icon

Pes uhryzol moje dieťa

19. okt 2022

Ahojte,

pohryzol moje dieta pes. Nebola som tam, mala u seba svokra. Samozrejme vsetko zatajila. Nic nam nepovedala. Vsimla som si to, az ked som ho isla kupat. 😡😡😡😡😡 Nema otvorenu ranu, pes neprehryzol teplaky a pancuchy, ale ma tmavsie 2 odtlacky na stehne od zubov............. Aj na usiach, krku ma cervene mini odtlacky, asi od nechtov toho psa..... Tieto flaky, som osetrila betadinom.

Okamzite som chcela ist na pohotovost, ale moji rodicia ma ubezpecuju, ze to nie treba, kedze to nepreslo cez teplaky. Neviem, co mam robit proste. Dnes ho uz zobrat neviem.... Neviem, ci zajtra s nim mam ist alebo nie............. Som extremne nastvana a neviem normalne rozmyslat.

Ano, volala som svokre..... Viac jej 18m syna nedam. To je 100%.

Strana
z3
estrella5
20. okt 2022

@macko_usko222 a ja som niekde napísala, že si to ty napísala? 🙃

simca06022011
20. okt 2022

Nic sa nestane, nerob paniku. Vydenzifikovat a ak su to taketo agresívne psi, tak tam proste malého nevoď. To co opisujes si ani predstaviť neviem...

maminkadeticiek
20. okt 2022

Vobec by som svokre neverila.1.Nepovedala ti pravdu.Ako halo,si matka,mala ta informovat,neexistuje,klamala.
2.Story so psami je cela divna,nehovoriac o jej vypadku pamate.
3.Ja som psickar ale vzdy mam na mysli ze pes je len zviera a nikdy mu nevidis ani tomu najlaskavejsiemu do hlavy,kedy dostane preblik.
4.Bohuzial,syna by som jej uz nezverila.

luccija
20. okt 2022

Bola by som tak isto nahnevana dakuj Bohu, ze t9 nedopadlo horsie.K lekarovi by som nesla,ked jej teda maly nespadol na hlavu.Psi ziarlili, ale nemali by si to dovolit

ukulela
20. okt 2022

Svokru skratka vyries tak, ze je s dietatom nenechas. Budes pokojna. ALE tvoje dieta psy nedohryzli ani neuhryzli a svokru nenapadli. na svokru skocili a ona spadla s malym na rukach. To je popis situacie. Ziadny utok, ziadne hryzenie.opakujem, poziadavka mat psy zavrete je ok. A zatajenie urazu je svinstvo. Ale tvoja interpretacia incidentu je uplne mimo. Naozaj je to viaco tom, ze svokru neznesies.

betulinka1
20. okt 2022

Akoze ja som mierumilovneho a mnou vychovaného vlciaka k 18 m synovi ani nepustila. Mohla byt pustená iba ak som bola s malym ja alebo iny dospely. Plus sa naucila ak prisla k malemu, tak ľahla na zem a nechala sa hladkat. Potom sa sama tak naucila, ze maly vysiel von a ona isla sama do voliéry. Maleho som ale tiez naucila, ze do voliéry nesmie za nou ist, ze je to jej miesto. Cize psov treba naucit ale aj deti treba naucit.

asfodelka
20. okt 2022

Mne sa tak zda ze mnohym komentujucim tu unika informacia o deravom obleceni a odtlacku zubov na nohe. Ja uz som za ten zivot spadla velakrat ale psovi na zuby este nie 🙈
Moja mama tak niesla na rukach neter a susedov koňo-pes preskocil ohradu a rovno jej prebehol cez nohy. Mama mala modriny na chrbte, zadku ale nastastie neter ani ťuk. Ale teda nemala nic potrhane a ani zuby na nohe 🤔

andreatytler
20. okt 2022

Toto je svokra roka. Najskor celu vec zataji a este aj diery na obleceni zasije, potom splieta pribeh a nakoniec si nic nepamata po tom ako spadla na zem s dietatom na rukach ked do nej narazili psy... to akoze omdlela? Ak ano, mala to tak povedat. Takto to znie ako dalsia vyhovorka. Podla mna tie psy na nich oboch skocili a potom sa tam s nimi na zemi "hrali" a ona ich vobec nevedela dat na poriadok ale nechce to priznat ze nema nad psami kontrolu. Taketo psie "hranie" je asi fajn ked to robia dospelemu majitelovi, ale by sa mi vlasy dupkom postavili ak by to robili s malinkym dietatom.
Nechapem tie komentare ze netreba robit dramu lebo dieta nema ziadne otvorene rany. Ved ako mama, ona nema reagovat len na to ked uz poraneniu dojde ale predvidat potencialne nebezpecne situacie do buducna a snazit sa im predchadzat a presne to autorka robi. Nastastie tentokrat sa nic vazne nestalo, ale mohlo to skoncit ovela horsie. Ten pes kusol dost silno ak urobil dieru na obleceni. Ak by kusol do krku, to dieta tu uz nemusi byt, alebo ak by babaka spadla do toho rybnika tiez to mohlo skoncit zle.

agajka22
20. okt 2022

nechcela by som ta za nevestu

nttnnt
20. okt 2022

nebojsa malemu nic nebude a s tymi "vlciakmi" naozaj opatrne rozhodne by som maleho k nim nedavala uz mam s tymto plemenom bohatu skusenost mohol byt pes akokolvek vycviceny...jednoducho tomuto plemenu absolutne neverim a za mna je to to najsprostejsie co moze byt a nie este 2 naraz ked uz tvoria smecku a nemaju nad sebou maximalne pevnu ruku-neexist

tanja111
20. okt 2022

Dcérku "uhryzol" kôň..tiež nemala nohavice potrhané....ja by som nešla..volala som na 112 a povedali že nech to radšej vidí chirurg..išli sme,povedali že povrchové zranenie.dali antibiotiká ktoré sme nedostali lebo sa vysypala...dodržiavali oddych no a nakoniec sme skončili tak že jej to prerezali a urobili drenaz...a samozrejme nás poslali na infekčné kde bol úraz nahlásený.

martul
20. okt 2022

@nttnnt toľko nezmyslov.... vlčiak patrí medzi najmudrejsie plemená. Najlepšie sa dá cvičiť a trénovať. Ktovie prečo majú záchranári, policajti a ostatné zložky po celom svete hlavne vlciakov?!

aceris
20. okt 2022

Boooze mne to pripada az prehnane. Dala by som pohovor so svokrou ze ma davat vacsi pozor a nenechavat bez dozoru a tym to konci. Deti castokrat udru psa, skriknu, buchnu ci iny prejav na toho psa spravia, ze sa pes zlakne a stane sa...Pohotovost? To hadam fakt nemyslis vazne. Dietatu treba udalost pripomenut a poucit furt a stale dokola ako sa spravat v pritomnosti zvierat. Boze keby som riesila kazdu odreninku ci modrinu od zubov ked maly skusal hranice....och, by som bola na pohotovosti furt🤦

sandrasstini
20. okt 2022

Urcite netreba ist na pohotovost ked nema porusenu kozu. Uprimne co by mu pozerali skrabanec,? Nemaju ti ani co dat nato ked si to uz ocistila pediatricka detto bude kukat na teba jak na sialeni. Ale ak budes kludnejsia chod, je to tvoje dieta.
A vies ako sa to stalo? Nemohli sa psy len hrat a dako nestastne maleho takto “zranit”? Ked som bola mala hrali sme sa na dvore a stupila som na labku jack ruselovi maly pes a ten ma kusol do zapastia. Bolo to aj na sitie. Lekar chcel len vediet ci mal pes vsetky ockovania najma benostu, pes mal vsetko ok a mne sa rana zahojila. Proste nestastna nahoda
Svokra sa mala priznat, ale co ked si to ani nevsimla ked tvrdi ze si to nepamata? Alebo videla “hru” a mohol pes roztrhnut pazurom kabatik.
Mna tak skrabla macka pri hre cez pol tvare, kedze som neplakala mama si to vsimla po 15 minutach ked som sa k nej otocila.
Ale chaoem aj tvoju obavu predsa maly je malicky a ona ma dvoch vlciakov, aj ked okolo nich pojde mozu ho zhodit atd. Mala by to respektovat resp mat ich pustenych pod dozorom co snad ma.
A co pises o civave tak to tiez nikdy nevies ked sa nemusia, aby sa raz maly nezahnal a bude, co potom civavu vyhodis z domu? Treba davat pozor vzdy no. Najma pri malych detoxh co nemaju moc cit este

nerya
20. okt 2022

@martul to ze sa dá vytrenovat ale neznamená, ze aj vytrenovany bude. Segra ma tiež vlčiaka a väčšieho idiota psa som s prepáčením ešte nevidela. Neohrabany, všetkého sa bojí, všetko mu vadí, neberie ohľad na nikoho.. 🤷

nerya
20. okt 2022

Každopádne jej už dieťa nenechávaj 🤷 ísť sa pozrieť k jazierku... Prídu psi, skocia na nich, babka odpadne a decko sa utopí v jazierku ja už by som toto mala pred očami 🤷

annamivo
20. okt 2022

@estrella5 ja jej ten strach beriem, po poslednom útoku na mňa som nevedela 2 h vyriect slovo, manžel s mamou vyrozumeli len že pes, samozrejme, že so škrabancom ísť na pohotovosť je trošku moc, ja som ani po jednom nebola u dr, len sa zisťovali očkovania a sledovala som si ako sa mi to hojí... Ja našim deťom nemusím hovoriť aby sa psov báli, stačil im ten zážitok so mnou a posledne som sa šmykla na schodoch keď som utekala brániť hydinu v 7 m tehu čo nám pes potrhal hydinu. Ako po takých skúsenostiach vysvetlite malým deťom,že psy sú super zvieratá 🤔

marca12
20. okt 2022

Chudak musel sa riadne zlaknut

mamutka
20. okt 2022

Zobrat 18 mesacne dieťa na ruky k vode a za chrbtom rozblaznenych veľkých psov, to je nápad roka. Milujem psov, milujem moju maminu, ale seriózne, tieto niektoré staršie dámy sa do svojich psov zamilujú a hotová opicia láska. Oni nepripustia, že ich psík by mohol ublížiť, aj keď ma 40 kíl a miesto serióznej výchovy a pohybom naplnených dní sa mu dostáva prístupu "ťuťu muťu" ty moja bábika zlatá (jojo, seriózne prístup mojej mamky ku psovi).
Súhlasím, že tak malé dieťa jej netreba dávať. Navyse, dvaja psi, to je úplne iná psychológia ako jeden pes, keď dostanú nápad... Tu chýba rešpekt, výchova na strane psa a zdravý úsudok na strane svokry. Keby padli dopredu, tak do vody, no ďakujem pekne. Netreba sa so svokrou ani pochytit za to, ona nepochopí co robí zle. Netreba u nej dieťa nikdy nechať samo.

lalenka33
20. okt 2022

@macko_usko222 ja sa budiť nemusím, som hore. Jediná, kto tu drámu robí je autorka lebo nikomu sa nič nestalo. Ani dieťaťu, ani svokre. Ani modrina ani mikroškriabanec nepatria na pohotovosť ani k lekárovi. Asi svokra nevestu dobre pozná, ked jej zatajila čo sa stalo. A táto diskusia je toho dókazom.
Želám ti dobrú noc a diskusiu s tebou končím.

andreatytler
21. okt 2022

@martul Vlcak je dost nestabilny. Vyzaduje neustale zamestnanie a usmernovanie od vodcu a prave preto ho pozivaju policajti. Je to pracovne plemeno. Pochybujem ze svokra s nimi denne chodi von a cvici a pracuje. Pes co vyskoci na majitela tak ze ho zhodi je nevychovany.

moninah
21. okt 2022

Prva vec je, ze malemu z modrin nic nebude. Pekne si mu to vydezinfikovala, doktorka by asi tiez viac neurobila. Druha vec je, ze svokra je riadna truba, mas plne pravo byt nastvana. A tretia vec je, som v soku, kolko matiek sa tu zastava psov, co dohryzli dieta.

martul
21. okt 2022

@nerya tak povedz sedtre nech ho výchováva a trénuje.

martul
21. okt 2022

@andreatytler je nevychovaný, presne. Ale to je chýba majitela a nie povaha psa ako tu jedna pani napísala že vlčiak je sprostý pes. Každého psa treba vychovať a trénovať, či vlčiak či čivava
Sprosté psy neexistujú

aurora33
21. okt 2022

Autorka, jednoduché riešenie: nenechávaj dieťa svokre a chod aj do obchodu s ním.

elenka.k
21. okt 2022

nehrali sa náhodou s malým, iba? keby ho pokúsali, ver mi to by boli iné rany, aj krv ....
a ak si sa tak bála, mala si hneď letieť na pohotovosť a nie vypisovať tu
tak, či tak svokra to nemala dovoliť, myslím pustiť psov, ak si to nepraješ

elenka.k
21. okt 2022

@martul práveže vlčiak, nie je vôbec sprostý, dokonca je aj inteligentný
náš mňa koľkokrát chráni, ak sa do mňa chce uvádzať druhý pes / taký bastard /

martul
21. okt 2022

@elenka.k veď píšem aj ja to isté. Sprostý pes neexistuje a už vôbec nie vlčiak.

elenka.k
21. okt 2022

@martul veď hej, ako píšeš

jozef11111111
6. nov 2022

@andreatytler alebo behal okolo a labou prebehol po ňom alebo nich ak boli na zemí a to su tie skrabance....a ti ideš hneď....

Strana
z3