Plač 1,5 ročného až do omdletia

jonka23
24. okt 2018

Prosím vás dnes sa mi stalo že som vyzliekla. maleho lebo som ho išla prezliecť do pyžama...jemu sa to nepáčilo a tak začal zúriť až sa hodil na zem a buchol sa tak začal plakať a zúriť ešte viac chytila som ho na ruky a on reval a reval...až zrazu prestal plakať a začal lapať po dychu a oči mu vytočilo dohora..ja som s ním začala triasť až sa potom nadýchol a plakal ďalej...som v šoku má niekto s takým niečim skúsenosti!??syn má 1,5 roka nikdy predtým sa to nestalo.

deti95060810
24. okt 2018

ešte sa to zopár krát stane a potom prestane...stalo sa nám pri jednom dieťati...tiež asi v tomto veku...boli sme na neurolog. ten nič nezistil...takže možno by bolo dobré vyšetrenie u neurol.

marlenka222
24. okt 2018

@jonka23 áno volá sa to zachádza nie. Deti to robia, keď su nahnevane. Moja dcéra 4 roky od pôrodnice doteraz. Keď sa jej niečo nepáči, keď sa nahneva, nastane toto. Dá sa tomu predísť - ak prídeš na to, čo ju stopne. Moju varecha, pohrozenie že ju oblejem vodou. Je to nejaký neurologicky stav kedy dieťa sa "nezvládne" nadýchnuť lebo "jej mozog zamestnáva iná činnosť" v našom prípade hnev. Ono sa však nadýchne ale čo sa deje okolo je sem tam zvlášť zo začiatku návod ako prísť o rozum. Často sa to stáva keď sa deti začínajú uvedomovať -ze niečo dokazu_ plačom predísť tomu aby bolo "po tvojom" aby si mu pyžamo obliekla- čo je predzvesť toho, že nasleduje spánok. Neboj sa, príď na to, čo ho stopne, aby toto nenastalo.

marlenka222
24. okt 2018

Myslím že sa to volá apnoe. Aj ja som to mala. Prestane to s vekom

pininka
24. okt 2018

Volá sa to zachadzanie. Pomáha fúkanie do tváre, alebo keď ho prebratia dolu nohami, zľakne sa a nadýchne sa. Moje ani jedno toto nerobili, ale kamoškina pravidelne, stále sme to riešili na ihrisku.

lubilienka
24. okt 2018

Moje obidve deti to mali tiez presne v 1,5 roku, je to nedovivinuta nervova sustava. Niekto to vola zadusanie, ked sa silno udreli tak odpadli. Trvalo to mozno 3 mesiace a potom uz z toho vyrastli.

jonka23
autor
24. okt 2018

Ďakujem všetkým čo reagovali....som sa trochu ukludnila.....je to hrozne....no šok som mala riadny....je to hrozne vidieť svoje dieťa v takom stave!!!!baby držte sa ....ďakujem