Pomohlo vám vybratie mandlí pri angíne?

johankaivanka
21. apr 2024

Ahoj, mám za posledné 2 roky asi už piatykrát hnisavú angínu.
Mali ste? Pomohol vám výber mandlí? Alebo ste to oľutovali. Napr.mojej sestre vybrali kvoli angínam, ale zas má často kadejaké zápaly dýchacích ciest a minimálne raz do roka atb.
Čo robiť, aby sa mi to nevracalo, ja sa veľmi bojím tej operácie. Životosprávu mám ok, nepijem, nefajčím, dosť pohybu, pestrá strava.
🤔

minenkak
21. apr 2024

@johankaivanka pomohlo a žiadne zápaly priedušiek som nemala,mala som zápal pľúc čo donieslo decko domov

lienka.7
21. apr 2024

@johankaivanka mne jednoznačne ano. Ono tie zápaly ti idú potom z mandlí do celého tela...nastuduj si niečo o asle reumatickej horúčke a potom sa rozhodni. A zápaly dych.ciest majú aj ľudia s mandľami.

mimikas
21. apr 2024

@johankaivanka mne vyber krcnych mandli velmi pomohol. Dlho som to odmietala az do stavu se som mala antibiotika kazdy mesiac. Od vybratia su to uz 4 roky a odvtedy som mala len bezne virozy ale ziadne ATB, zapaly usi, pluc a pod. Treba sa ale pripravit ze je to realne bolestiva operacia a budes mimo par tyzdnov. Ale oplati sa.

nivea777
21. apr 2024

Manželovi pomohlo, mával skoro každý mesiac hnisavé anginy,musel si priebežne vytlačat hnis z "porov" inak hneď angina. Ako pridaná hodnota,prestal chrápať 🤣 . Co sa týka chorôb, teraz bol chorý a predtým v januári tuším

oli18
21. apr 2024

Ja mandle nemám, ale na operácií som nebola. Práve pod vplyvom častých angín mi atrofovali. Problémy mám, ako tvoja sestra. Preto sa veľmi chránim.

saxana000
21. apr 2024

Pomohlo a velmi u.mna uz ine vychodisko.nebolo ostala som imunna na atb angina bola chronicka mesiac vkuse v horuckach mala som 15.chora uz odvtedy nebyvam ked neratam sople a crevne chripky co donesie dcera a ked tak mozno raz za 5 rokov ma nieco zlozi.ano je pravda ze mi choroby viac sadaju na priedusky a nie do hrdla ale vyriesil to pekne inhalator.
Zakroku sa vobec neboj..