icon

Plač 9 mesačného dieťaťa po vitamíne D

tosomja
10. jan 2022

Ahojte, mam 9 mesačne dieťa a vždy keď jej dám vit d, plače, zvija sa, nechce potom papať, v noci nespi..od 5m som skúšala rôzne na odporúčanie doktorky, niečo poradili v lekárni.
Chcem sa spýtať, či musím dávať vit d, ci bude veľmi chýbať, ak nedám vôbec. Vynechala som na mesiac a dieťa ako vymenené

anjelicek26
10. jan 2022

Niektorym detom staci kvapka kazde dva dni, inym treba aj tri kvapky, aby mali v krvi urcity level. Normalne chodte na krv, daj zobrat na hladinu vitaminu D v krvi... ak ma taketo stavy, mal by byt predavkovany a treba ubrat. Vitamin D je bohuzial dost dolezity na rast a aj imunitu, uplne bez v lete - kludne, v zime je to take blbe.

petamich
10. jan 2022

davas mu ho rano co najskor? nas na to upozornovala pediatricka, aby sme ho davali rano, lebo potom moze boliet brucho a davam mu ho aj s probiotikami a klop klop nikdy nemal problem ma skoro 6M - teraz je dokonca BioGaia novinka aj s Dckom

jankapepe
10. jan 2022

@tosomja svieti slnko, zober ju na prechádzku a máš vybavené.
Vies že jej robí zle, tak jej ho nedávaj, pre kľud popros doktorku o testy ci ho ma dosť.

tosomja
autor
10. jan 2022

@petamich áno, dávam s ranným mliekom.

tosomja
autor
10. jan 2022

@petamich a načo budem dávať biogaju?

mon1806
10. jan 2022

jamieson ma prirodny vitamin z neho nemoze byt babatku naozaj nic toboz nie z jednej kvapky vyskusajte , vigantol je hnus to nedavajte ale Jamieson je super alebo VIT D 🙂

basska_b
10. jan 2022

Ja som mala podobný problém, vitamín D som viac dávala ako nedávala, myslím že 90% dní, čo je na svete, som nedala a dieťa žije, ma 4 roky 😁

tosomja
autor
10. jan 2022

@basska_b a v pohode? Aj rastie, aj zúbky aj kosti ôk? Ja sa toho bojím, že bude slabá

kath1210
10. jan 2022

@tosomja aky davate? Po vigantole mal
Moj obrovske bolesti bruska, jeden cas bol vigantol aj stiahnuty z trhu.

petamich
10. jan 2022

@tosomja biogaia je probiotikum - na lepsie travenie ak sa dava s Dckom zvykne to pomoct

nykkushka
10. jan 2022

@jankapepe nechcem protirečit ale v našich zemepisných šírkach a hlavne v decembri nie je fakt to slnko dostačujúce na nejaký vitamín D

mishkamishka
10. jan 2022

aj moj mal problem s vigantolom, presli sme na jamieson. drahsi, ale dieta v pohode.

jankapepe
10. jan 2022

@nykkushka takmer ročne dieťa ak sa normálne hybalo vonku počas jari leta jesene ma v zime dostatočne zásoby d vit. Nehovoriac o tom ak využije aj slnečné dni v zime a doplní ho normálne stravou. Ryby, mlieko, syry, vajcia......
Preto odporúčam hladinu najskôr skontrolovať. Ono aj hypervitaminoza vie pri d cku narobiť riadnu neplechu.

tosomja
autor
10. jan 2022

@jankapepe doktorka kázala dávať do leta, v lete vynechať

nykkushka
10. jan 2022

@jankapepe neviem odkiaľ mate tieto informácie, hádať sa nechcem. Ja len píšem, to co mi povedala infektologicka keď riešila nedostatok vit D u mna a tiež som jej spomenula že všetky slnečné dni trávim vonku, ale že žiaľ je iné slnko u nás a slnko napríklad lri mori...

jaroe
10. jan 2022

@jankapepe d Cko sa zo slnka tvorí len v letných mesiacoch u nás. A aj to len od 11-15.

jaroe
10. jan 2022

@jaroe a ešte to musí byť samozrejme bez opaľovacieho kremu

jankapepe
10. jan 2022

@nykkushka ochranný faktor používaš? Strava? Pracovná doba? Pracuješ v interiéri? Exteriéri?

jankapepe
10. jan 2022

@jaroe omyl

jankapepe
10. jan 2022

@jaroe ochranný krém pravda

nykkushka
10. jan 2022

@jankapepe ak teda musím odpovedať tak faktor používam nízky, stravu mame pestrú ovocie zelenina mäso ryby syry jogurty kravské aj rastlinné výrobky a nejedná sa o prácu ale oddych na slnku, väčšinou od 10 do 14 a aj tak som mala nedostatok, jednoducho, naše slnko nie je dostatočne na to aby sme mali dostatok Dčka

jankapepe
10. jan 2022

@nykkushka takže do prace nechodíš a v lete si bola od 10 do 14 väčšinu dní na slnku. Pochopila som správne?

nykkushka
10. jan 2022

@jankapepe neviem na co ti je teda môj úplný harmonogram, ale takto - v lete trávim väčšinu dna vonku, pokiaľ nie je ozaj 40 stupňov buď v bazéne alebo len tak. Do práce momentálne nechodím, som na materskej ale inak pracujem v interiéri..

jankapepe
10. jan 2022

@nykkushka tuky máš v strave zastúpené? Nedrzis diétu?

gre2ade
10. jan 2022

Tiez mam dobru skusenost s vit D od Jamieson

nykkushka
10. jan 2022

@jankapepe prepáč ale myslím, že toto tvoja vec nie je. Nech bude moja odpoveď akakol, jednoducho naše slovenské slnko, a už vonkoncom nie v zime na dostatočne doplnenie vitamínu D nestačí

jankapepe
10. jan 2022

@nykkushka ako chceš. Ja mam d cka dosť rovnako ako aj moje deti. Bez nejakého doplnania. Potvrdene testami. Chcela som ti pomôcť. Pekný večer prajem.