icon

Pomáha zubná pasta Zendium na afty u detí?

20. mar 2026

Dobrý deň, syn (6r) trpí na časté afty v ústach. V lekárni mi poradili pastu Zendium, že neobsahuje to penidlo SLS a má nejaké enzýmy čo chránia ústa. Máte s ňou skúsenosť? Fakt sa tie afty robia menej po dlhšom čase? Stojí skoro 6 eur v DMke tak či to nie je len reklama. Tiež ma zaujíma či deťom chutí lebo náš je hrozný na pálivé pasty.

anonym_06dbf0
20. mar 2026

Pomáha najmä zvýšená hygiena rúk, tiež sledovať dieťa, aby nedávalo do úst hocičo. Pasta bez sls je tiež super ale nie je to spása, pokiaľ sa nič nezmení v návykoch.

anonym_10c2af
20. mar 2026
@anonym_06dbf0

Pomáha najmä zvýšená hygiena rúk, tiež sledovať dieťa, aby nedávalo do úst hocičo. Pasta bez sls je tiež super ale nie je to spása, pokiaľ sa nič nezmení v návykoch.

@anonym_06dbf0 Afty nie sú choroba špinavých ruk, ale otazka oslabenej imunity a absencia vitaminov a mineralov. Samozrejme moze dôjsť aj k mechanickemu podráždeniu, ale to je o niečom inom.

anonym_5468b7
3. apr 2026

ahoj, ja som na afty skúšala Mundisal či Calgel ale ani jedno z toho nefungovala tak dobre ako ústny gél Neocide...ten obsahuje antibakteriálnu zložku 🙂 takže za mňa používať jedine ten, výhodou je, že je voľne dostupný 🙂

evakadlec
Autor odpoveď zmazal
anonym_dc0f94
6. apr 2026
@anonym_5468b7

ahoj, ja som na afty skúšala Mundisal či Calgel ale ani jedno z toho nefungovala tak dobre ako ústny gél Neocide...ten obsahuje antibakteriálnu zložku 🙂 takže za mňa používať jedine ten, výhodou je, že je voľne dostupný 🙂

@anonym_5468b7 neocide pomohol pri aftoch aj nam 🙂