Podráždený žlčník u 2,5 ročného dieťatka
Maminy co mi poradite na podrazdeny zlcnik a celkovo ubolene brusko u tak maleho dietata. V pondelok to zacalo teplotami - 39, ziadne hnacky, ziadne zvracanie, v utorok som bola u lekarky - tak zbijat teploty, krvny obraz ok. Ale moje dieta mi stale hovorilo ze brusko, lenze neprikladala som tomu velky vyznam - viete ako s takymi malymi - aj rucka ju boli, aj brusko - tak som si myslela ze po teplote a po zimnici ze je celkovo ubolena. Dnes sa zobudila na obed s placom a brusko a brusko, nedalo mi tak som zavolala jednemu liecitelovi - prosim neodsudzujte vopred a tie ktore tomu neverite tak to prosim nerieste - a on ze tam vidi podrazeny zlcnik, davam jej hylak a biogaju, a uz som nasadila aj dietu, lenze co mam robit ked sa bude opat opakovat preplakana a prebedena noc, a ide vikend...Uz som si aj myslela ze ma z oci - ma uhliky dole, lenze ten liecitel povedal ze tam nevidi negativnu energiu , ze je to proste podrazdene.... V lekarni pozrali na mna ako na blazna a nic ine mi neporadili, nemate nieco odskusane vy?
@monr len pre zaujimavost - dotycnemu som len povedala ze teploty, zly spanok, atd...a on mi toto povedal a ked si to spojim s tym co mi hovori dieta ze ju boli brusko - tak snad to logiku ma. To odkial to mam som v lekarni nepovedala - aj tak na mna pozerali jak....ale nechcem tu riesit ci niekto veri na liecitelov ci neveri, potrebujem radu pripadne skusenost ako to dat dokopy a nie...no coment.
nic v zlom,ale pokial viem,taketo deti a zlcnik?to som este nepocula.liecitela nepocuvaj,co je to za napad.zober dieta a chod k lekarovi.spravia vysetrenia a uvidis.ako vies ze ZLCNIK?co ak je to nabeh na slepak,alebo nieco ine???sice ako pises krvne testy by uz ukazali,ci je niekde zapal.neviem,chod k odbornikovi,nevolaj salamunov hocakym a budes mudrejsia.zlcnik to nebude,zlcnik a take dieta je podla mna hlupost.
s bruchom to nie je sranda.co ked je to slepak a praskne, kym sa po telefone vybavujes s liecitelom? preco uz davno nie si na pohotovosti s tym dietatkom? drzim palce, nech sa da rychlo do poriadku...
@jespera ani som ta neodsudzovala, ani som nekomentovala liecitela, jednoducho si len myslim, že by ju mal znova prehliadnut lekar, hlavne ak ju to brusko boli. Liecitel moze povedat len názor, hlavne ak ju nevidí, brat jeho slova v tomto pripade ako zaväzne mi pride divne, toť vsetko.
Ahojte. Môže mať malé dieťa podráždený žlčník, je to vôbec možné? Malá, 3ročná, mala po sviatkoch bolesti brucha a 5 dní vysoké horúčky, CRP menej ako 8, takže to bolo uzavreté ako viróza, v pondelok ešte mala zvýšenú teplotu, utorok-streda bola fit, len unavenejšia, ale to som pripísala tým horúčkam. Včera už teda nejedla večeru, dnes nejedla raňajky a zasa tvrdí, že ju bolí bruško - ukazuje vpravo pod hrudným košom, cca. 2 cm od tej jamky napravo. Identickú oblasť ukazovala aj počas tých horúčiek. Má smiešne zvýšenú teplotu, tak to neviem, či je indikácia (37,2). Za 2 týždne ideme na sono obličiek a nadobličiek, kvôli inému problému, tak hádam by našli aj prípadný problém so žlčníkom? Ale má vôbec zmysel jej nasadiť žlčníkovú dietu, môže byť spúšťačom problému u tak malého dieťaťa žĺčnik?

@jespera necuduj sa, že na teba divne pozerali. Taketo veci ma určit lekar, ( len zo zvedavosti, ako to určil liecitel po telefone?) Isto by som pred vikendom šla k lekarovi, nech jej prehmata brusko, pripadne sono. Určit diagnózu po telefone si nedovolí nik, hlavne ak je to malé dieta.