Podpora imunity a škôlka
Mamičky škôlkarov, iste poznáte časté choroby keď dieťa začne chodiť do škôlky. Máte nejaké skúsenosti, či vôbec nejaké vitaminové doplnky fungujú a podporia imunitu, aby dieťa nebolo tak často choré (Imunoglukan ani Cebion nejak nepomáhajú).
Ahojte.na imunitu su dobre kapucinkove kvapky
Vitamin c dm drogeria, kurkuma do kazdeho varenia- kupit kilovu. Eukalyptus do aromalampy na noc, obycajna sol s vodou kloktat, a slabsi roztok do nosa- často. Psychika- neriesit pred detmi moc ze su chore, ani sa nerozculovat. Hrat sa na doktorku a maleho pacienta. haslerky su uz nove chutne- to su take bylinky na hrdlo. Zdravsia alternativa hrdla je cmulat obycajny zinok 10mg.aj 6x denne pri chorobe a nezapijat. Skorocel s medom. Ta sol je 100% a kurkuma. Moje dieta ma 8 rokov, nikdy antibiotika, iba teraz vramci rozvodu mala mesiac od zimy kasel bez bolesti- ale to je psychika.... liecime prirodne a aj inymi vecami..nebudem vypisovat vsetky tajomstva. Dcera ma odo mna strasne vela lasky a objati
Viete, ze aj objatia liecia??? Musi ich byt aspon 8 silnych denne. Funguje.
Na predpis sme mali Ribomunil. Liečba trvala 6 mesiacov. Prvú liečbu sme začali už rok pred školkou. Druha v čase nastupu do školky. Prvá choroba po nástupe do školky v decembri a potom v marci (kriticky mesiac). Druhý rok v skolke v marci (choroba) nasadena opat liečba, ale trvala už 3 mesiace. Syn je vsak od 2 rokoch na liekoch - celoročný alergik , a od 2,5 roka berie kortikoidy na astmu. Takže ja si myslím, že ten zázrak kt. synovi pomohol, že nemáva bežne skolkarske choroby je Ribomunil. Aj ked u alergika su sople skor stále, kedže januar je obvzkle jediny mesiac ked nič nekvitne.
a ešte co som len odpozorovala. Chceš byť zdravý - nejedz citrusy!!!
predosle dve zimy synovi tiez nic nepomahalo, bol chory tak 3 tyzdne z mesiaca, bral C,D, skusali sme imunoglukan, echinaceu, aromaterapiu, zdrava strava je u nas samozrejmost, alergologicka mu nasadila liecbu, no tiez to bolo bez zmeny...nic nezabralo....kedze som sa docitala ze imunita v podstate je v creve, tak som od jesene ako dalsi 'pokus' nasadila probiotika ( tie co su vhodne na dlhodobe uzivanie) a chvalabohu, v jeseni vynechal v skolke 3 dni, po Novom roku este chory nebol... dcerka nastupila od septembra do jasli, tiez jej davam probio a zdrava ako rybka, takze nam jednoznacne to pomohlo. A este jedna vec, neprekurovat miestnosti, cize u nas radiator nejde takmer vobec lebo mame stale v byte tych 22,5-23,5stupna a ohrievanim sa znizuje vlhkost, co vysusuje sliznice a tie su potom nachylne na 'usidlenie' virusov.
@martinka016 a prosom vas, ake konkretne probiotika davate?
ja som už to bude v maji 3roky skusila aloe v kombinacii s detskými vitamínami Kids a to mala starsia dcera astmu a mladsia bola ešte drobna,ale už aj jej som skusala davať gel....a odvtedy ani astma neni,a deti neboli nejak važnejsie chore.a to som mala s astmatičkou riadne starosti,to boli zachvaty jak des....chvalabohu,ked aj vyskočila teplota,tak 1-2dni najviac,ale to sme ustražili s aloe čiže ani k lekarom už nechodime iba na preventivke sme boli
Ja im dávam od LR aloe vera a Vitaaktiv
@zuzina316 tak toto by pomohlo aj mne co na imunitu detom.
Ja som uz zúfalá stale sa točíme sice mam školákov ale tiez uvažujem kde robím chybu. Imunoglugan tiez berieme s prestávkami 3 r.a ze by to pomohlo sa neda povedat .
Este som uvažovala aj Wobenzym no pokial su prírodné moznosti tak sa priklonim ku tym .
@zuzanatulaiova prosom ta napises ake presne aloe je ich na trhu veeeľmi veľa dakujem a od akeho veku sa mozu dakujem
My tiež fungujeme na aloe vera a prírodných vitaminoch. nam nepomáhali ani lieky z imunologie,brala aj ribomunyl aj imunor.napchavali ju kadecim moznym,a aj tak bola každý druhý mesiac na antibiotikach....teraz je to oveľa lepšie ...berieme uz 2 apol roka ...plus v chrípkovom období tiež naše prírodné cecko...
@gabccia infants dophilus, kazde rano nalacno rozpustim prasok v troske vody v pohari
Ja dávam imunoglukan od septembra do apríla a určite sme omnoho zdravší a po chorobe vždy celý byt vyziarim tou UV lampou,ktorá všetky bacile zabije.
Ale môjmu synovi prešla chorobnosť až v 4triede zs,až po trojročnej liečbe u alergologicky,niekedy to proste trvá,niekto má imunitu lepšiu a niekto horšiu.
My inhalujeme vincentku preventivne v tomto období raz za den a drzime sa
Ahojte, my doma difuzujem Thieves - zmes esenciálnych olejov a vyrábam z nej aj balzam a natieram na spodok noziciek a hrudník . Deti 1,5 roka a 4 roky neboli od septembra, od kedy som sa k tomu dostala choré - iba 1x 3dňový soplik.
Zmes si viete vyrobiť aj samé - v angličtine je kopa receptov aj informácií. Dúfam, že vám pomôže tak, ako nám. Ja všade odporúčam aj vyrábam kamoškam. Za mna je to malý zázrak.
Ja dávam len vitamín C aj deťom aj sebe a co sa mi najviac osvedčilo je, že som v zime dávala deti minimálne do škôlky, max.na pol dna výnimočne dlhšie. Škôlky sú prekurene, plne chorých detí a na to nepomoze nič. Dokonca som pristihla učiteľku ako luftuje v triede deťom nad hlavou a vonku bolo - 10. Čiže záujem o choré deti je očividny...

@zuzina316 tazko to je radit. Kazdemu dietatu zaucinkuje nieco ine. My sme presli kadecim, doma mame lekaren doslova. Na orl nas volaju uz po mene. Najnovsie vsak som konecne prisla na to co zabera. V prvom rade prestat to nejak riesit. Cim viac som sa trapila ja tym bolo to horsie. Vypustila som z hlavy a nasadila : imuniglukan (davam sirup, sle tiez som pocula ze tbl su lepsie, ucinnejsie aj ekonomickejsie), echinaceu od firmy Esi v kvapkach, cucoriedkovy sirup od Justu a Ccko som doplnala tym z DM ale stale je to len umele C, tak som presla na prirodne a to sirup z rakytnika a sipkovy 100% prasok davam do kasi. Samozrejme imunita vychadza od zaludka cize urcite kvalitne probiotika. My uzivame BioKult.
Zakladom Imunity je betaglukan (teda nachadza sa v imunoglukane napr), vit C najlepsie prirodny zdroj, probiotika.
A ak uz nastupia sople, zvysik Ccko, inhalujeme vincentku cez inhalator pravidelne, pouzivame dotteru oleje a najdolezitejsie sirup Tusserbe od firmy Esi rozpusta hlieny a pomaha kaslu. Inak sme sa trapili 2 tyzdne, teraz za tyzden sme fit. Drzim palce 🙂