icon

Pomáha zubná pasta Zendium na afty u detí?

20. mar 2026

Dobrý deň, syn (6r) trpí na časté afty v ústach. V lekárni mi poradili pastu Zendium, že neobsahuje to penidlo SLS a má nejaké enzýmy čo chránia ústa. Máte s ňou skúsenosť? Fakt sa tie afty robia menej po dlhšom čase? Stojí skoro 6 eur v DMke tak či to nie je len reklama. Tiež ma zaujíma či deťom chutí lebo náš je hrozný na pálivé pasty.

anonym_06dbf0
•
20. mar 2026

Pomáha najmä zvýšená hygiena rúk, tiež sledovať dieťa, aby nedávalo do úst hocičo. Pasta bez sls je tiež super ale nie je to spása, pokiaľ sa nič nezmení v návykoch.

anonym_10c2af
•
20. mar 2026
@anonym_06dbf0

Pomáha najmä zvýšená hygiena rúk, tiež sledovať dieťa, aby nedávalo do úst hocičo. Pasta bez sls je tiež super ale nie je to spása, pokiaľ sa nič nezmení v návykoch.

@anonym_06dbf0 Afty nie sú choroba špinavých ruk, ale otazka oslabenej imunity a absencia vitaminov a mineralov. Samozrejme moze dôjsť aj k mechanickemu podráždeniu, ale to je o niečom inom.

anonym_5468b7
•
3. apr 2026

ahoj, ja som na afty skúšala Mundisal či Calgel ale ani jedno z toho nefungovala tak dobre ako ústny gél Neocide...ten obsahuje antibakteriálnu zložku 🙂 takže za mňa používať jedine ten, výhodou je, že je voľne dostupný 🙂

evakadlec
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_dc0f94
•
6. apr 2026
@anonym_5468b7

ahoj, ja som na afty skúšala Mundisal či Calgel ale ani jedno z toho nefungovala tak dobre ako ústny gél Neocide...ten obsahuje antibakteriálnu zložku 🙂 takže za mňa používať jedine ten, výhodou je, že je voľne dostupný 🙂

@anonym_5468b7 neocide pomohol pri aftoch aj nam 🙂

anonym_cfa0e9
•
3. aug 2026

ja nemam skusenost s touto pastou ale na afty ti zarucene pomoze neocid ustny gel