Platenie za vyšetrenie u lekára
Je možné ,aby lekárka na kožnom oddelení zobrala dieťa na vyšetrenie, len ak si zaplatíme prednostné vyšetrenie. Dnes som bola so synom na vyšetrení u lekárky a tá nás poslala s vyrážkami a fľakmi po tele ku kožnej lekárke. Kožná nás nechcela zobrať, len ak sa objednáme ( to by nás zobrala na druhý týždeň) alebo si zaplatíme prednostné vyšetrenie 7 eur. Bohužiaľ v našom meste je len jedna kožná lekárka takže na výber moc nebolo ,ak som chcela vedieť čo je vlastne môjmu dieťaťu. Myslíte si ,že takýto postup je ok ? 😠 Kde speje to naše zdravotníctvo ,keď si lekári robia čo chcú ☹
@omnia23 systém v USA, no neviem...videla si ten film, kde otec terorizoval celú nemocnicu, pretože jeho synovi nechceli transplantovať srdce, nemal nadštandard? A video, zostrihaný celý deň, ako pacientka vo verejnej nemocnici čakala na chodbe, kým nezomrela? 😕 Platenie zdravotnej poistky je pre mnohých tam prepych ☹
Fidka žije, tipujem, v UK.
@inkinka nemyslela som to doslova samozrejme,ale nieco obdobne by mozno pomohlo.Mne sa napriklad tiez nepaci,ked som sa naposledy ja ako slusny obcan tohto statu pravidelne platiaci odvody zviechala od bolesti na urgentnom prijme s gynekologickymi problemami ale predo mnou osetrovali Róma,smradlaveho opiteho pomoceneho a ja som tam skrabala steny.Nemala by som takto rozpravat,nemala by som takto zmyslat je to predsa clovek a ano aj jemu bolo zle,ale pokial sa na to pozriem z hladiska:ja si platim on nie tak komu sa mali venovat?
@fidka79 vieš ,ale bolo by iné keby som videla, že má dotyčná pani lekárka plnú čakáreň ,ale 4 ľudí a nikto po nás ani neprišiel, čo sme tam čakali ešte min. 15 - 20 minút ☹
@omnia23 to poznám, čakanie na urgentnom príjme tri hodiny, potom rýchlo predoperačné vyšetrenia a hneď na stôl 😉 ale vravím si, dočkala som sa a som vďačná, nie všade sa pacienti dočkajú 😒
http://abcnews.go.com/US/story?id=5284151&page=...
@inkinka ja som tak cakala v GA nemocnici otras otras a este raz otras s matkou,ktora kolabovala,povedali nam aby sme si sadli a pockali,cakaren bola maly kumbalik bez vetrania a tam napratani 5 smradlavi romovia,mne tam prislo zle z toho zapachu nieto este jej,dovnutra ju vzali az kym som sa tam pohadala so vsetkymi od sestry az po primara 😠
podla mna je zasadnou chybou to ze vyrazky u dietata neriesi pediatricka ale kozna a az v pripade ze si s tym nevie rady tak posle na odbornejsie vysetrenie...
@maznacik007 ale ved ona si s tym asi nevedela rady
@omnia23 no to pochybujem ved sama mamina napisala ze potom u koznej bola pat minut a dostala masticku ... a stavim sa ze ta mast sa dala kupit aj bez predpisu..... ako vidim ze nemas deticky ale toto je standartny postup u vela detskych lekarov.... namiesto aby urobili odber krvi, alebo vyter alebo napisali mast ci poradili mozno aj alternativnu liecbu tak poslu maminu aj s deckom ku koznej, atd... sak nech si aj ona vypyta od poistovne ... a potom v polke mesiaca ma lekar precerpany limit napr. z dovery... uplne bezne sa to stava...
ja som od takej detskej odisla.. a sla som k takej co je schopna posudit aj zakladne veci typu kozne, vie urobit test mocu a neposiela hned na urologiu a pod...
@maznacik007 presne ako píše omnia ona si s tým nevedela dať rady a možno potrebovala len uistiť o akú diagnózu ide
@anjelik0907 prosim ta aku mast ti dala a aka bola diagnoza u malej co ste dostali od koznej
@maznacik007 toto je standardna odpoved matky na zenu,co nema deti.Ty nic nevies nemas deti 😉
Pozri sa,boli obdobia,ked som so svojou sestrou chodila k lekarom ja.Z rodinnych dovodov.Nas napriklad pediatricka s takou vecou vzdy poslala aj na kozne.Kazdy lekar ma ine postupy,opakujem to stale 😉 A ci ide o biznis ci nie,hold tomu nezabranis.
A pri homeopatickej liecbe zas das peniazky do vacku priamo len lekarke...Je to len vec pohladu
@omnia23 ja netvrdim, ze nikto nic nerobi v poistovni. Ja som chcela poukazat na fakt, ze platis u lekara za skorsi termin tak rovnako platis v poistovni ked chces skor nieco vybavit. U lekara oficialne, v poistovni do vacku-neoficialne. Proste ak chces nieco urychlit, platis. Netvrdim, ze je to spravne, iba to tak funguje. Ak chcela autorka skorsi termin, musi zaplatit. Ak si myslela, ze diagnoza napriek vyjadreniu lekarky do buduceho tyzdna nepocka, mala ist na pohotovost... pripadne hladat lekara v inom meste (ano viem, pisala, ze sa jej neda, v tom pripade mala este dalsie moznosti). Co sa tyka systemu, ,mne tento nevyhovuje. Poistovna- z verejneho ZP by nemala byt sukromna, ale statna. Kto chce a ma na to nech si priplati sukromny nadstandard. A osobne, mne by vyhovovalo, keby moje odvody sli na moj sukromny ucet v poistovni vedeneho pod mojim RC a podla toho kolko odvadzam mam isty standard. Ten co neodvadza nic npr. nezamestnany, romovia a pod. by mali iba nevyhnutnu ZS tzn. ohrozenie zivota. Samostatnou kapitolou by vsak boli dochodcovia, ti neplatia, ale platili cely zivot.
@omnia23 este raz napisala som ze nemas skusenosti s pediatrami.... ja mam a znacne a chodim teda dost po lekaroch a ked si predstavim nasu koznu v okresnom meste, ktora rano o siedmej vylozi poradove listocky a o deviatej zacne ordinovat a o jednej konci bez ohladu na ludi v cakarni.... objednat na termin sa neda hned v ten den, tak min. o tyzden... ak je to akutne povie ze mas ist na kramare... tak ma veru chut ist s dietatom na kozne prejde ....
ja viem co je to chodit s detmi po lekaroch aj ked by som rada taku skusenost nemala... ale stale si myslim ze pediater nema byt iba vratnik co posiela dalej ale ma liecit ma robit zakladne vysetrenia a liecit...a kontrolovat liecbu...
@maznacik007 ja som nepovedala,ze pediater ma byt vratnik 😅 Ale pokial to takto lekarka robi,budis.
@maznacik007 absolutny suhlas 😉
@maznacik007 dala nám sivý tekutý zásyp 😉 na diagnózu povedala, že to môže byť z hrdla 😲 v podstate to nič vážne našťastie nebolo
@anjelik0907 z hrdla cize hepreticka angina....? cize mala mala vtedy anginu.... a robila vam pediatricka vyter ci je tam streptokok...
ja nemenim na tom co som pisala ani makke f.... ten zasyp ti mohla dat aj pediatricka... a radsej namiesto toho terminu u koznej si mala zaplatit CRP a mala urobit vyter na streptokoka...
@anjelik0907 a obvodna vam robila vytery z hrdla? Lebo teraz som fakt padla do kolien, ze tekuty zasyp nevie predpisat pediater 😝
@cecil36
@anjelik0907 no a v tomto pripade ta mala poslat naspat k pediatricke nech urobi potrebne vysetrenia.Toto su typicki lekari.Riesi priznak,nie pricinu 😠
@maznacik007
@omnia23
@cecil36 no ja som potom išla zas naspäť ku pediatričke a tá nám dala aj antibiotiká .Ja si myslím ,že pediatrička sa chcela len uistiť, či je to tá diagnóza čo si myslí . Lebo keď sme prišli naspäť si zahundral," no tak ako som si myslela ".