Pomohol vám Nuriton?
Ahojte mamičky. Som zúfalá. Maličký ma hádam všetko čo môže 😒 má dva a pol mes. korigovane jeden a pol..predčasniatko... Obojstranný pruh už pomaly ani neriešime-je stále vonku.Večerné koliky sme akotak čajom (pijem ho len ja) zredukovali no podľa našej dr. máme tichý reflux. Malý sa skoro stále "pučí" robí mostík, vyplazuje jazýček,otvára pusinku, plače v inej ako vzpriamenej polohe.A kedže sa stále vytáča,nie je ani v správnych polohách... Papá po menších dávkach(čiste ho kojím)-hlavne večer.Cez deň ešte cvičíme vojtovku, takže musíme ležať pri vyzliekaní, cvičení a to nehovorím o správnom načasovaní...pučí sa aj v spánku, takže sa na to budí a poriadne sa nevyspí.Polohovaný je v cca 30st uhle a nič...
Dr. odporučila NUTRITON,aké s ním máte skúsenosti?Ako ste ho zarábali v lyžičke. A pomohol, po akom čase?
@ladylenka21 v prvom rade riešiť pruh. Tipujem, že slabinový. Keď píšeš, že ho máte stále vonku, to znamená, že tam má kúsok čreva a ten sa mu tam môže zavrznúť. Synovec to mal tiež, ale jednostranne, pučil sa, plakal prakticky po každom kŕmení. Po operácii krásne vysmiate bábo.
Čo sa týka Nutritonu, u najmladšieho mala Dr tiež podozrenie na skrytý reflux ( po kŕmení grckal, keď dýchal, chrčal), odporučila nás na gastro na ultrazvuk. Keďže termín sme dostali až neskoro, odporučili nám kvapky Gastrotuss, alebo ten Nutriton (vraj je to to isté), kŕmiť vo zvýšenej polohe, po kojení dlhšie držať vo vzpriamenej polohe. Polohovať postieľku. Na koniec sme na vyšetrenie ani nešli, nedala som ani tie kvapky, prešlo mu to samé od seba, ako trochu vyrástol. Tiež sa narodil predčasne. U niektorých detí, hlavne u predčasne narodených sa niektoré veci dovyvíjajú až po narodení. Hlavne trpezlivosť.
Ak chceš vyskúšať ten Nutriton, na krabici je pomerne dobrý návod, aj pre kojace maminky aj pre UM.
Držím palce!
@ladylenka21 Nam Nutriton pomohol,ale zial som si musela zacat mlieko odsavat lebo po lyzickach pred kojenim to nezabralo.
Takze som zacala odsavat a moje mlieko vo flaske zahustovat-to uz zabralo.
Cez den na takmer 100% -v podstate hned po zacati zahustovania-a v noci mozno na 50%,lebo ked dlho lezal- aj ked vo zvysnej polohe-tak mu to aj tak slo hore.
Jemu vtedy zacal bublat nostek a zacal nepokojne spat. To sa upravilo ovela neskor.
@liebling98 že operáciu pruhu nám nespravia pretože máme aj problémy s mozočkom a že do narkozy sa take dieťa boja dávať, aby mu ešte viac nepoškodili.jedine že by sa to priškríplo 😖 ...Tak to by ma zaujimalo čo by ukazalo gastro-či je to ozaj to...ževraj ho pruh nemôže bolieť, a operacia okolo 2roku ☹ ... A ten nutriton mi hustne pred očami,kým sa otočím je to tak husté že to nechce polykať...Tak na lyžičku odstriekam mlieko a prisipem trošku prášku a šup kým to ešte nezhustne.To vypije krásne...
A ako kojiť vo zvýšenej polohe?
@kaja73
To snáď nie. Ja som taká hyppy že kojím.Odsávala som mesiac v nemocnici a chvílu doma ale už by som do toho nešla..tak snáď to zaberie...a mali ste tiež také príznaky?
@ladylenka21 on cez den grcakal casto,v noci sa pucil,nevedel dychat,bublal mu nostek-sme si mysleli ze ma nadchu-ale to bolo mlieko.
Aj ja som chcela kojit-starsieho som kojila 2 roky a bolo to super-,ale tu to proste neslo-ani on nechcel poriadne sat-stale mu to slo hore,napinalo ho,dusil sa.....takze som to po 2m velkeho trapenia nas oboch vzdala a zacal odsavat-zo dna na den bol potom iny. Len tie noci s bublanim sme mali este dlho-mozno do 8mesiacov ani neviem presne.
@ladylenka21 aj my sme mali podobne problemy s bruskom zarabala som nutriton do odsateho mliecka lebo mne sa maly neprisal tiez predcasniatko.aj na gastro vysetreni sme boli ale to malinkemu aj tak len zoberu krv a spravia vysetrenie z krvi lebo takym mal babatkam gastro vysetrenia nerobia.ja som malemu davala koprovy caj aj ja som ho pila a malemu to pomohlo.a na gastro mi povedali nech mu davam sirup gastrotuss ale to som nakoniec nedavala.inac po jednom vyuzivani nitritonu sa nam polepsilo a uz sme ani nemuseli dalej uzivat.drzim palce nech sa drobcekovi rychlo polepsi 😉
.
@ladylenka21 No bolieť ho to nemusí, ale príjemné mu to určite nie je. Ale keď má kontraindikáciu anestézy, tak to beriem, že nechcú riskovať.
Kojiť vo zvýšenej polohe tak, že nebude vodorovne ležať, ale aby mal hlavičku a vrchnú časť tela vyššie ako nožičky.
Držím palce!
@ladylenka21 nam Nutriton nepomohol a mala som problem ho do dcerky dostat, nam na 100% pomohol sirup Gastrotuss baby 😉
Nutriton nám teda veľmi pomohol, mám predčasne narodené dvojičky a tiež stále grckali, aj sa dusili tak, že prestávali dýchať...tiež spia vo zvýšenej polohe a odkedy dávame nutriton, je to neporovnateľne lepšie... Na krabici je napísané, že obmedzí grckanie, čiže keď ho začnete dávať, ešte sa občas môže stať, že sa mu mliečko vygrcne, ale bude to oveľa lepšie a postupne sa to bude zlepšovať, tak ako u nás... 🙂 ja to zarábam do umelého mlieka, zlepšenie nastalo v podstate hneď, chce to aj čas, teraz po dva a pol mesiaci už nutriton nebudeme potrebovať. Želám ti, nech všetko dobre dopadne...
My totižto negrckame. on sa stále pučí...mliečko sa dostane max. do pažeráka...pomaly spí "postojačky"...včera sme začali ten nutriton a keď nezaberie skúsime gastrotuss...čo myslíte po akej dobe môžem čakať výsledok? či to zaberá alebo nie...
@ladylenka21
Nie nič. Iba čas. Skúšala som Nutriton, Gastrotuss a aj homeopatikum Gastrocynesine.
Malý zvracal prúdom, on mal reflux poriadny. Dokonca aj príkrmy, nielen mlieko. Bol schopný "vďaka" refluxu vyvrátiť do diaľky aj zemiak s mäsom napr.. Ustalo to niekedy na konci 11 mesiaca.
Dnes má 16 mesiacov a stále musím dávať pozor na potraviny. Napr. miluje ovocie, ale napr. hrozno nesmie viac ako 5 bobuliek, lebo má z neho kyselinu a zvracia. Rovnako slivky max.2 a pod..
Ešte zvažujem dať mu vyšetriť možnosť existencie tichého refluxu. Práve kvôli tej kyseline.
Môže sa reflux zhoršiť ak som pila čaje s feniklom rascou...tak nad tým premýšľam,že som to niekde čítala.A pila som ich veľa, kvôli jeho kolikám...
@ladylenka21 nám tiež nepomohol Nutriton ani Gastrotuss, ani Hami mlieko proti grckaniu, nezvracal prúdom, mal v podstate skrytý reflux - čo zjedol sa mu vrátilo do pusinky a on to prehltol naspäť - keď papal len mliečko, keď začal papať príkrmy, tak to už mu vyšlo z pusinky von, aj sme polohovali atď., lekárka povedala, že už nič iné nám na to nepomôže, len to, že z toho vyrastie. A keď mal cca 8 mesiacov, zrazu ako keby uťal, zo dňa na deň to prešlo.
skús prečítať a zosúladiť s vašimi "problemami".. nosením a nepretržitým telesným kontaktom mu určite pomôžeš..a z grckania, tichého refluxu musí vyrásť.. http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
a večerné koliky http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... 😉
@ladylenka21
ahoj, necitala som vsetky prispevky iba uvodny.
my mame tiez 2,5 mesacneho chlapceka a reflux potvrdeny od 3 tyzdna- na sone opakovane a dost silny- aj grcka a niekedy teda kosierom. davame nutriton- zarabali sme zo zaciatku s vodou vo vacsom stamprliku🙂 25ml+odmerka a hned este kym nestuhlo rychlo do vrsku od flasky na krmenie a maly to vypil akokeby pil z flasky. neskor mu to prestalo chutit tak sme mu to zarabali s cajikom alebo sme tam dali necelu odmerku umeleho mlieka, no uz to do neho ani velmi nevieme dostat a tak rozmyslam ze sa na to vykasleme. inak lyzicka bez sance🙂
problem bol v tom, ze ho to zapekalo, takze bol problem s kakanim..., ale dobre to bolo ked sme dali1-2xdenne s cajikom. teraz mu to davam 3xdenne s cajom alebo mliekom ale polovicku vypluje...
dalsi problem hned od narodenia bol, ze sa nevedel vyprdet a vykakat- berie sab simples kvapky.
a este ho pravidelne kazdy vecer davame vykakat rektalnu rurku, pripadne ked zacina mat bolesti (krici, natahuje sa, robi mostik) dietatku sa ulavi a mali si na nu nenavykol. vacsinou cez den sa vykaka aj sam, takze odporucam vyskusat- hlavne vecer aspon sa trochu vyspite ked nebude babo kricat od bolesti🙂

Ahoj,my sme neboli kojeny,ale reflux sme mali,tak najskor sme pili Nutrilon AR,ale ten bol sakra drahy amalý bol jedak,tak sme prešli na mliečko babylove (lacnejšia verzia) a d toho som pridavala nutriton,nám to pomohlo na 100% obsahuje karobovu gumu,ktorá zabezpeči aby sa mliečko nedostalo zo žaludka spat do pažeraka,jedna odmerka je tušim na 100ml mliečka a zahustit nim možeš aj materske,držim palce 🙂