Podozrenie na autizmus u 15-mesačného dieťaťa
Maminky ahojte, chcem sa spýtať mám 15 mesačného chlapčeka ktorý už chodí popri nábytku aj sa prechyti, takže motorika je spomalená ale stále v norme . Len skôr ma obcas zaráža jeho správanie v zmysle že asi od 10-11 mes stále ma jednotvárne hry ako hádzanie guľanie hračiek, občasne točenie koliesok na autíčku, občasne otváranie a zatváranie dverí, čo sa týka reči okrem mama len obcas blabota, spanok máva dobrý, taktiež jedenie … rad sa vozí v aute a kociku, ale posledné týždeň akonáhle sme mimo domu ( okrem prechádzky ) všade sa nejak zlosti či v kociku na nákupe, obcas aj v aute…. Najšťastnejší je doma… od bábätka nebol nejaký mojkavy tulivy, to mu pretrváva viac menej doteraz, … preferuje hru osamote a je spokojný … mne sa to mamičky nejak posledné mesiace nepozdáva , pôrod bol bez problémov apgar skóre 9/10 takže v norme všetko,… tehotenstvo tiež v poriadku … čo si mamičky myslite , príde ešte zlom? Alebo je podľa vás niečo mimo normy ?Prospelo by mu ísť do kolektívu ako jasličky ? Ďakujem🙏😊🩵
Normalne dieta,co mate vsetky s tymi kolieskami a autizmom? Keby si buchal hlavu o stenu,nepoviem,ze ti to pride divne,ale,ze 15m otaca,skusa ako co funguje,nici, blazni sa a teba hned napadne autizmus,to nechapem. Kludne moze mat aj ADHD a xy dalsich psychomotorickych chorob,poruchy ucenia...nic z toho sa nediagnostikuje v 15mes.

@maminka2306 pousmiala som sa na vete..otvára-zatvára dvierka 😁u nás najobľúbenejšia činnosť v tom čase, krútenie koliesok, ukladanie do radu, ukazovanie mojim palcom, nereagoval na meno..a plno auti znakov..keď mal až 2,5 roka začal ukazovať a zdieľať s nami všetko, očný kontak a teraz patrí k tým šikovnejšími detom v škole, vyhráva olympiády a je ‘normalny’😊..ja som sa tiež bala,ale všimla somsi, že miloval deti, bratrancov a sesternice, hral sa s nimi a tešil sa s nimi😊takze mal take črty..