Pokračovať v cvičení vojtovej metódy pri zhoršení?
Cvičíme Vojtovu metódu kvôli asimetriu a preferencii strany už 2 týždne a bábätko sa ešte viac prehýba do luku. Mám pocit že je to ešte horšie. Mám pokračovať?
Ako zvláda cviky?
Ako zvláda cviky?
Zatiaľ cvičíme len jeden. Dám ju do polohy ani si nestihnem stúpnuť na bok a už je prehnutá. Cvičíme prvú fázu. Nôžky nezdviha stále. Povedala som to aj fizioterapeutke a vraj to že nedvíha nožičky nevadí.
Prehybanie sa zhoršilo pri cvikoch alebo všeobecne?
Nejaké iné zmeny?
Prehybanie sa zhoršilo pri cvikoch alebo všeobecne?
Nejaké iné zmeny?
@anonym_af643e ja musím striehnuť aby sa nezačala prehybat. Je plačliva omnoho viac. Akokoľvek ju chytím už ide do zaklonu.
@anonym_af643e ja musím striehnuť aby sa nezačala prehybat. Je plačliva omnoho viac. Akokoľvek ju chytím už ide do zaklonu.
@karin_71 mimo cvičenia, keď snou manipulujes ide do zaklonu?
@karin_71 tieto babatka maju predrazdenu nervovu sustavu. Musis sa naucit ako s nou manipulovat pri kazdodennom prenasani. Odporucam knihy od Evy Kiedronovej alebo aj fyzio ti moze poradit.
Babatka to nemaju radi tie polohy, lebo to aktivuje svaly, ktore zatial nepouzivaju. Podla mna urcite pokracuj - primerane a nauc sa s babom spravne manipulovat.
@karin_71 tieto babatka maju predrazdenu nervovu sustavu. Musis sa naucit ako s nou manipulovat pri kazdodennom prenasani. Odporucam knihy od Evy Kiedronovej alebo aj fyzio ti moze poradit.
Babatka to nemaju radi tie polohy, lebo to aktivuje svaly, ktore zatial nepouzivaju. Podla mna urcite pokracuj - primerane a nauc sa s babom spravne manipulovat.
@eli3k žiaľ nemám možnosť sa dostať k tej knižke.
@karin_71 skus si najst na nete manipulacia s babatkom v prvych mesiacoch. A urcite pokracuj v cviceni.
@eli3k ešte niečo … nemôže za to reflux? Pri kŕmení sa aj predtým ťahala do zaklonu na svoju obľúbenú stranu ale odkedy cvičíme robí to stále aj na podložke zuzle si rúčku a plače.. ja už fakt neviem
@eli3k ešte niečo … nemôže za to reflux? Pri kŕmení sa aj predtým ťahala do zaklonu na svoju obľúbenú stranu ale odkedy cvičíme robí to stále aj na podložke zuzle si rúčku a plače.. ja už fakt neviem
@karin_71 ked ma reflux o to viac treba cvicit. Vsetko so vsetkym suvisi. Ono to blbo vyzera,ze ju trapis, ale opak je pravdou. Skus cvicit s radostou, ze jej tym pomahas a zaroven maj sucit, ze ona to tak preziva 🤷
Neboj, casom budes vidiet pokroky, hoci ten reflux to je nemila vec. Urcite cvic dalej hoci aj kazdy druhy den, ale neprestavaj ✊💪🍀
@karin_71 ked ma reflux o to viac treba cvicit. Vsetko so vsetkym suvisi. Ono to blbo vyzera,ze ju trapis, ale opak je pravdou. Skus cvicit s radostou, ze jej tym pomahas a zaroven maj sucit, ze ona to tak preziva 🤷
Neboj, casom budes vidiet pokroky, hoci ten reflux to je nemila vec. Urcite cvic dalej hoci aj kazdy druhy den, ale neprestavaj ✊💪🍀
@eli3k reflux nemáme potvrdený. Ide o to že sa ešte viac vystiera do luku, nemôže to cvičenie vyvíjať tlak na bruško a tým vyvolávať reflux? Doteraz sa tak veľmi nevykrucala. Odkedy sme prešli na mlieko komfort bolo to ok. Ono mám pocit že sa jej hlavička ešte viac vykrivila. Už som zúfalá. A ešte ktomu mame blbu pediatričku.
Mila mama prajem ti veľa trpezlivosti, vytrvalosti pri cvičeni Vojtovky. Ver že Vojtovka je to najlepšie a najhoršie čo mozeš dieťaťu dať. Cvičenie Vojtovky ma dopad ešte ďalej než si vieš predstaviť. Preto drahá mama ak prestaneš cvičit Vojtovku, urob to v momente ked budeš presdvedčena že si urobila maximum na druhu. Akokoľvek sa rozhodneš navždy zostaneš tou najlepšou mamou.

@karin_71 zavolaj rehabilitačnej nech sa na to pozrie ako babo pokračuje