icon

Kde nájsť videá na cvičenie Vojtovej metódy?

1. júl 2025

Je prosím nejaká stránka, videá na cvičenie vojtovej metódy krok po kroku? Vysvetlené ako správne cvičiť a podobne?
Ďakujem

jaass
•
1. júl 2025

Tým sa vôbec neriaď, aj máš cvičiť s dieťatkom Vojtovku, tak nech ti to ukaze sestricka, ktorá ťa “zaškolí” a potom budeš doma civicit koľko bude treba

barka1
•
1. júl 2025

Ak aj su, tak su nanic. Vojtovku ta musí presne naučit cvičit profesionál. Neexistuje, že sa dá odkukat z videa. To nie je fitness hopkanie, tu ide o zdravý vývoj dieťata.

deedol
•
1. júl 2025

ked som pred ca 7r toto googlila, tak nic moc nebolo a vysvetlenie bolo, ze radsej necvicit vobec ako zle podla videi. ak cakas na termin a chces riesit cim skor, objednaj sa zatial hoci aj k sukromnej fyzio, ktora sa venuje detom, nech ti to ukaze. lebo ako pisu baby, tie polohy a body musia byt pomerne presne, aby to malo ucinok. (laik so skusenostou, cvicila som so synom cca 9 mesiacov)

autor
•
1. júl 2025
@deedol

ked som pred ca 7r toto googlila, tak nic moc nebolo a vysvetlenie bolo, ze radsej necvicit vobec ako zle podla videi. ak cakas na termin a chces riesit cim skor, objednaj sa zatial hoci aj k sukromnej fyzio, ktora sa venuje detom, nech ti to ukaze. lebo ako pisu baby, tie polohy a body musia byt pomerne presne, aby to malo ucinok. (laik so skusenostou, cvicila som so synom cca 9 mesiacov)

@deedol bola som u statnej fyzio v nemocke a teda o hovne s prepacenim....ukazala mi jeden cvik len ze bod aky mam stlacit a to je cele... Na nete v diskusiach som citala o tom istom cviku ako ma mat dieta otvorenu past a dvihat nozicky, ze vtedy je to spravne a mne ta zena rehabilitacna nepovedala absolutne ze nic taketo, len ma odbila za 5 minut....tak sa bojim, ze to vobec necvicim spravne a u sukromnej fyzioterapeutky mame termin za skoro mesiac az.... Tak som dúfala, ze dačo take je

deedol
•
1. júl 2025

rozumiem a skus hladat inde, pokojne v inom meste. cvicite ten prvy cvik na chrbte? ano, ma dvihat nohy a otvarat past. my sme chodili k statnej (nastastie bola dobra, len malo terminov sme mali) a este aj k sukromnej pre moj dobry pocit (a ked som mala pocit, ze nerobi, co ma).

mameha7
•
2. júl 2025

Choďte na Kramáre do Nudch na fyziatricko-rehabilitačné oddelenie. Termín sme mali hneď, lebo išlo o bábätko, iba potrebuješ výmenný lístok. Vojtovka sa necviči podľa videa, ale ušijú ju bábätku na mieru.

autor
•
2. júl 2025
@deedol

rozumiem a skus hladat inde, pokojne v inom meste. cvicite ten prvy cvik na chrbte? ano, ma dvihat nohy a otvarat past. my sme chodili k statnej (nastastie bola dobra, len malo terminov sme mali) a este aj k sukromnej pre moj dobry pocit (a ked som mala pocit, ze nerobi, co ma).

@deedol ano, ten prvý cvik, a koľko sekúnd/minút ste ho prosím cvičili? Niekedy ten cvik nevyvolá žiadnu reakciu, tak potom neviem, či to cvicim zle alebo čo.... No toto bola taká staršia pani, za mňa a dosť nepríjemná, tak mám z toho celého taký blbý pocit, že to asi aji necvicim správne 😒
@mameha7 BA máme ďaleko, sme iný kraj, ale ďakujem za radu

deedol
•
3. júl 2025

Tusim 5x mal zopakovat to, co mal, teda napr otvorit past. Vacsinou tak 30sekund-minuta. Odkial si? Odporucam tetis v luznej, ale neviem, ci to nemate daleko

vladi4444
•
3. júl 2025

Odkiaľ si? Mám podobnú skúsenosť. Mne pomohla súkromná fyzio nakoniec 🙂 Aký máte problém?

helow
•
6. okt 2025
@mameha7

Choďte na Kramáre do Nudch na fyziatricko-rehabilitačné oddelenie. Termín sme mali hneď, lebo išlo o bábätko, iba potrebuješ výmenný lístok. Vojtovka sa necviči podľa videa, ale ušijú ju bábätku na mieru.

@mameha7 dobry den, ake mate skúsenosti s detskou fyzio v nudsch pre novorodenca? Vdaka

mameha7
•
6. okt 2025
@helow

@mameha7 dobry den, ake mate skúsenosti s detskou fyzio v nudsch pre novorodenca? Vdaka

@helow My sme tam chodili od troch mesiacov k pani Šulcovej. Dcéra mala polohový pes equinovarus, diastázu, hypotóniu. Všetko sa jej cvičením dalo do poriadku, čiže som spokojná. Pani všetko vysvetlí, ukáže, je veľmi príjemná.

helow
•
6. okt 2025
@mameha7

@helow My sme tam chodili od troch mesiacov k pani Šulcovej. Dcéra mala polohový pes equinovarus, diastázu, hypotóniu. Všetko sa jej cvičením dalo do poriadku, čiže som spokojná. Pani všetko vysvetlí, ukáže, je veľmi príjemná.

@mameha7 dakujem za info 🙂