icon

Pomočovanie 4-ročného dieťaťa

mimca140899
19. nov 2025

Ahojte , máme problém . Dcéra ma 4 roky , nerozpráva , iba zopár slov ( už sme boli riešený u všetkých možných dr , diagnóza nie je žiadna ) , je šikovná , všetko ovláda . Už vyše roka máme problém s pocikavanim počas spánku . Raz je dobre obdobie raz úplne zle . Teraz máme veľmi zle . Každý spánok sa pocika , či to trvá hodinu , dve alebo tri . V noci ju dávam na wc 2x , vtedy sa stane že sa nepocika . Cez obedny spánok to neviem absolútne vystihnúť . Pediater vraví že na nefrologiu nás nebude posielať lebo do 5 rokov je to normálne . Neni prechladnuta , nič ju neboli . Mal niekto podobný problém ?ak áno, prešlo to po tých 5 rokoch ? Už som zúfalá 😀

anonym_27a3f2
19. nov 2025

Môj syn sa pocikaval do 14rokov každý deň,všetky vyšetrenia v poriadku urológ,nefrologa,psychológ,urológ vravel že niektorím to v mozgu dozrieva neskôr ,zo začiatku sme dodržiavali všetko možné pitný režim,tabletky pod jazyk na noc,budenie v noci aj 2x ,dokonca som už zo zúfalstva objednala taký alarm do boxeriek,alarm pipal jak divy a on nepohnuti spal,keď už začal chodiť do školy s budenim som prestala pretože nevyspati do školy,a on si ani nepamatal že som ho budila,nosil jednoducho plienky na noc hanba nehanba,keď mal 14r z jedného dňa na druhý to prestalo,každé dieťa je iné,dcéra tá od 2rokov už nepoužívala vobec plienky

mimca140899
autor
19. nov 2025
@anonym_27a3f2

Môj syn sa pocikaval do 14rokov každý deň,všetky vyšetrenia v poriadku urológ,nefrologa,psychológ,urológ vravel že niektorím to v mozgu dozrieva neskôr ,zo začiatku sme dodržiavali všetko možné pitný režim,tabletky pod jazyk na noc,budenie v noci aj 2x ,dokonca som už zo zúfalstva objednala taký alarm do boxeriek,alarm pipal jak divy a on nepohnuti spal,keď už začal chodiť do školy s budenim som prestala pretože nevyspati do školy,a on si ani nepamatal že som ho budila,nosil jednoducho plienky na noc hanba nehanba,keď mal 14r z jedného dňa na druhý to prestalo,každé dieťa je iné,dcéra tá od 2rokov už nepoužívala vobec plienky

@anonym_27a3f2 ty kokos, to fakt tak dlho trvalo? Aké vám dávali na to vyjadrenia psychológ a neurológ? Viem že to je asi dávno, len či si náhodou nepamätáte .
A ten alarm mam aj ja 😀

A v škôlke ste to ako riešili cez spánok ?

anonym_27a3f2
19. nov 2025
@mimca140899

@anonym_27a3f2 ty kokos, to fakt tak dlho trvalo? Aké vám dávali na to vyjadrenia psychológ a neurológ? Viem že to je asi dávno, len či si náhodou nepamätáte .
A ten alarm mam aj ja 😀

A v škôlke ste to ako riešili cez spánok ?

@mimca140899 v škôlke nespaval chodil na obed domov,ako som písala vyššie urológ mi to vysvetlil tak že v mozgu to nemá dozreté to zn.mozog nedáva signál že treba ísť cikať počas spánku,ja už som bola zúfalá už som sa zmierila s tým že to asi fakt bude už navždy,a fakt z jedného dňa na druhý akoby utalo,síce to dlho trvalo ale chvalabohu že už je to ok,inak urológ vravel že 3percenta to majú tak že to proste necitia aj v dospelosti

vilma7
19. nov 2025

Daj jej plienku na noc...ak bude aspoň 14 nocí suchá, vtedy je pripravená. Mozno ste nočné odplienkovanie začali robiť príliš skoro. Každé dieťa je iné. Syn má do 6.5 roka na noc. Lekár vobec neriešil. Samozrejme ju nemal každú noc suchú, ale tie 2 týždne este nedal na sucho. Netreba to siliť.

anonym_cfb79a
19. nov 2025

Môj má 6 a má plienku na noc. Pomočí sa asi každú tretiu noc, jednoducho sa na to nezobudí. Nemá žiadne iné problémy. Nechaj ju v noci vyspať a seba tiež, ono to raz príde samé

barka1
19. nov 2025

No ja neviem, ale pre stvorrocnu je výraz "pomocovanie" dost tvrdý. Veď na to este "má nárok". Dala by som na spánok plienku a este aspoň rok neriesila.

mimca140899
autor
19. nov 2025
@barka1

No ja neviem, ale pre stvorrocnu je výraz "pomocovanie" dost tvrdý. Veď na to este "má nárok". Dala by som na spánok plienku a este aspoň rok neriesila.

@barka1 este na noc plienku oukej . Ale v škôlke nemôže mať na obedny spánok plienku .

adabise683
19. nov 2025

@mimca140899 synovcovi pomohli na pocikavanie kvapky Renol ... zvazte vyskusanie ... vela stastia

misa11111
20. nov 2025

Ja tiež dávam 4 ročnému synovi plienku v noci v škôlke sa nepocika keď spí hodinu ,musí proste dozrieť

bababibi
20. nov 2025

Skúste riešiť nosnú mandlu.. 🤗