Pomohla vášmu dieťaťu spánková poradňa?
Rozmyslam ci sa oplati investovat peniaze do spankovej poradne. Neviem si totiz predstavit, akym sposobom by niekto donutil moje dieta spat bez cecku, nedajboze celu noc...pomohla takato poradna uz niekomu prosim? Oplati sa to?
a teda dodam, ze rovnaky scenar bol aj u starsej dcery, tu som odstavila v roku. tiez po tyzdni prespala celu noc.
Mala som aj ja takéto uvažovanie, vydržala som kojiť do roka a pol. Odstavenie k lepšiemu spánku nepomohlo. Spi už lepšie, ale pripisujeme to len vývoju (ma 2,5)
Moje dieta ma 4,5 roka. Chodi uz 2 roku na spankovu neurologiu a ver mi, ze to nie je az take jednoduche. Ak chcem, aby spala, museli by jej predpisat velmi silne lieky na spanie, comu sa uz cele 2 roky snazime vyhnut. Takze, vydrz to. Bud rada, ze kojis a ono to snad casom prejde a ked nie, daj vediet. 😉
Mas instagram? Ja sledujem mamicky, ktore maju deti v cca veku ako je moja mladsia. A napr. Sona skoncova, dominika kavashova, natalia glosikova, vsetky riesili to iste, co ty so spankovymi poradkynami. A u ziadnej z nich nezabralo nic. Az ked deti odstavili (vsetky tri spominane cca v roku) vtedy deti zacali spavat cele noci. U mojich dcer to fungovalo tiez. Pediatricka mojich deti tiez toto tvrdi, z tych dlhorocnych skusenosti. Jasne, su aj vynimky, ktore nespia ani v 6.rokoch, ale to s dojcenim nesuvisi.
@matkahelka ma rok vyse rok a pol, ale on bez cecku nezaspi, a ked sa v noci zobudi, bude plakat dokym mu nedam cecok...ako odstavit? Vyrevat ho nenecham.
Ja som takto v 13m odstavila, lebo som potrebovala spat. 3 noci prereval, po tyzdni prespal celu noc. Hlavne ta prva noc bol masaker, ale stalo to za to.
tak inak to nepojde. uz len cakat do samoodstavenia a dufat, ze to bude skor ako v 4-5 rokoch 😂 ja som uz nezvladala cez den fungovat pri tolkom nocnom vstavani takze mne ten tyzden placu stal za to.
Ahoj, ja som takto rusila kojenie po dvoch rokoch. Zaspaval len tak a v noci este 2-3 krat sa budil. Prestala som najskor kijit pred dennym spankom. Po tyzdni uz ok. Potom som zacala rusit kojenie pri nocnom spanku, to prve. V noci sa este budil na kojenie a fakt som nevedela ako prestat aby muz nezinfarktoval.
A maly prestal jeden vecer sam. Proste prespal celu noc a uz sa nezobudil az rano 🙂
Tak ono to zavisi od toho,ci chces zrusit len to nocne kojenie alebo celkovo..mne skor ako v 2rokoch baby nepochopili,preco v noci nie..v cca 2 roky po nekonecnom dennom vysvetlovani,ze v noci spinkame a aj mliecko spinka,ta pochopili..denne kojenie zachovane rovnako,pred spankom rovnako..len v noci ak sa zobudia,sa len pomojkame..starsia po 2-3 nociach spala uz celu noc,mladsia uz pol roka nema v noci "cicik" ale budi sa skoro rovnako casto,prehadzuje sa,pyta cicik..cize aj tak to nepomohlo,akurat ja nie som nervozna z toho,ze mi ocmulava prsia celu noc a nemozem sa ani otocit ako predtym
@svetlonos a ked si rusila napr kojenie pred dennym spankom, ako si ho uspala? Aj v noci? Bolo to spojene s revanim alebo si to nahradila nosenim? Ja som hrozne zuriva ked reve a trha mi to srdce. Tak hladam ze ako to urobit "bez bolesti".
@tani777 dakujem za skusenost. Mam aspon nadej ze po dovrseni 2 rokov sa to moze zlepsit. 🙂
niektorym detom to pomoze, ak je problem napriklad v prerozdeleni denneho spanku, “zlom” nastaveni spankov a bdelych okien. niektorym detom to nepomoze lebo su proste take a musia z toho vyrast. ja riesim spanok dcery uz rok (teraz ma rok a pol), riesila som to s dvoma spankovymi a nic nepomohlo, nic sa nezmenilo. aj som ju odstavila od nocneho kojenia v 14m a ani to nepomohlo, budi sa tak isto 😀
Ahoj,
ano plakal aj ked chapal ako dvojrocny. Ja som prave prestala preto, ze uz sa kojil pei zaspavani aj 40 minut 🤯a uz mi to aj bolo vyslovene neprijemne. Mna tieto dve veci tak vytacali do nepricetnosti, ze uz to uplne prevazilo tie vyhody kojenia.
Plakal asi 1 hodiny vecer pred spanim, potom zaspal. Obedny spanok sa tym placom posunul ale bolo mi jedno ak by aj vypadol.
Nosenie nepripadalo v uvahu. Jedno odnaucim druhu blbost naucim.
On spava pri nas v posteli, zacala som pri odvikani pustat uspavanku z yt. Objala som ho, drzala za ruku ak chcel.
Najdolezitejsie bolo, ze ja som bola pevne rozhodnuta ukoncit to. On uz ale v tej dobe pocas dna vobec nepil, bolo to len to pred spanim. Ako som pisala, prve 2-3 dni des a do tyzdna pohoda na obed aj vecer 🙂

ja som prave kvoli tomu 6 mesacnu na noc uplne od dojcenia odstavila.tyzden po odstaveni prespala celu noc. ma 14 mesiacov, doteraz takto spava. ako stare mas dieta? preco ho na noc neodstavis? kvantum dojcenych deti po odstaveni spava neporovnatelne lepsie.