Pomalšie 11-mesačné dieťa
Ahojte,
neviete mi poradiť ako psychicky zvládnuť, keď mám doma pomalšie 11 mesačné dievčatko? Vysvetlím...
Doma mám 2 deti, starší syn bol veľmi šikovný, vnímavý a všetko išlo akosi plynulo. Mladšia dcéra je taký pomalý slimáčik, v hrubej motorike je OK - má 11 mesiacov a už chodí okolo nábytku, občas už stojí v priestore bez držania. Ale čo ma trápi, je, že nevie nič zopakovať (zakývať papá, dať pusinku, urobiť ťap ťap, ukázať aká veľká vyrastie a podobné detské hry). Snažím sa ju to už dlho naučiť, ale ona len na mňa pozerá a akoby nechápala čo od nej chcem. Vie mi podať hračku, vie navliekať krúžky na paličku, posúvame si loptu.
Som veľmi smutná z toho a neviem ako sa k tomu postaviť. Možno mali ste niekto také bábätko čo nechcelo nič zopakovať, urobiť a potom nato nabehlo?
Nepotrebujem mať z nej opakovacieho somárika, ale je mi čudné, že napríklad nezatlieska, keď sa teší, nevie dať pápá, keď niekto odchádza, nedá mi pusinku,...
Môj malý má vyše roka a pol a opakuje len keď chce. Je ticho ako partizán, sem tam niečo povie. Je to taká povaha, aj ja som bola rovnaká. Sesternica mala prvé dievčatko, čo už v roku a pol vedelo básničky a chlapec ani ň. Každý je iný. 🙂
,,ako psychicky zvládnuť.... 🤦♀️🤦♀️
Strašne to prežívaš, niektoré deti opakujú ale chodiť začnú až v 15.mesiacoch. Máš doma zdravé dievčatko.
Neporovnávaj deti! Každé je iné. Jedno je šikovnejšie v rozprávaní ale neskoro chodí, druhé rýchlo chodí ale nerozpráva. Moje dieťa začalo chodiť keď malo 1,5 roka. Ale za to už skladalo vety, vedelo si vypýtať čo chcelo atď. Nikdy som to nepotrebovala "psychicky zvládať" lebo nebolo čo. Tak sa vzchop ženská!
Presne tak ako píšu ženy. Netreba to tak prežívať 🤔. Náš malý to isté. Keď som mu robila ťap ťap ťapušky alebo hovorila aby dal pá-pá , tak len hlavou krútil že nie nie že nebude opakovať 🤣. Potom na to sám nabehol ani neviem ako 😉. Niektoré deti to proste nechú robiť. Začne s tým neskôr, nevidím na tom nič zlé.
Ako baby pisali, prestan si porovnavat deti... moje robili vsetko v rozdielny cas, v rozdielnom poradi a to su styria a ani jeden to nerobil rovnako. Dolezite je - aby sa mama v hlave dala do pohody... podporujes ju, hrate sa, ucite sa, to je to, co od teba ako matky to dietatko ocakava a potrebuje a vsetko ostatne prijde casom.
Neporovnavaj!!!
Tu sa roztrhol mech s premotivovamymi mamami??? Citam len úvod, ani to nemôžem dočítať.
11mes dieta ti ešte nerecituje Sládkoviča? No hanba! Nebude to génius.
@simona20201309 presne moje slova … a je mi smutno keď si tieto “malicherne” vyrobené problémy možno čítajú mamičky , ktorých detičky nikdy opakovať a hrať sa samé nebudú ….
Autorka buď šťastná že máš zdravé dieťatko !!! Neporovnavaj , každé jedno má iné svoje tempo ….
@nika11103 a neuvedomujú si, že namiesto toho, aby si to bábätko užívali, diagnostikuju ho, sledujú, porovnávajú, ....ako neuveriteľné.
A tie, čo doma autistov majú tak si to nepripústia pomaly ani vtedy, keď už majú diagnózu na papieri
nemusi byt pomala, moze to mat v pazi 🤷♀️😁
moja ma skoro 3 a teda netlieska, ked sa tesi 🤷♀️😁
Jezis... ani moj prvy syn to nevedel. Vaetko mu trvalo dlhsie. Nechaj ju, ona to zacne robit neskor
Dievčatá za rozumné odpovede ďakujem a za útočné odpovede len toľko, že možno nie každý je psychicky najsilnejší. Áno, ja patrím k nim a toto pomalšie tempo dcérky znášam horšie a viem o tom, len som si myslela, že nájdem nejaké odpovede, že niekto to mal doma tak isto a zmenilo sa to. Lebo všade nájdem nejaké detičky, ktoré sú v tomto pomalé, ale aspoň niečo zopakujú, no naša vôbec nič, ani daj ťap, nič.
tvoj najväčší problém je, že porovnávaš...každé dieťa ide iným tempom....tvoje dievčatko má 11 mesiacov a chodí ...naozaj si myslíš že má pomalé tempo? čo potom detičky ktoré začnú chodiť az okolo 1,5roku? nechci mať perfektné ukážkové dieťa vo všetkom....naša sa rozrozrávala až po 2 roku , dovtedy len hatlaninka...ukazovať, opakovať nechcela vôbec...čo sme ju natrápili aby ukázala na zvieratko alebo povedala ako robí....nič...až raz vonku zbadala mačku a ukázala na ňu a že cica.....ťap ťap, ťapušky alebo varila myšička kašičku začala opakovať tiež neskôr a aj to len vtedy keď sama chcela....dieťa to veľa krát aj vie, ale ak samo nechce, neprinútiš ho....ide svojim tempom a neporovnávaj ju s jej bratom....každé dieťa je naozaj iné...väčšinou sa to okolo 3-4rokov aj tak vyrovná a detičky už chodia aj rozprávajú....
Moja je taka ista a tiez stresujem
@kattakatta a koľko mesiacov má vaša? A vôbec nič nezopakuje? Lebo naša vôbec nič, z takých tých detských ,,hier" 🤷♀️ každý mi hovorí, že je to OK, ale vôbec nič? Mne to príde čudné
Napis mi spravu

Prestaň porovnávať a trpezlivo, s láskou pokračuj v učení. Držím palce