icon

Podpora imunity a škôlka

zuzina316
4. feb 2019

Mamičky škôlkarov, iste poznáte časté choroby keď dieťa začne chodiť do škôlky. Máte nejaké skúsenosti, či vôbec nejaké vitaminové doplnky fungujú a podporia imunitu, aby dieťa nebolo tak často choré (Imunoglukan ani Cebion nejak nepomáhajú).

iskrickaa
6. feb 2019

@ajahoda Moj trojrocny chodi len na tri hodiny denne a na nadchu to bohate staci. Uz som zufala. Presne mi povie, kto sa dnes soplil a kaslal. Od chorych deciek neochorie len clovek, co ma imunitu ako slon. Dnes bolo okolo nuly a vo vedlajsej triede okno dokoran..

evelyn0303
6. feb 2019

@aerdna11 všeobecne to netreba s tým ovocím preháňať,v zime by som jabĺčko,1banánik neuškodí,aj kiwi je veľmi zdravé,moc kyslé veci leptajú sklovinu,tým trpia aj naše zuby, a tiež pozor na šťavy,smoothies, džúsy..🙂

evabb35
6. feb 2019

@zuzina316 Všetko možné od imunoglukanu až po... som dávala, stále sme boli vonku a nepomohlo nič. V tej škôlke boli v jednom kuse nejaké choré deti.

iskrickaa
7. feb 2019

@evabb35 presne, ja som spociatku nechapala, ako moze byt synak stale chory. Vzdy vhodne obleceny, kazdy den papa misku ovocia, kojeny dva roky, imunitu ma podla niekolkych pediatrov uplne v poriadku... Hlavu som si prestala skriabat az ked som videla tie zasoplene detiska a pocula ten strasny kasel 😕

sweetie35
Autor odpoveď zmazal
bibisk
7. feb 2019

@zlatka79 prosim ta ake konkretne uzivate? uz mi to tu jedna mamicka radila, asi sa na to dam. lebo tie choroby su uz neunosne

kyvetka
7. feb 2019

nam sa osvedcila sauna. ako tam chodievame tak synator je zdravy a to vlani o takomto case bol stale chory.

zuzina316
autor
7. feb 2019

@evabb35 ah presne. Každý mesiac

zuzina316
autor
7. feb 2019

@iskrickaa tiez mam ten pocit ze to zo skolky. Choré decka tam byvaju.

zuzina316
autor
7. feb 2019

@bibisk u nas to iste. Kazdy mesiac chorí. Uz pomaly celu zimu sme len doma co furt nejake horúčky. 😠

evabb35
7. feb 2019

@zuzina316 Keby len celú zimu, my sme boli chorí aj na jar, aj v lete, aj na jeseň...furt. A najhoršie bolo, že som ochorela aj ja. Moja praktická lekárka mala dosť, tak často som nebola chorá nikdy. Manžel od dieťaťa tak ochorel, že ležal dva týždne a jeho praktická lekárka dala pokyn, aby celá rodina komplet súčasne užívala atb, lebo inak to bude kolovať v rodine a my sa choroby nezbavíme nikdy. Takže my sme sa celá rodina preliečili atb, no v škôlke bacil koloval furt, dieťa bolo choré furt a buď som to chytila ja alebo manžel. V takej sociálnej izolácii sme nežili nikdy. A to sa doporučuje deťom škôlka, aby sa dieťa naučilo pracovať v kolektíve, kvôli predškolskej príprave. No keďže dieťa bolo furt choré, tak sa nič z toho nekonalo.

nuska
7. feb 2019

U nás colostrum z LR, vitamín C z DM, sem tam im dám zinok ak je v okolí veľa chorob, taký 10mg alebo cistus incanus tobolky, kde je už aj zinok. Aj čaj z cistusu je super. Najlepšie je začať ešte v lete cca august, keď ešte nechodí do škôlky alebo potom dlhšie nechať doma, nech sa poriadne dolieči aspoň mesiac. Tiež ako bolo povedané strava veľa robí a často vonku. Super ešte pomáha inhalovanie vincentky. A netreba zabúdať na probiotiká. Tie sa nemajú brať len pri atb ale dobre sú aj ako podpora imunity. Treba ale kvalitné. Ak by si chcela poradiť napíš, niektoré veci viem lacnejšie dať, napr. cistus incanus čaj aj tobolky sú teraz v akcii.

zlatka79
7. feb 2019

@bibisk používam overene colostrum od spoločnosti LR. Keď deti niesu ešte choré napríklad v decembri som im začala dávať tabletové 1 na deň ako prevenciu...a keď sa objavia prvé príznaky je dobré hneď nasadiť tekuté. Tekutá forma sa rýchlejšie dostane do tela a štartuje imunitu. To tekuté je s výraznou chuťou za mledzivoom ale o Tom to colostrum je.
Vďakabohu deti neboli choré aj keď navôkol sú samé chrípky. Je veľa colostrum v lekárňach no treba byť obozretný čo kupujú ľudia a či je to naozaj taký podiel.
Ja proste nedám dopustiť na colostrum 😊😉 vyskúšajte zdravie máme jedno

evabb35
8. feb 2019

@zuzina316 Dávala som aj colostrum od spoločnosti LR aj tekuté ako tu bolo doporučené aj iné vitamíny Zinok, D-vitamín, C-vitamín a nepomohlo, stále som mala dieťa choré, keď sa pohybovalo medzi škôlkármi.

evabb35
8. feb 2019

@zuzina316 je vedecky dokázané, že nedostatok spánku znižuje imunitu. Mnohé deti v škôlke nevedia spať, resp. majú menej kvalitný spánok ako doma, potom sú unavené, podráždené a navyše deťom sa po nástupe do škôlky môže zhoršiť kvalita aj nočného spánku, lebo jednoducho psychika robí svoje, deti sú viac vystresované, je to nové prostredie a veľká zmena.

evabb35
8. feb 2019

@zuzina316 my s manželom sme na rozdiel od dieťaťa neužívali nič na podporu imunity a boli sme menej často chorí ako dieťa, ktoré užívalo imunoglukan, colostrum atď...a naozaj až keď sa dieťa prestalo stretávať so škôlkármi tak sme sa zbavili chorôb.

evabb35
8. feb 2019

@zuzina316 u nás na sídlisku kým nám deti nezačali chodiť do škôlky, tak sme sa pravidelne stretávali na detskom ihrisku. Akonáhle deti začali chodiť do škôlky, ihrisko ostalo prázdne a to sme všetky dávali colostrum a imunoglukan, C-vitamín.... a potom sme si už len vymieňali info o akciových cenách na prípravky na podporu imunity a to ešte aj keď nám deti nastúpili do školy...

zuzanatulaiova
8. feb 2019

podla mna ozaj ide o kvalitu,moje deti užívaju produkty od firmy forever a ja nemožem dopustiť,aj ked zacinala chodiť do skolky už bola na produktoch a 3roky žiadne antibiotika,takže podla mna to vela robi aka kvalita....a ani vela nespi takže .....za mna či už čo sa týka imunity,alebo aj astmu som poriešila a už vela mamičiek čo prešlo na forever produkty tak su ovela spokojnejšie,či už maju deti 2roky alebo aj 3-4.....

kulumulu123
8. feb 2019

@evelyn0303 KDE SA da military cisty a jedly aloe Vera gel?? Dakujem

kalerabka99
8. feb 2019

@kimi203 prosím ťa, ten olej obsahuje:
Hřebíček , Citron, kůra skořice , Eukalyptus, Rozmarín. To znamena, že keď si kúpim tieto oleje (napr.hanus) a kvapneme z každého po jednej kvapke do difuzera, bude to mať rovnaký účinok, ako ten thieves? Ďakujem

kimi203
8. feb 2019

@kalerabka99 ahoj, tieto oleje to obsahuje, ale nie po kvapke treba. Nájdi recept, neviem ho na 100% naspamäť, ale nejak takto
40 klinček
35 škorica
30 citrón
20eukalyptus
7 rozmarín
Čísla sú počet kvapiek, spolu to vytvorí tu zmes Thieves a tu potom do difuzera...ak sa ti nepodarí nájsť, zajtra dohladam a poslem, len mi napíš. Mirka

kalerabka99
9. feb 2019

@kimi203 ďakujem. Našla som. Prosím ťa pekne to vonia?

kimi203
9. feb 2019

@kalerabka99 áno, ale ide o účinok... Inak vonia to podobne ako medovnicky.

slecinqa1
9. feb 2019

ahojte. my sme na tom tiez velmi zle a hladam pomoc tu na MK. maly zacal chodit v septembri do škôlky no od oktobra jak mu začalo prechladnutie trva do teraz s atb. od sept do dec cca na striedacku tyzden doma tyzden škôlka. po vianociach bol mesiac v kuse v škôlke a teraz je tyzden doma a este dalsi asi bude. som zúfalá aj nahnevaná pretoze stale nakazil malu 9mesačnú (momentalne tiez na atb) a tiez mňa (beriem atb a zase začínam byt chora) aj manžela kt. uz dobral atb. za lieky sme dali kopec penazi a uz neviem co robit.☹ ☹ ☹

kimi203
9. feb 2019

@slecinqa1 doliec a nechaj si ho doma. Podľa mňa lepšie zdrave dieťa doma ako opatrovať dve choré.

aksunah
9. feb 2019

Ja doma varím celú jeseň,zimu,jar bylinkovy,šípkový,Lipový čaj,všetko si na jar a v lete pozbieram v prírode sama,zjeme doma veľa medu a citrónu.Aj veľa spánku je výborný na imunitu.

iskrickaa
9. feb 2019

@slecinqa1 Prechladnutie liecene atb? Boli vobec potrebne? Prvy rok a pol bol u nas husty, ale teda sama viroza-nadcha. Raz mu nadcha prerastla do zapalu priedusiek a raz do zapalu stredneho ucha. Ale byt s nadchou tyzden doma, to ako so zapalom pluc.
Inak ja som mala v oktobri tri zapaly priedusiek kazde tri tyzdne. Stale sa mi skomplikovala nadcha, co maly alebo muz doniesli. Vsetci berieme Imunoglukan, odvtedy mavame len bezne nadchy.

aksunah
9. feb 2019

Nehovorím,že sme stále všetci zdraví,ale určite je to zdravá podpora imunity.Deti v tom predškolskom veku vychytaju veľa chorôb.

janullka2008
9. feb 2019

Môj 3,7r išiel v septembri do škôlky a do teraz chodil asi mesiac dokopy. V novembri mu vybrali nosnú mandlu. V januári nastúpil do škôlky týždeň v škôlke a potom 2 týždne doma. Mam ešte 18m dcérku ta od neho ochorela 2x. Dávala som Martankov, vibovit, céčko z dm a nič. Som zvedavá dokedy nám to teraz vydrží. Už nech je jar.

slecinqa1
9. feb 2019

@kimi203 asi máš pravdu aj ked potrebujem aby chodil do škôlky.