Pomočovanie u 7 ročného dieťaťa
Ahojte mamičky.
Chcela by som sa opýtať či ste niektorá mala podobný problém a ako ste ho riešili.
Syn mal dlho problém s pomočovaním nočným a občas mu cvrklo aj cez deň.
Tento problém trval zhruba do šiesteho roku života.
Potom sa problém ustálil, dlho som syna budila aj v noci na čikanie, cez deň to prestalo úplne a v noci prestal mávať nehody niekoľko mesiacov dozadu.
Už sme si mysleli že je všetko v poriadku ale posledný cca mesiac ma s tým znova problém, čo je horšie že sa ani len nezobudi na to keď sa pocika, ani na pocit mokrej postele/pyžamá. Večer chodí spávať o 20:00 cca od 18:00 sa snažím aby už nepil žiadne tekutiny. K nefrologičke nás objednali až za viac ako mesiac 🙈 Z psychologického hľadiska si myslím že by to nemalo byť, žijeme v harmonickej domácnosti, v škôlke je obľúbený a má veľa kamarátov. Momentálne som v 33tt a je pre mňa neúnosné a únavné každý deň čistiť posteľ, som riziková a naozaj nevládzem. Ak tento problém bude trvať ďalší mesiac kým sa k nefrologičke dostaneme tak môžem posteľ rovno vyhodiť lebo jemu necvrkne trosku, on sa pomočí "naplno"🙈 Prosím mamičky ktoré ste sa s tým stretli, čo robiť?
Ďakujem za každú radu, už som zúfalá.
Prajem pekný deň ❤
Ja sa vam tu suchnem. Vidim, ze stara tema, ale prispevky aj nove. Nasa prostredna mala v lete 6 rokov a stale ma plienku na noc. Obehali sme urologiu, nejake specializovane pracovisko pre cele at a tam odpoved bola - vsetko je v poriadku, nema ziadne obmedzenia, fyziologicky je "poskladana" spravne. Od juna minuleho roka sme boli poslani nasim dr na biorezinanciu a homeo. Pocet nocnych suchych plienok zratam za cely jej zivot na prstoch 2 ruk... u nas su problemom stale pritomne leukocyty. Cez den sa uz nepocika, len si cvrkne, ale akonahle zaspi - aj cez den, tak na 99,9% sa do hodiny a pol pocika. Nocne plienky ma trochu suchsie, ako mala pred rokom, ale stale nie su suche... okrem toho od tohto augusta jej neskutocne smrdi plienka, pritomnost leukocytov kolise - rano su hned viditelne na pasikoch, vecer su ako kedy... skusili sme vsetko a nic nezabera - alternativne.. chystam sa zase k dr, aby navrhol nieco dalsie...
@koteska83, ano to davaju, ale toto nie je vobec o motivacii, to nema zmysel, lebo on spi a nemoze za to, som zvedava na dnesnu noc, vcera sucha plienka a pritom pil vecer.Taktiez boli leta, kedy fakt ze sa dlho nepocikal. Ale postupne sa to urcite zlepsuje, lebo dlho sa pocikaval 2x za noc a preslo to len na raz. Ja pevne verim, ze sa to bude zlepsovat, este chcem tie bachovky objednat, lebo mame namiesane aj na sustredenie, hyperaktivitu, akoze maly nema diagnozu, ale vecer alebo poobede, resp. ked sa nudi, sa chova jak ...... a zda sa mi ze pri tych kvapkach bol normalnejsi ale moze to by samozrejme nahoda, ze sa dieta meni.
@koteska83m ano presne, on sa neda v noci zobudit. Raz mi maly schoval schvalne mobil a nevedeli sme ho najst, tak sme ho budili, aby povedal kam ho skryl, no nedokazali sme ho zobudit. Prosim ta co pomohlo dcerke na imunitu? Mojej maminke sa urobilo zrno, vyoperovali jej ho a teraz zas v druhom oku, jasne ze je to z imunity, ale co si ma dat? Berie injekcie Polyoxidonium a to je fest silne. Dakujem ti.
@guiseppinka, kapucinku ste skusali?
Buď dáš nepremokavú plachtu, alebo plienku, alebo ho budeš budiť resp. brať okolo 23.00 na WC - on bude v polospánku, ráno ani nebude vedieť. Musí dospieť. Nie je jediný. Netráp sa.
@katka1981 z dostupnych veci sme skusali vsetko... dokonca pocas 3 mesiacov brania prevencnej atb kury jej skakal moc tak, ze raz total zle, na druhy den absolutne v pohode... dokknca aj liecitela sme riesili, po jeho "zasahu" zmizli lukocyty, ale stale znova a znova sa vracaju... aktualne ranny moc dusitany a leuko sa obkavia hned po namoceni, teraz v noci (v polospanku) leukocyty po 2 minutach ta stredna hodnota a dusitany ziadne...
@katka1981 co su tie bachovky?
@guiseppinka, bachove kvapky. Raz som na koniku citala, ze dievatku nasadili v 13tich bachove kvapky na hyperaktivotu a ze prestala sa v noci pocikavat. Inak malay ma suchu plienku uz asi 4 noci miniamalne. Ja si to neznacim, lebo mal uz obdobia kedy mal suche a potom zas mokre, takze nechcem byt smutna. Ale vidim ako si do pohara nalieva vodu a pije, cize pije dost, tak som zvedava, ako to bude pokracovat. Bachovky mi zaraba pani, kt. je psychologicka a numerologicka a roky sa tomuto venuje, je to stara pani. Ja som jej volala, povedala oc ma trapi, vsetky neduhy dcery aj syna a na mieru mi namiesala.
@guiseppinka, vobec netusim, co to moze byt :(
@katka1981 aha, cize na mieru robene... my mame teraz nejaku kuru, takze miesat nejdem...
@katka1981 brala isoprinosin 3 mesiace potom 3 mesiace pauza a zase 3 mesiace isoprinosin. Jej na jacmen pomohol vzdy len topradex ...tusim tak sa volal. Ja som malu skusala aj budit v noci , ci som ju dala na nocnik aby sa vycikala alebo zobrala na zachod tak to bolo este horsie , lebo aj ked sa vycikala tak potom rano bola taka urevana ze sa nedalo ano vychystat alebo bola potom kazdu hodinu s revom hore. A to aj ked som sa pokusala ze ju dam polospanku ...posadila som ju na nocnik a dokazala aj 10 minut tam sediet opreta o mna a nevycikala sa. A potom zacala byt este aj namesacna ked sme ju takto budievali 🤷♀️
@koteska83, tak my sme mali 54 alebo 5 dni suchych a dnes sa pocikal, ale pije ako chce, berie ATB, nebudem to riesit, ale ak by sa ozaj pocikaval s tymto nerezimom raz do tyzdna, tak uz teraz sme vyhrali. Ja chcem vidiet ozaj pokroky za normalneho fungovania, ci dozrieva, nie ze necham ho na sucho a jej super, plienka sucha. Uvidim samozrejme ako to pojde dalej. Dik za info.
@guiseppinka, ano presne podla poziadaviek, resp. som jej opisala deti a co mi vadi atd. ale nebral ich uz dlho, ked budem mat peniaze zavolam jej, lebo beriem vzdy na 3 mesiace.
@katka1981 mozes mi poslat na nu kontakt prosim ta?
@guiseppinka, ano jasne, pisem ti to do posty

@katka1981 tak ak uz date sa dokopy tak skusit tu nefrologiu nech sa aspon zisti pricina...moze to mat kludne aj zo stresu, alebo ze tak tvrdo spi. No dcera pila mozno pol litra za den a aj to prehanam a pocikavala sa stale🤷♀️ vobec sa ti necudujem ze ta to vsetko trapi. My sme zase mali očne jacmene v jednom kuse takze to tiez stale na ocne chodit uz mala mat aj operaciu, nastastie jej to preslo a po zisteni ze ma oslabenu imunitu a nasadeni liecby sa jej uz jacmene neobjavovali.