Pomoc pre 2-mesačného chlapčeka so zápchou
Ahojte baby chcem sa opýtať mám 2 mesačného chlapčeka pijeme Sunar a už druhý deň sa nemôže vykakať hruzdi sa puči a nejde mu asi ho zapeka neviete mi poradiť čo ako na to žeby ho povolilo ?
Zvýšiť príjem tekutín, ideálne vody, prípadne čaju.
@luciaruz a tiež používaš Sunar ?
Masáže bruška, cvičenie s nožičkami…čaj by som určite nedávala tak malému bábätku
@lucia23529 čajík ani ja mu dávať nechcem je to ešte skoro a cvičime z nožkami stále keď ho idem prebaliť a bruško masirujeme aj z teplomerom mu pomáham a nič je mi až ľúto keď to vidím ako sa trápi puči a nejde mu
Robí ti to prvýkrát ? Lebo naša to robila 3 mesiace a nám doktorka povedala že to len žalúdok nie je pripravený tak preto…ale mne sa to aj tak nepáčilo…na Mk vtedy radili skusit nejaké probiotiká ale poradiť sa s Dr…aj viac dávať na bruško
@cupovamonika U mojho pomahalo drzat ho nejaky cas v takej zabacej polohe - nozky skrcene, ale nie k bruchu, ale tak po bokoch, od seba, ako zaba. V 90% pripadoch to zabralo.
Ako dlho pije to mlieko? Probiotika davas? Treba davat dieta na brusko, hole, drzat pri puceni v polohe ako pri BKM - vid foto vyssie, masirovat brusko, cvicit nozickami. Teplomer je na meranie tt, na pomoc pri plynatosti a zapche je rektalna rurka - tu si kup, je to ine. Rurku ale treba pouzivat len ked sa dieta puci, tlaci a nejde mu sa vykakat, len vtedy, ked aj ono aktivne tlaci. Velmi dobre ucinkuju capiky Lecicarbon (funguju na inom principe ako napr glycerinove capiky ci ta rurka). Pokial je na Sunare len kratko, zvazila by som, ci to nemoze byt nim a ci by nepomohla zmena mlieka. Ak by nepomohli rezimove opatrenia ani zmena mlieka, tak pomyslan napr na ABKM (tam sa casto vyskytuju aj ine priznaky).
Daj Lecicarbon - to najlepsie, co nam pomahalo.
@cupovamonika nie, presedlali sme ma nutrilon cesarbiotik. Vyborne, mozem doporučiť. Uz ziadne koliky, brucha bôle, zastavene vetry...
čaj určite nie pri tak malom bábätku. Ja mám 13 mesačnú a tiež ju trápila riadne zápcha. Skúšali sme kamilkový čaj, slivková šťava, ovsené vločky, probiotiká. Nám nič nezaberalo. Až dokým som nenarazila na túto vlákninu od Beby. Sú to také jednorázové vrecúška bez príchute, ktoré sa dávajú do mlieka. Je to síce drahšie, ale stojí to za to. Kúpiš aj v DMke.
@cupovamonika hlavne teplu vodicku, nie horúcu, nie studenu ale taku teplu idealne vzdy ked sa zobudi na lacno + po sunare a hocikedy cez den. Cvicenie na nôžky + masaz bruska aj 2-3x za den.

Nam to iste sa stalo, doktorka poradila kamilkovy caj, ten rozrieduje hovienka. Zarabam jej doň mlieko, pol na pol s vodou, 1x denne. Od vtedy kaka ako hodinky.