icon

Plač 6-týždňového bábätka

simonga1604
10. máj 2023

Zdravím....mala ma zajtra 6 týždňov....je len čisto na um pije mlieko sunar expert comfort ....neboli žiadne problémy potom sme dali vitamín D a nemohla sa mi vykakat tak som jej ho vysadila nemá ho už 3 deň od vtedy mala nakakane v kazdej plienky žlté riedkejsie... vedela my vypiť tak 150-180 ako kedy......no dnes od rána mi vypije tak 30 niekedy ledva 60 a potom zacne strašne ziapat od bolesti a viac do nej nedostanem aj keď je hladná....v pusinke nemá nič caj pije normálne aj dudel dudluje vpohode tak neviem co to môže byť ďakujem za každú pomoc😕 ráno samozrejme ideme k doktorke

dzulli1980
10. máj 2023

A kvôli čomu si jej vysadila D-vitamín? ... pokiaľ sa dieťa nemôže vykakať, pučí sa, masáž bruška nezaberá, používaj rektálnu rúrku ... a nie, nie je návyková, moja dcéra na nej fungovala 3 mesiace + nasaď dieťaťu probiotiká - pri dcére sa mi najviac osvedčil Coliprev ... a čaj tak malé dieťa nepotrebuje, neviem, aký dávaš, no pokiaľ feniklový, ten mnohým deťom skôr škodí ako pomáha.
@simonga1604

st_277
10. máj 2023

@simonga1604 180ml pije moja 2 rocna, na tak male babatko je to velmi vela, mozno je prekrmene a boli brusko

vkatush
10. máj 2023

@simonga1604 môj má 4.5 mesiaca, veľký papač, ale on zje 150ml. A 180ml ani nezje. Prepchávaš dieťa a preto bolí bruško. Treba ubrať.

Dčko nevysadzuj, to je základ, čo musí dieťa každý deň brať.

anjelicek26
11. máj 2023

6 tyzdnove babatka piju okolo 90ml, ty jej davas strasne velke davky. Vitamin D nemozes vysadit, mozes ale zmenit znacku.

beata_k
11. máj 2023

@simonga1604 A caj tiez vynechaj. 6 tyzdnove nepotrebuje caj, dokonca sa nepotrebuje nalievat ani vodou. UM plne postacuje.

selena_luna
11. máj 2023

Vitamin d nasad spat. Riskujes super problemy s kostami. Babo potrebuje aby sa mu dovyvijala crevna mikroflora, pretoze ziadnu doteraz nemalo, vitamin d s tym nic nema. Je to len nahoda v case, nie pricina a dosledok.

anavixy
11. máj 2023

Vitaminu D existuje niekolko druhov, treba vyskusat iny. 6tyzdnovemu dietatu netreba davat ani vodu ani caj, iba ak ma trvalo problem s tuhsoi stolicou alevo v horucom lete, a aj vtedy len vodu. Kvoli comu davas takemu babatku caj a kedy si s tym zacala? 🙈
To vlastne si davala kazde tri hodiny 180ml mlieka a medzitym este caj?
A 150-180 ml je skutocne strasne vela, aj moja dcera ma 1,5 roka a pije 180ml, 150ml zacala pit asi v 9m. To, ze dieta pije pije pije co mu das neznamena ze je hladne a potrebuje dostat stale viac. Samozrejme teraz, ked uz ma zaludok roztiahnuty to mozno bude tazsie, ale rozhodnnemu treba znizit davku mlieka. Najvyssi cas teraz, ked mlieko odmieta, daj tolko, kolko vypije, aj ked je to malo a o dve hodiny daj zasa tolko, moze pit aj menej a castejsie, kym pride zasa do normalu. Viac ako 120 by som urcite naraz nedavala, aj to len ked je fakt hladne a nie len preto ze tebe sa zda ze tolko potrebuje.

sim_mi
11. máj 2023

Ved na obale je davkovanie 🙄