Plač 9 mesačného dieťaťa po vitamíne D
Ahojte, mam 9 mesačne dieťa a vždy keď jej dám vit d, plače, zvija sa, nechce potom papať, v noci nespi..od 5m som skúšala rôzne na odporúčanie doktorky, niečo poradili v lekárni.
Chcem sa spýtať, či musím dávať vit d, ci bude veľmi chýbať, ak nedám vôbec. Vynechala som na mesiac a dieťa ako vymenené
davas mu ho rano co najskor? nas na to upozornovala pediatricka, aby sme ho davali rano, lebo potom moze boliet brucho a davam mu ho aj s probiotikami a klop klop nikdy nemal problem ma skoro 6M - teraz je dokonca BioGaia novinka aj s Dckom
jamieson ma prirodny vitamin z neho nemoze byt babatku naozaj nic toboz nie z jednej kvapky vyskusajte , vigantol je hnus to nedavajte ale Jamieson je super alebo VIT D 🙂
Ja som mala podobný problém, vitamín D som viac dávala ako nedávala, myslím že 90% dní, čo je na svete, som nedala a dieťa žije, ma 4 roky 😁
aj moj mal problem s vigantolom, presli sme na jamieson. drahsi, ale dieta v pohode.
@nykkushka takmer ročne dieťa ak sa normálne hybalo vonku počas jari leta jesene ma v zime dostatočne zásoby d vit. Nehovoriac o tom ak využije aj slnečné dni v zime a doplní ho normálne stravou. Ryby, mlieko, syry, vajcia......
Preto odporúčam hladinu najskôr skontrolovať. Ono aj hypervitaminoza vie pri d cku narobiť riadnu neplechu.
@jankapepe ak teda musím odpovedať tak faktor používam nízky, stravu mame pestrú ovocie zelenina mäso ryby syry jogurty kravské aj rastlinné výrobky a nejedná sa o prácu ale oddych na slnku, väčšinou od 10 do 14 a aj tak som mala nedostatok, jednoducho, naše slnko nie je dostatočne na to aby sme mali dostatok Dčka

Niektorym detom staci kvapka kazde dva dni, inym treba aj tri kvapky, aby mali v krvi urcity level. Normalne chodte na krv, daj zobrat na hladinu vitaminu D v krvi... ak ma taketo stavy, mal by byt predavkovany a treba ubrat. Vitamin D je bohuzial dost dolezity na rast a aj imunitu, uplne bez v lete - kludne, v zime je to take blbe.