icon

Pomoc zhnité zubky ?

mon1806
4. jan 2019

Baby prosím o radu pomoc....drobec ma 2 roky a dva mesiace a ma takéto predne zubky 😭😭 nechcem aby mu vypadli však je ešte malý.. umyvame zubky 3 krát do dňa neviem čo už mám robiť? Vďaka za rady

Pomoc zhnité zubky ?
veronika121286
Autor odpoveď zmazal
veronika121286
20. okt 2019

Posielam aktualne foto pre predstavu... 😕

kristinajancovicova
20. okt 2019

@veronika121286 da sa prosim poslat foto zubkov kludne aj do sukr.spravy ?Boze tak ale to ina palka ze 700€ za opravu zubkov :(Plus narkoza :(

kristinajancovicova
20. okt 2019

@veronika121286 prepacte ale az teraz sa mi ukazala foto zubkov:(Tak to uz riadne odchadza sklovinka :(My to mame zatial povrchove upokojuju nas ze to nic hrozne ako to ja beriem nie je a ze sa zbytocne trapim a ak sa nam to zhorsi bude sa to riesit ....tak ale jasne mate pravdu ze co pre to aby boli pekne zubky nespravite ...a kedy Vam to budu robit ??Som zvedava na foto po...kamoska dala maleho uz 2krat pod narkozu a zvladli to v pohode

veronika121286
20. okt 2019

@kristinajancovicova pridavala som aj foto pre predstavu, ale zrejme sa nezobrazuje. Poslala som ti aj SS

modrinkaa
20. okt 2019

Moja mala takéto zúbky tiež, až sa jej polamali

veronika121286
20. okt 2019

@kristinajancovicova no na zaciatku boli iba flakate zuby, potom nieco ako je foto na zaciatku u dietatka az to takto rychlo postupuje. A to sme vsetko pitie v noci hned zrusili, sladke na minimum a zubky pravidelne cistime....

veronika121286
20. okt 2019

@modrinkaa a neriesili ste to nijako? Nas to trapi aj z estetickej stranky ale hlavne aby ju to nezacalo boliet a nebodaj hnisat...

lucianak
20. okt 2019

Ak este mozem poradit, skuste este pastu - krem na zubky od GC Tooth mousse, obsahuje kalcium fosfaty a posilnuje sklovinu. Kludne aj 4x do tyzdna, atoji sice okolo 15e, 35ml tuba, ale myslim, ze to stoji za to. Nepouzivat spolu s elmex gelom.

veronika121286
20. okt 2019

@lucianak dakujem za typ. Skoda ze nam nieco taketo nebolo ponuknute od zubara na zaciatku. Vraj tato pasta je super...

kristinajancovicova
20. okt 2019

@lucianak a kde sa da prosim kupit ??pouzivame elmex pastu a raz za tyzden elmex gel....ale zajtra chcem volat pediatrovi ci by nebolo vhodne este nasadit aj dake kvapky alebo daco na podporu a zvysenie tvorby kalcia v tele

anjelaa
20. okt 2019

Ahoj, tvoj drobec má problém s hrubým črevom! preto má také horné zúbky. My sme mali to isté pri druhom dieťati a po vyliečení hrubého čreva sa to zastavilo a ostatné zúbky sa nekazia. Takéto zúbky nemajú nič spoločné ani s kojením ani sladkosťami ako takými na priamo.

anjelaa
20. okt 2019

@veronika121286 dajte mu vyšetriť hrubé črevo. Príčina je vnútorná, preto sa mu kazia zúbky.

veronika121286
20. okt 2019

@anjelaa nad niecim takym sme ani nerozmyslali... Kedze sme pili caj aj mlieko hlavne v noci, tak sme to priradili k tomu. Aj zubari hned nato prikyvli, ze je to z toho

kristinajancovicova
20. okt 2019

@lucianak pozerala som na nete a zu 2druhy ktora je lepsia ??

anjelaa
20. okt 2019

@veronika121286 no to verím, lebo málokto tomu prikladá iný význam. Zubári nevedia čo by povedali, tak majú také argumenty, ktoré s tým vôbec nesúvisia a keďže bežný človek tiež nevie, tak je prirodzené, že im verí. Nám to povedala dr v zahraničí a mala pravdu. Pokazené dolné zúbky zas súvisia s dutinami a slezinou.

veronika121286
20. okt 2019

@anjelaa dakujem za typ, no skocime aj k dr, aj tak som mala v plane a radsej nech nas daju na vysetrenie

fem
20. okt 2019

@kristinajancovicova ono postopuje detska sklovina velmi rychlo, doslova, jeden den mini dierka, a na druhy den diera ako svet. Zo dna na den. Detska sklovina je ina ako dospelacka. Osobne by som sa este s niekym poradila.

kristinajancovicova
20. okt 2019

@fem tak zatial svojmu zubarovi verim nakolko malej uz robil mliecne zubky kde mala dva male kazy vzadu medzi stolickami a nenechal jej to len tak ze ved su to mliecne ...a kamaratka je jeho sestricka takze ona sama povedala ze on je pedant za zuby nech su to dospelacke alebo mliecne on nerobi rozdieli...a zase sam povedal ze ak mu neverim kludne mi da kontakt na zubarku v BA a mozem ist na konzultaciu aj k nej....

fem
20. okt 2019

@kristinajancovicova je na tebe, ci sa rozhodnes jej to urobit a v ktorom stadiu, pretoze v dalsom stadiu, tam bude viac materialu a bude to aj drahsie... Mozno to ani nebude drzat, ktovie. A ked, sa to dostane do dalsieho stadia a ta sklovina, tam nebude, tam su komplikacie, ochorenia a zapaly atd. Mozno vas doktor veri,ze to tam nedojde do dalsieho stadia...kto vie Z vlastnej skusenosti viem, ze taketo veci postupuju velmi rychlo , doslova za noc. Sklovinka, je uplne ina ako nasa.

fem
20. okt 2019

@kristinajancovicova Kazdopadne drzim palce, je to tazke rozhodovanie, co ako. Viem pochopit.

kristinajancovicova
20. okt 2019

@fem tak urcite ak budem vidiet ze to postupuje dalej tak nenecham malemu pokazit zubky...praveze som az moc aktivna aby sa to riesilo ale zatial ma schladili ze to nema v takom stadiu aby sa to opravovalo ale samozrejme ak sa to zhorsi budu mu to robit

mamelka
21. okt 2019

@veronika121286 take zubky fakt len opravit. cistit treba, ale zial uz sa neda tomu zabranit, aby sa nesiril dalej kaz... jedine blomba ...

mamelka
21. okt 2019

@kristinajancovicova kvapky su dobre pre telo... ked chcete podporit sklovinu tak staci elmex pasta a ten geel ... aj ked ten geel sa odporuca az od 6r. alebo ked ma uz dieta trvale zubky vonku nakolko je tam viac Fluoridu a niektore mensie deti nevedia dobre vyplut

mamelka
21. okt 2019

@kristinajancovicova praveze ma ich v stadiu, ze uz najvyssi cas zubky opravit ... kaz na mliecnom a trvalom zube je nieco ine ... zatial co u nas sa kaz nesiri tak rychlo, tak pri mliecnom zube ide kaz velmi rychlo ... neviem kolko ma malinka, ale zubky sa menia az okolo 6teho roka zivota... ak sa tie zubky nebudu riesit, tak odhadujem, ze tak za 1,5r budu tie zubky vyhnite a bude mat abzess ... pracovala som 3r u detskej zubarky v nemecku, tak som videla ako sa ten kaz vie zväcsit ... a zial za kaz moze ci kojenie, nocne mlieko ci sladene caje ... ale aj ked dieta ma zle umyte zubky..

lucianak
21. okt 2019

@veronika121286
@kristinajancovicova pozrite stranku nazuby.eu.

kristinajancovicova
21. okt 2019

@mamelka pouzivame elmex pastu a raz za tyzden malicko toho geliku ...alebo objednala so tu pastu co tu baby spominali tu GC Tooth

kristinajancovicova
21. okt 2019

@lucianak uz som objednala zajtra pride ;)

kristinajancovicova
Autor odpoveď zmazal
lluciiiii
21. okt 2019

@veronika121286 kedy ste boli v my smile? My sme boli pred dvoma tyzdnami s dcérkou 20mesacnou tiež ma vrchné 4 zúbky pokazené a vyrátali nam cenu aj s vybratim nervami na 1600€ az