Podstrihnutie uzdičky pod jazykom pri problémoch s rečou

siskula
1. feb 2017

Ahoj žienky, chcem sa opýtať či je podstrihnutie uzdičky pod jazykom u dieťaťa (2r3m) opodstatnené len kvôli tomu že sa mu nerozvezuje jazyk?
Ovláda pár slov a pri snahe učiť sa nové slová základe ako napr. Dom, auto,pes,... a pod. nechce prípadne ak aj zopakuje tak nezrozumiteľne. Samozrejme že na prvý krát to nejde hneď ale opakovane..
Myslíte že treba ešte počkať s návštevou logopéda?
Budem vďačná za každú radu.
P.S.: Príkazom a zákazom krásne rozumie a posluchne väčšinou. Ide o tú reč..

petruldo
1. feb 2017

jednoznačne smer logopéd

hivanik
1. feb 2017

@siskula urcite by som skocila na konzultaciu na logopediu. Ak ti vyplazi jazyk a ma ho do tvaru srdca tak pravdepodobne to treba riesit. Dcere to robili ked mala par mes.na krcnom.

siskula
autor
1. feb 2017

Ďakujem pekne, určite si tam zájdem.

nnjago
1. feb 2017

Ja odporucam.Nam asi od 3 rokov stale vravela logopedička ze počkame a nakoniec sme ju museli zmenit lebo ziadne pokroky a nova nam povedala ze skoda ze sme si to nedali urobit lebo o to viac sa musi snazit vyslovovat pismenka spravne, mame 7 r.Ale mozno este do dakych 3 rokov mozte pockat ze aka bude ta rec.

lara85
13. mar 2019

@nnjago
Dobrý deň prosím Vás vašěu dieťatku
nástrihavali uzdicku pod jazykom? Bolo to v celkovej narkoze? Ako sa to s odstupom času prejavilo v reči? Ďakujem

nnjago
13. mar 2019

@lara85 Nie, už mal dost rokov, tak nová logopedicka sa rozhodla ze ked je uz v skole tak nastrihovat nejdeme.Ale stálo nas to dost úsilia a cvicenia kym sa naucil spravne vyslovovať.

juliavolna
17. jan 2024

@hivanik pekný deň a keď strihli uzdicku srdiečko odišlo hneď ?

hivanik
23. jan 2024

@juliavolna ....u väčších deti ktoré vedia vyplazit jazyk tak je to lepšie vidieť to uvolnenie ...dcéra mala vtedy 2 mes.tak tam to sanie bolo zlepšené

juliavolna
23. jan 2024

@hivanik a u dcéry to bolo vidieť kedy

hivanik
24. jan 2024

@juliavolna ...u dcéry sa zlepšilo sanie hneď po uvoľnení...
Známej syn bol prestrihivat keď mal 6 rokov a u neho bolo vidieť, že jazyk nemohol volne vyplaziť( na odporúčanie logopédia) a výsledok je vidieť hneď....neviem ako mate staré dieťa ale čím skôr sa to rieši tak tým lepšie pretože tá uzdička u niekoho zhrubne