Pohrýzla som syna do líca
Najradšej by som si to hodila čo som dneska spravila. Syn má rok, je neskutočne živé dieťa, dnes má pri uspavani búchal,raz veľmi trafil a ja som mu od nervov kusla do líca. Nespoznala som sa , v živote som mu nič neurobila,hlasok nezvýšila,viem neospravedlňuje ma to. Som naňho sama. Mám hrozné výčitky. Som najhoršia matka na svete
Zubami čo všetko ješ baktérie v ústach a TY ho pohryzieš. Ved mohol aj dostať niečo kusnuť do líca tebe by to mal niekto urobiť vtedy by si videla toto nemôžeš myslieť vážne. Toto urobiť vlastnemu dieťať mala si mu capnuť po riti a nie toto.Strašne toto je za mna nepripustne chovanie dospelej ženy.
@alickapusinka čo mohol dostat?
uhryzla si ho do krvi, autorka?
uhryzla si ho do krvi, autorka?
@deedol preboha nie,ani tam nemal odtlačok žiadny
tak potom nemoze dostat nic, kedze tvoje sliny (so spominanymi bakteriami) sa mu nedostali do krvi. klud.
tak potom nemoze dostat nic, kedze tvoje sliny (so spominanymi bakteriami) sa mu nedostali do krvi. klud.
@deedol ďakujem ti 🙏
Dobre,nebicuj sa,odpusti si.Ale navstivila by som psychologicku.Takuto prudku reakciu na babo musela sputit nejaka stara trauma,obranna reakcia.A ta sa moze opat vynorit.Dieta ti bude pit krv uz navzdy,nezanedbala by som to.
Zubami čo všetko ješ baktérie v ústach a TY ho pohryzieš. Ved mohol aj dostať niečo kusnuť do líca tebe by to mal niekto urobiť vtedy by si videla toto nemôžeš myslieť vážne. Toto urobiť vlastnemu dieťať mala si mu capnuť po riti a nie toto.Strašne toto je za mna nepripustne chovanie dospelej ženy.
@alickapusinka znova dramatizuješ. Veď mu nevykusla pól lica z čoho mal niečo dostať🤦♀️ dramaqueen
Autorka určite vyhľadaj pomoc ako ti tu radia,aby si to už nikdy nezopakovala. Asi si už veľmi unavená zo všetkého.
nemas za co hod sa do kludu, zbytocne sa teraz budes tyrat, ved nema modrinu ani ranu, proste ti praskli nervy aj ked nemali, deti vedia ako na to, ked si volala mame ti s nim pomoze a ty si oddychnes, oddychnuty clovek uz viac zvladne a necitaj komenty aka si hrozna matka a bludy o infekciach
Neboj sa, nebude mat z toho traumu. Človek je vyvinutý na krátkodobý silný stres ale ničí ho dlhotrvajúci slabý stres. Ak by si ho hŕstka a potom to opakovala alebo ho tým strašila to by si zapamätal. Toto zahojíš viacerými objatiami. Násobné prečíslenie negatívneho zážitku pozitívnymi ho vynuluje. Ak je živý musíš mu určovať mantinely ale nezväzovať ho. Nech sa blázni, ale len v určitých medziach ktoré stanovíte.
Preboha. Chudák malý.
Jeminecku, nic mu nebude, ani si to nebude pamatatani nic...nekamenuj sa, ok prestrelila si,ale byt sama na marocne dieta - to tu maminky kludnych babatiek co maju po ruke muza, mamu a svokru v zivote nepochopia!
Kup si magnezko, zelezo, vsetky mozne vitaminy, skus dbat na svoju stravu a spanok aby si bola v co najlepsom fyzickom stave.. potom lepsie zvladnes aj psychicke vypatie.. a nezabudni - musis lubit seba a by si mohla lubit okolo seba.. treba si odpustit a lubit dietatko najviac na svete ❤️
Akože ja ťa z istej strany asi aj chápem. Nikdy som teda dieťa neuhryzla ale niekedy ma dokáže dostať do stavu že musím opustiť miestnosť a vydýchať sa a možno keby to nerobím tak tiež hryziem.🤣 Keď cítiš že je to veľmi zle že už nezvládaš situáciu, netyraj sa normálne ho posadkaj na gauč pusti pesnicky, ľahni si a upokoj sa. Mňa dieťa tiež naschvál bilo viem aké sú to nervy ale ono to prejde. Tiež som sa cítila zle keď som raz dala po zadku no nezvládla som to ale tak človek sa z toho nemôže zrútiť dôležité je snažiť sa nezopakovať to
Ak si ho nechcela zožrať ako škrečok svoje mladé, tak pohoda 😁
Ja ta chapem mi takisto je pre mna tazke sa ovladat. A tiez som uz parkrat kusla ale dospeleho... Dietatu som nikdy fyzicky neublizila.. mne to vsak sposobuju moje diagnózy. No malickemu doetatu nikdy...
Prosim daj si uz na to pozor. Ved to patri k detstvu ze su deti txketo a je to slabsi tvor. Drzim ti palce
Aj mne sa to minule skoro stalo pri 5 ročnom, ale zastavila som sa pred zakusnutim😀 a to si myslim, že na to, ako má skusa som celkom otrlá, bit ho nebijem, aj keď by si zaslúžil 🙈 ako dieťa som hryzka vsetkych, možno aj ty a niečo v tebe takéto zostalo
Vsetky dobre rady tu uz odzneli, tak ja len - spravne sa povie hryzt - uhryzla, odhryzla, pohryzla. Kusat je cechizmus. Aj zviera hryzie, aj pes, aj sveter ma hryzie.
Vďaka za všetky názory, dnes som sa normálne objednala na sedenie, a mama príde na celý víkend, aspoň na troška 🙏vždy som chcela všetko sama ale očividne potrebujem menšiu pomoc, to má samozrejme neospravedlňuje zato čo som spravila
Si prepracovana, tak ti sibe. Prepac za uprimnost.
Naucila si si velmi nelogicky ze dieta treba uspavat a seba si tym pripravila o oddych. Neuspavaj dieta, daj mu pusu na celo a uloz ho do postielky a chod si po svojom.
Nabuduce ho upozorni aby v klude lezal. Ak bude robit naschval zle, capni mu po plienke ale to ho neuspi. Skor bude revat a je po spanku.
Nechaj ho spat same a relaxuj
Smer psychiater..alebo nejaka redakcia - a tam do casopisu pis tieto pribehy
Preco pohryzla? Preco si mu nedala jednu po riti?
@kitycat Myslím,že ani dať po zadku ročnému dieťaťu nie je v poriadku.To hryznutie do líca je vyústením agresivity a pocitu bezmocnosti, únavy, frustrácie, keďže si na dieťa sama.Da sa to pochopiť,nie ospravedlniť....Chce to návštevu odborníka,ktorý poradí,ako zvládať hraničné situácie.Nie je to ľahké,ale držím palce.
@kitycat Myslím,že ani dať po zadku ročnému dieťaťu nie je v poriadku.To hryznutie do líca je vyústením agresivity a pocitu bezmocnosti, únavy, frustrácie, keďže si na dieťa sama.Da sa to pochopiť,nie ospravedlniť....Chce to návštevu odborníka,ktorý poradí,ako zvládať hraničné situácie.Nie je to ľahké,ale držím palce.
@ingridkras už som objednaná, nechcem aby sa niečo takéto niekedy zopakovalo
Si sa inšpirovala článkom v novom čase?
Si prepracovana, tak ti sibe. Prepac za uprimnost.
Naucila si si velmi nelogicky ze dieta treba uspavat a seba si tym pripravila o oddych. Neuspavaj dieta, daj mu pusu na celo a uloz ho do postielky a chod si po svojom.
Nabuduce ho upozorni aby v klude lezal. Ak bude robit naschval zle, capni mu po plienke ale to ho neuspi. Skor bude revat a je po spanku.
Nechaj ho spat same a relaxuj
@libusak coze???? Capni si sama a uz nikdy nikomu nerad
Napis mi spravu, ak chces, kusok ta povzbudim
Ja plne chapem, ze ti rupli nervy, ale kusnut? Aj si predtym zuby vycerila, ci rovno chnapla? 😆
Ja nechápem komentáre typu, pohrýzla si, to si nemala, mala si ho radšej plasnut po riti. Trieskať ročné dieťa po riti je podla vás v poriadku??????? Autorka, ty si na dieťa sama a išlo o skrat, každá jedna by sa v tvojej koži zachovala rovnako. Kto tvrdí, že nie, nežije tvoj život a nedokáže to objektívne posúdiť. Si unavená, vyhorena, ale bude dobre, dieťa podrastie a bude samostatnejšie. Vydrž.
co si , nic si nebude pamatat, budes vediet ze uz nemas uhryznut, radsej predychaj, neber to tak tragicky aj dany moment ked si nahnevana prejde a potom svitne k lepsiemu.Necitala som to tu cele ale ja mam 3 po roku a pol a tiez som im neraz dala po riti, snazim sa ovladat no nie stale to ide. Muza sice mam ale co ja viem nie je to ako som si predstavovala ked napr.vidim svagra ten je zo svojich deti cely potentovany a v jednom kuse sa o nich zaujima. Moj sa akosi nemiesa do vychovy a vacsinou je moja vina ze revu, ze su rozmaznane, ze sa biju no....tak mame veselo, uz su vacsie a je to trochu lepsie.
co si , nic si nebude pamatat, budes vediet ze uz nemas uhryznut, radsej predychaj, neber to tak tragicky aj dany moment ked si nahnevana prejde a potom svitne k lepsiemu.Necitala som to tu cele ale ja mam 3 po roku a pol a tiez som im neraz dala po riti, snazim sa ovladat no nie stale to ide. Muza sice mam ale co ja viem nie je to ako som si predstavovala ked napr.vidim svagra ten je zo svojich deti cely potentovany a v jednom kuse sa o nich zaujima. Moj sa akosi nemiesa do vychovy a vacsinou je moja vina ze revu, ze su rozmaznane, ze sa biju no....tak mame veselo, uz su vacsie a je to trochu lepsie.
@mila06 vieš čo bude to znieť debilne, ale aspoň je pri tebe 🙂
Ja nechápem komentáre typu, pohrýzla si, to si nemala, mala si ho radšej plasnut po riti. Trieskať ročné dieťa po riti je podla vás v poriadku??????? Autorka, ty si na dieťa sama a išlo o skrat, každá jedna by sa v tvojej koži zachovala rovnako. Kto tvrdí, že nie, nežije tvoj život a nedokáže to objektívne posúdiť. Si unavená, vyhorena, ale bude dobre, dieťa podrastie a bude samostatnejšie. Vydrž.
@cholitko Aký je v tom rozdiel? Naozaj nechápem. Tie ženy robia rozdiel vo fyzickom násilí? Toto je v poriadku a toto už nie? 😁🤣 Facku ti môžem dať, ale uhryznúť nie. Wth? 🤣