Pes equinovarus - ľudovo "konská noha"
mam pocit ze som na svete sama co ma doma dieta s PES.... prosim ozvyte sa !
@darinka395 presne tak..svojský je to je pravda
...ale ja by som nemenila... Lianka je na tom výborne.
@darinka395 odbornik 😂😂😂😂 vidno ze ste neboli vo viedni tu su fuseri na nohy "doktori" aby ste este neplakalu
I..ani my sme nemali na vieden ale pôžička rodina....tu nikdy by som oec nedala operovat
Maly 3 sadry na 3 tyzdne operacia v 6tyzd a dlahy
Tu same recidivy a nohy dokalicne
@darinka395 ano budem ho chvalit a ďakovať mu lebo nohu ma super..znamej nosi syn dlahy do 3 tokov tak to ma dobre ale nie zo svk 😄😄 operacia
Nie recidiva nebude ked sa poctivo nosia dlahy...hm hovori z teba závisť..ja pre svoje dieta urobim vsetko a dsm aj posledne a urcite by som si tu na sk nenechsla dieta tyrat rezat tymito masiarmi...skor ci neskor vsetci skoncia u radlera....
@maminka1986 tiež som za Viedeň, keďže do nedávna som tiež bola v tom, že syn je ok, podľa tunajších lekárov. ALE!! Nedovolila by som si urážať iné maminky, že z nich hovorí závisť...Každá si prešla svojim peklom, keď videla svoje dieťatko s "takými" nôžkami a každá chce pre svoje len to najlepšie..A keď mamičky, ktorých deti sú liečené tu na SVK, sú spokojné s výsledkami, nemáme právo im takým spôsobom tlačiť svoj názor. Sú dospelé, svojprávne a v prvom rade ľudské bytosti, ktoré majú právo na rešpekt a tiež právo na svoj názor. A opakujem, jednoznačne som za Viedeň, no takýmto spôsobom nepresvedčíš nikoho, aj keď ti možno ani o to nejde. Aj tak peace
@anawi24 ďakujem za odpoved
@anawi24 treba si precitat starsie prispevky od darinky ako utoci na tie vo noli u radlera a vysmieva sa z nich ci je radler boh ze ho na fb ci kde ospevuju....a kde je akoze urazsnie ked povirm ze hovori zsvist? To je urazka odkedy? Prave preto ze kazda ma pravo na svoj nazor ho kazda sem píše bez toho aby ju niekto zato hresil a poucoval
Tiez sa ma pyta ci som si ista ze nebude recidiva? To he dost rypajuce myslim a je ryoava tie predosle pridpevky mi stačia
Boli ste niektorá na operáciu s PEC v Žiline? Ďakujem
@lejdy9 my sme boli v ZA na konzultacii s touto diagnozou a povedali ze mame najhorsi stupen a ze sa mame pripravit na operaciu
Lenze som potom sla aj na konzultaciu do Viedne a tam zhodnotil doktor ze mame lahku formu a ani operaciu netreba
Takze som si vytvorila nazor na slovenskych lekarov
Ahojte 🙂 našla som tuto temu a chcem vam povedat, aby ste sa nevzdavali. Je to ťažké žiť s touto diagnozou (sama ju mam 26 rokov), obmedzuje to človeka, ale som rada, že som dostala šancu a obdivujem všetky maminy a aj moju, že to so mnou vydržala. Aj keď viem, akú obetu a stresy vyžadujú rehabilitacie, operácie atď. Držte sa a bojujte! 🙂
@lejdy9 operoval ma Dr. Popluhár v Žiline na detskej ortopédii. Podľa mňa aj mamy je svojský niekedy, ale pomohol. Mám síce aj teraz zdrav.problemy, ale ortopediu momentalne nemam riesit, nakolko to patri k inemu lekarovi. Inak uznali tuto diagnozu na polovicny invalidny dochodok ak to pomoze a zťp samozrejme. Čo ale môžem odporučiť som spokojná momentalne s Dr. Tiborom Molčanom v Trnave - cievny chirurg. Lepší prístup lekára a sestričiek som zatiaľ nezazila
Ahojte mamičky. Mam 6 mesačného vnučika ktory sa narodil s konskou nohou. Hned od narodenia si prešiel sadrovanim,no maličky musi ist na operáciu (niečo ohľadom šľachy). Ak máte niektora s tymto skúsenosti, prosím vas ako to prebieha. Operácia, po nej a doba pobytu v nemocnici. Ďakujem za každú odpoveď.
@evickasmolejova1 Na FB je skupina Pes equinovarus slovensko - pec. Tam je veľa skúseností mamičiek a ich detí s touto dg. Tiež rady a pomoc. Nech sa darí 🙂
Dobrý deň prosím vás je tu niekto s pec.?Ak áno prosím o radu.My to máme tiež na jednej nôžke.dakujem
@kristinakrasna
Ahoj, my to mame na jednej nožke. Hned na druhy deň od narodenia začalo sadrovanie. Tak sme chodili kazde 2 týždne po dobu cca 3 mesiacov. Potom nám dali ortopedické topánky. Kedze situacia bola a je aka je(corona) nechceli nas nikde zobrať na kontrolu. Takže pi troch mesiacich konečne zase u ortopeda a to s tym že - nozka po sadrovani vyzerala velmi pekne ako keby nič. Lenže 3 mesiace bez kontroli a ďalšej konzultacie sme tam kde aj na začiatku. Bohužiaľ v septembri nas čakať operacia achylovky. Mame teraz 8 mesiacov.
@kristinakrasna Ahoj, moj syn sa tiez narodil s jednostrannou pec.V novembri bude mať 3 roky. Po porode, ked nas prepustili, sme boli hospitalizovani v Ziline, u pána DR. Popluhára. Nevedeli sme nic o tejto diganoze, nikdy sme o konskej nohe nepoculi...pridala som sa do skupiny na FB (odporucam) a tam sme získali informácie, že na SVK nie je žiadny doktor certifikovaný vykonávať liečbu, tzn. nedokážu správne liečiť pec. Najlepšie som počula o Dr. v Bratislave (neviem si spomenut na jeho meno). Po týždni sme zo Žiliny odišli domov a po získaných informáciách zo skupiny na FB sme začali chodit do Viedne k Dr. Radlerovi. Neda sa to porovnať. Ten pristup, deti ho maju velmi radi, maloktore pri nom place....je to odbornik s velkym O. Ked porovnam iba sadrovanie v Ziline a vo Viedni, je to obrovsky rozdiel. V ZA menili sadru kazdy druhy den, co odovodnili tym, ze sleduju prekrvenie noziciek a pod., čo vypoveda o ich (ne)profesionalite. Vo Viedni nam davali sadru vždy na jeden tyžden a pustili nas domov. My sme mali 4 sadry a keď mal syn mesiac a pol, bol operovaný, prerezali mu Achillovku. Rano sme isli do Viedne a vecer sme boli doma. 🙂 Na tri tyždne sme dostali sadru a po troch týždnoch sme išli na kontrolu už s dláhami, najskôr ponsetiho a teraz odnedávna nosíme ADM dlahu. Zo zaciatku nonstop, iba na kupanie sme davali dole a postupne sa ten cas skracoval. Asi po dovrsení prvého roku nam Dr. zmenil rezim na nocny, teda dlahu nosime iba na noc a takto to bude asi do cca 6r. Sadrovanie stoji cca 70eur, operacia okolo 2000 (dovera nam preplatila nieco cez 400e) a kazdy polrok chodíme na kontrolu, tá stoji 120 (dovera nam preplatila 4e :D :D). Je to financne nárocné, ale mame ciste vedomie, lebo pre nase dieta robime to najviac, co mozeme. 🙂
@mkatka7 Dakujem za info🙏😊uz som sa pridala na fb na tu stranku.My sa liecime v Ba na Kramaroch od narodenia malinkej.Po cely cas vsetko v poriadku a zrazu ze aa to zhorsilo🙈takze hned sa nam to nepacilo.Uz sme pisali p.Radlerovi a cakame na odpoved.Urcite pojdeme tam nakolko malinka zacina chodit a mame oist na kontrolu az za 4 mesiace🙈neviem naco cakaju asi az ked bude zle chodit.poslala som na fb aj foto a maminky mi pisali ze v 13m.nozka nevypada dobre takze asi tak😢
@evickasmolejova1 Dobry den a kam chodite na kontrolu?a uz ste mali jednu operaciu ci nie?
@kristinakrasna dúfam, že sa k nemu dostanete čím skôr. My akurát cestujeme k nemu 😊 Držím palce, aby dopadlo všetko čo najlepšie a nozicka sa dala do poriadku,nech malinká behá ako srnka 😊🤞🏻 Držte sa
@mkatka7 ďakujeme krásne😊My ideme 29.juna dneska odpisali.a ako ste dopadli na kontroly?aj vam prajeme😊
Ahojte, mám prosbu predovšetkým na mamičky, ktorých detičky s touto diagnózou už majú 5-6 rokov a podstúpili sadrovanie, cvičenie, prípadne operáciu a nosili ortézu či topánky. Ako sa vám darí? Vrátili sa problémy alebo sa vám darí cvičením udržiavať stav v poriadku? Pevne verím, že áno 🙂 Rada by som objektívne povzbudila kamarátku, ktorá má niekoľko týždňové dieťatko a touto diagnózou a má hlavu v smútku. Ďakujem krásne za akúkoľvek odpoveď.
@cattleya22 Dobrý večer, syn má desať rokov a pec na ľavej nohe. Okrem toho, že má tenšie litko a asi o 1cm kratšie chodidlo, tak je úplne zdravé, šikovné dieťa, futbalista a už aj baby sa obzerajú 🙂 mal určite tú ľahšiu formu, lebo mu to celkom asi aj spravili tu na SVK(sami nevedia ako, určite preto, že to nebolo až tak zle) , lebo o Viedni sme vtedy ešte nevedeli, začali sme až keď mal 6r. Ale jednoznačne len Viedeň odporúčam, keby sme tam boli od malinka, bol by na tom isto lepšie, to viem na 100% kamoška nech nebojí, bude to o pár rôčkov perfektné 👌🙏💪
@anawi24 ďakujem 🙂

@wewe1905 to je super, my máme chrbticu tiež v poriadku, to nám pozerali tiež stále tu na SR, aj nôžku nám sledovali a bolo všetko ok 🙂 Tiež mal podľa mňa syn tú ľahšiu formu PEC, keďže sme bez operácie a nôžka sa mi zdala do nedávna krásna, aj podľa dr. Radlera je PEC v norme (stupne rotácie), ale to ostatné, čo objavil, by na SVK neobjavili ani za 10 rokov.. A keďže tu naozaj nie je ani jeden doktor, ktorý by bol na to špecializovaný a robia to výjde, nevýjde..Ďakujem, nikdy viac SR...Ale Vy ste fakt asi výnimka, jedna z mála ;) tak nech to je len a len dobré u vás aj u vás Darinka ;)