icon

Pomohol vašim bábätkám Excipial U Lipolotio na ekzém?

19. aug 2023
Strana
z2
janage
19. aug 2023

@anavixy no nám na podráždené začervenané práve sudocrem pomáhal. Má vysoký podiel zinku. A mali sme odporúčané od koziarky. Ak treba premastovat tak potom zas iný krém.
Autorka musíš upresniť aký ten váš ekzém je

domiklik
19. aug 2023

Sudokrem určite nie, obsahuje levandulu, ktorá je pri liečbe ekzému nepripúšťa, celkovo esenciálne oleje....

autor
20. aug 2023

Neviem aký je. Ale keď ho premastim tak je to ešte horšie. Červené, podraždené a niektoré vyrážky sa mu aj zapália. Natrela som to sudokremom. Uvidíme. Keď nebude lepšie zajtra pôjdeme ku kožnej

janage
20. aug 2023

Ak sa to zhorsuje, nepouzivaj!
Ak je podráždene či červené sudokrem je fajn tenucka vrstva. Ak už je to zapálené či je tam infekt tak smer kožná, počítaj ale s tým, že ti srejme dá masť kde bude kombinácia kortikoidu a atb.
Kde to dieťa má a aký je rozsah.
Ono ani tie krémy nezaberú za deň.
Ešte môžeš skúsiť vittelu ictamo. Robili s ňou klinické štúdie u úplne malých bábätiek v Motole v Prahe v nemocnici. My s ňou mame dobré skúsenosti.

@domiklik no to počujem prvýkrát a skúsenosti skrz deti mám už vyše 15rocne.

jesenzima
20. aug 2023

Nie, štípal...

domiklik
20. aug 2023

@janage no vidíš, nikdy nie je neskoro

janage
20. aug 2023

@domiklik tak ja mám iné skúsenosti a nám pomáhal ak bol ekzém mierne začervenalý, pekne stiahol a potom sme mastili.
Ja naopak viem, že levanduľa pri ekzéme sa odporúča ak samozrejme práve na ňu nemá dotyčný alergiu.

monkabaskova
20. aug 2023

Na ekzém jednoznačne EXOMEGA od A-DERMA....

domiklik
20. aug 2023

@janage pozri sa, každý nech si zváži, čo si na svoje dieťa nacape... Ja som sa nechala na sudokrem ukecat od sestriciek v nemocnici (asi im ta rybia masť smrdela) a 2 týždne som riešila maleho zadok... Keď som sa po mesiacoch dostala k normálnej kožnej lekárke, ta mi vysvetlila, že nie všetko prírodné je hypoalergenne (levanduľa v sudokreme) a vhodné pre každého... Po vyhodenie všetkých olejcekov, welied, nechtikovych masti a nastavení liečby sa môjmu dieťaťu a aj mne konečne trochu uľavilo...

Strana
z2