏😇🙂

adusko123456
10. aug 2017

@lejca89 super, tak to mate už z sebou. My sme mali ťažší stupeň PEC obe nôžky.. Takže momentálne nosí JM dlhý 22hod, ale som spokojná. My sme mali 4x sadru + tenotomiu. To bol najťažší deň pre mňa, ale je to za nami a teraz s vytesujem z krásnych noziciek. My sme už tiež boli n kontrolu, a o 6t ideme znovu. Držím vám palce.

tatianaskodova
25. okt 2017

Môj malý peckar.... Už je s neho chlapík... Uža 2r10m...a liečba pod stupeň a u Dr Janeka v BB.... Spokojnost

anawi24
5. feb 2018

@wewe1905 aj my sme z východu (prešov), tiež podľa tunajších lekárov všetko ok.. dva týždne dozadu som bola so synom (7r.) za Radlerom vo Viedni, pre pokoj v duši a kde sa vzala tu sa vzala, "chybička" celá holena kosť (píšťala) je stočena..potrebná operácia, neviem koľko tis.€, čakám za vyčíslenim..ak by som ho nedala operovať (rozrezu kosť, stačia do správneho uhla, zasrobuju a na 4tt sadry, s kt.môže v pohode do školy), tak počas rýchleho rastu (napr.v puberte) by mu nozku stočilo úplne do vnútra a čo naši lekári by urobili? Možno vtedy by prišli na to, že je problém...ďalej si to ani nechcem predstaviť :( teraz zháňam peniaze kde sa dá, ale operovať ho dám, nebude predsa kulhavy, keď už naši "odborníci" mu ti rak doprajú..nevravím, že váš prípad by bol to isté, ale pre pokoj na srdci by som každé dieťa poslala k tomu NAJSUPER DOKTOROVI v celom okolí ;)

tatianaskodova
5. feb 2018

Dobry ostala som velmi prekvapena a znepokojena z asho pripadu, ale mate pravdu dôveruj ale preveruj.... A ako to vasmu synovy zistili? Robili mu rontgen alebo co? Nam povedali ze ma oslabene lytkove svalstvo a valgozitu.... Ziadne rontgeny nic.... Je mi velmi luto, ze vas chlapcek musi ist na operaciu, to je to najhorsie vidiet ako dietatko trpi....

darinka395
Autor odpoveď zmazal
anawi24
5. feb 2018

@tatianaskodova rtg mu robili tu na SVK keď bol bábätko, odvtedy nič! To je na hlavu celý systém tu...a vo Viedni to dr.Radler zistil pri prvom vyšetrení, ale potreboval si to potvrdiť CT snímkom (ktorý sa na Slovensku nerobí-zas to svedčí o niečom), na tom snímku sú prirezy kostí a podľa nich sa vypočíta v akom stupni je tá-ktorá kosť, CT nás vyšlo na 209€, ale aj keď na tom finančne nie sme vôbec super, neľutujem, lebo ak by sme na to neprišli "už" teraz, nechcem si fakt predstaviť to zúfalstvo potom :( inak ak ste na fb v skupine Pes equinovarus Slovensko - PEC, tak tam získate všetky potrebné informácie a každý Vám tam ochotne poradí 🙂

anawi24
5. feb 2018

@tatianaskodova a ešte k tej operácii, dr.povedal, že znie to strašne, ale vôbec to nie je hrozné, a potom už bude všetko ok 🙂 a ďakujem ;)

wewe1905
5. feb 2018

@darinka395 áno doktor Jakub. A Lianka má osem rokov(v apríli 9 ) a všetko je ok.

wewe1905
5. feb 2018

@anawi24 my zatiaľ žiaden problém nemáme, aj noha vyzerá v poriadku, chodíme na pravidelné kontroly, liečili sme u doktora Jakuba od prvej hodiny sadrovaním... dlho dlho sme sadrovali a potom ešte každú noc ortéza... ale dnes má dcéra 9 rokov.. a nič nevidieť.. Ja som maximálne spokojná. Dcéra má aj chrbticu v poriadku. Aj foto ak porovnám s ostatnými má krásnu nôžku.

darinka395
Autor odpoveď zmazal