Podozrenie na epilepsiu - nespokojnosť s vyšetrením
Ahojte.Poradte ako ďalej.Obvodný lekár má podozrenie na epilepsiu u môjho 20 mesačného syna.Dnes sme boli na neurológii kde mu robili eeg,ktoré lekárka zhodnotila ako negatívne vraj ide len o afektové záchvaty a neurčila žiadne ďalšie vyšetrenia.A teraz poviem prečo som nespokojná.Eeg sa má robiť cca 25 až 30 minút.Ona ho robila dokopy 16 minút ztoho prvé 4 minúty plakal takže sa to nedalo použiť.Takže záznam má dokopy 12 minút Neviem prečo ho ukončila keď bol malý pokojný a tichúčko že sa dalo pekne natočiť.Tvrdila že ak by epilepsiu mal určite by to zachytila aj za 6 minút a nie to 12.Ďalšie čo sa mi nepáči je zhodnotenie a uzavretie to stým že ide o afektové záchvaty keď syn má také stavy bezohľadu nato či je rozrušený alebo nie.Vyzerá to asi takto Pekne sa hrá je pokojný zrazu ostane stáť vyvráti očká do hora a niekoľko sekúnd nereaguje následne sa oreberie a pokračuje v hre.Potom sa to deje keď si napríklad udrie hlavičku alebo sa zľakne.Naposledy sa to stalo počas chôdze keď prechádzal z jednej strany miestnosti na druhú a vtom som videla že sklonil trocha hlavičku očka dal do hore a už ho aj ťahalo k zemi akoby bol opitý.Možno by aj spadol keď by som ho nechitila.Toto podľa mňa nemá nič spoločné s afektovými záchvatmi.Čo mám teraz robiť?Nechať to tak alebo hľadať pomoc niekde inde?Nie som žiadna hysterka ale cítim že že sa niečo deje že to nieje v poriadku.Má niekto dieťatko s podobnými problémami.Ďakujem?
Takže ešte v piatok som volala do Michaloviec mudr. Makarovi.Pani sestrička povedala aby som priniesla dokumentáciu od dr.z. Humenného nakoľko doktor už neberie nových pacientov ale rozhoduje sa podľa toho o aký prípad ide.Vraj si to pozrie a zhodnotí či je potrebné aby robil znovu vyšetrenie.Tak sme odniesli aj správu aj záznam z eeg a aj keď som nemala veľké nádeje pán doktor nás vzal.Dostali sme termín hneď o 2 týždne.S tým že budú robiť kontrolné eeg.Tak dúfam že všetko dobre dopadne .
@lenka3008 ahoj, ako si dopadla s vyšetrením, má syn tu epilepsiu?

@nicole003 ďakujem určite sa nenechám odbiť,u nás tiež keď sa to začalo tak 1 krát za 2 dni a teraz denne aj 5-6 krát aj to len čo to spozorujem.Možno aj viac len to v tej chvíli nevidím preto viem že to nieje normálne a cítim že niečo nieje v poriadku.