icon

Pomáha Prednison na suchý kašeľ u detí?

7. mar 2026

Ahojte ,syn ma prednison tablety na kasel,ten kasel je strasny hlavne v noci,chcem sa spytat pomohli tabletky vasim detom?ak ano za aku dobu?syn ma 4roky

kacena4
7. mar 2026

ano takmer hned 1-2dni

autor
7. mar 2026
@kacena4

ano takmer hned 1-2dni

@kacena4 a kolko x za den

brendaa
7. mar 2026

@anonym_autor ahoj ak môžem prednison som dávala na odporúčanie pediatra, pri laryngitide...štekavý škaredý kašeľ...kedy dieťa až plače pre problémy s dýchaním...
+ Calciový sirup.
nie suchý kašeľ, keďže je to hormón...
Možno pomôže niečo priamo na suchý kašeľ...
Olejové zábaly na priedušky.... inhalovanie..

kiki68
7. mar 2026

Ano to pomaha hned

kiki68
7. mar 2026
@brendaa

@anonym_autor ahoj ak môžem prednison som dávala na odporúčanie pediatra, pri laryngitide...štekavý škaredý kašeľ...kedy dieťa až plače pre problémy s dýchaním...
+ Calciový sirup.
nie suchý kašeľ, keďže je to hormón...
Možno pomôže niečo priamo na suchý kašeľ...
Olejové zábaly na priedušky.... inhalovanie..

@brendaa mne lekar povedal ze prave to je kladivo na kasel ako take . Ked uz je zle , tak daju toto.

anonym_93cc22
7. mar 2026

Je to mega nebezpecny liek s mnozstvom neziaducich ucinkov a pokial nie je vyslovene indikovany lekarom tak by som ho v ziadnom pripade dietatu nepodavala.

anna777115
7. mar 2026

Prednison je kortikoid. To znamena silny protizapalovy hormon, ktory pomaha pri laringitide pri zapale hrtanu ako pomoc pri odpuchnuti trubice. Samotny prednison nema nič dočinenia s kašlom ani ho nijak neovplivni.

kiki68
7. mar 2026
@anonym_93cc22

Je to mega nebezpecny liek s mnozstvom neziaducich ucinkov a pokial nie je vyslovene indikovany lekarom tak by som ho v ziadnom pripade dietatu nepodavala.

@anonym_93cc22 to indikuje iba lekar, v podstate ked ide o take RSV sa to indikuje. Ako nedavaju to pri beznom kasli. Na taky daju max sultanol

autor
7. mar 2026

Ma laryngitidu

brendaa
7. mar 2026
@anonym_autor

Ma laryngitidu

@anonym_autor tak áno a dávkovaníe podľa lekára, my sme dávali iba na večer + calciový sirup klasický, a Juniorangín.....
Neprekurovať, olejový zábal na krk.. skoré uzdravenie prajem

autor
7. mar 2026
@brendaa

@anonym_autor tak áno a dávkovaníe podľa lekára, my sme dávali iba na večer + calciový sirup klasický, a Juniorangín.....
Neprekurovať, olejový zábal na krk.. skoré uzdravenie prajem

@brendaa vdaka sa bojim tejto noci

danielahamar
8. mar 2026
@anonym_autor

Ma laryngitidu

@anonym_autor ak má laryngitidu, mali by ste mať doma čipky 😉, prednison kľudne môžeš dať pri tejto chorobe