icon

Pomôže helmička pri zležanej hlavičke dieťaťa?

veronika_vero04
28. sep 2026

Ahojte, máme 6 mes dievčatko so zležanou hlavičkou vpravo. Doktor nám odporučil helmičku, avšak dcéra akoby to počula a začala preferovať už len spanie na ľavom boku a na brušku. Na pravú stranu sa nechce ani pretáčať už. Myslíte si, že má význam helmička?Nie som proti, doktor mi len zabrblal na otázku, tak by som prijala názor mamičiek, ktoré majú skúsenosti. Ďakujem.

bavlnka92
•
28. sep 2026

áno pomôže a má to význam. je pravda, že pod dlhšími vlasmi sa zležanie schová ale prečo nevyužiť a nenapraviť to teraz kým sa ešte dá?

lenicica
•
28. sep 2026

@veronika_vero04 v 6 mesiacoch, ak má zlezanu len jednu stranu, polohovanie nepomôže. Takže určite helmicka.

veronika_vero04
autor
•
28. sep 2026
@lenicica

@veronika_vero04 v 6 mesiacoch, ak má zlezanu len jednu stranu, polohovanie nepomôže. Takže určite helmicka.

@lenicica ja ju nepolohujem, ona sa uz sama vzdy pretoci na bok aj ked ju dam na chrbat. na chrbate spat nechce uz vobec 🙄

lenicica
•
28. sep 2026
@veronika_vero04

@lenicica ja ju nepolohujem, ona sa uz sama vzdy pretoci na bok aj ked ju dam na chrbat. na chrbate spat nechce uz vobec 🙄

@veronika_vero04 áno ja rozumiem, moja toto iste robila. Neodkladajte to, určite chodte do helmicky co najskôr, čím je bábätko staršie, tým sa hlavicka pomalšie upraví pomocou helmicky. Takže ideálny čas.

veronika_vero04
autor
•
28. sep 2026
@lenicica

@veronika_vero04 áno ja rozumiem, moja toto iste robila. Neodkladajte to, určite chodte do helmicky co najskôr, čím je bábätko staršie, tým sa hlavicka pomalšie upraví pomocou helmicky. Takže ideálny čas.

@lenicica dakujem pekne, pojdeme do toho 🙂

anonym_e5875e
•
28. sep 2026

@veronika_vero04 ano, a ma to aj význam. Sama sa ti hlavička nikdy neupravi, podobne ako napríklad zuby. Na tie peniaze ľudia vyhadzuju, lebo krivé zuby im vadia ale krivá hlava už je v poriadku. Aj u nás na ihrisku je takto jeden chlapček, už bude starší a vzadu ma hlavu ale ze uplne rovnú. Z boku je to vidno, ako doska. Ale mamička je s tým ok, ze to nevidno az tak moc. 🤦‍♀️

anonym_7475f1
•
28. sep 2026

Ahoj, my akurát končíme helmickovanie, nieco pomohla ,ci by sa to napravilo aj bez nej neviem, ale ako som sa tomu bránila, šla by som do toho znova, nie je to taka tragédia🙂 a to sme ani nedodržiavanie 23 hodín. Liečbu sme začali v polke júna, syn mal už 7 a pol mesiaca ,co je dosť pozde 🙂
Skúste ísť na merania a podla toho sa rozhodnete

kacena4
•
28. sep 2026

myslis ze tie deti sa strapia s helmickou pre nic za nic? urcite to ma vyznam a z vlastnej skusenosti viem ze cim skor sa zacne tym kratsia je doba "liecby"

lenkatomaskova
•
28. sep 2026

Ahoj aj my sme nosili helmičku mam dvojčatá jeden mal tak zležanu hlavičku na jednej strane že bol za hranicou normy a za 4m sa to upravilo a ten druhy ju nosil 3mesiace nemal to take zle závisí to od skenu hlavičky či treba nosit helmičku v akom stupni sa nachádzate takže možno tieš ponosite 3m a bude dobre a nie je to také strašné my sme to nosili cez tie horúčavy v lete a do toho rehabilitujeme takže nebojte nič aj v noci s tím bábätka v pohode spia rychlo si zvyknú že to maju na hlave.

nikoleta999
•
28. sep 2026

Môj syn musel podstúpiť operáciu a následne musel nosiť 9 mesiacov prilbičku, vychytal to v období, keď tu boli extrémne teploty, takže bol to boj, každý deň umývanie prilby lebo to hrozne smrdelo :D atd. ale on to musel.. No keby som videla, že ma zležanú hlavičku, okamžite by som to dala, my mame teraz s mužom už takú " deformáciu " že niektoré deti, majú fakt tie hlavičky zležané a to majú už po - kedy sa s tým nedá nič robiť kvôli veku a len sa čudujeme, že to rodičia neriešia, mna by v dospelosti sralo, že mam takú hlavu :D

anonym_745dbc
•
28. sep 2026

ak to odporucil doktor, ktory sa na to specializuje, ani nevaham. pediater, alebo iny odbornik moze odporucit ist na toto vysetrenie, ci je potrebna. nasa pediatricka to chcela dat skontrolovat, nas mal hlavicku skor pretiahnutu a trochu zlezanu na jednej strane. fyzio nevidela, ze to bude az take potrebne. mozno vam tiez vyjde meranie, ze potebna nie je. nam nedali, lebo bol len v 1, ale asi nebude mat nikdy "dokonaly" tvar lebky.

anonym_f52410
•
Včera o 04:16

Priala by som vám všetkým hlúpym matkám helmicku na vašu hlavu. Pozrite sa na vaše hlavy, aké ich máte a komu vadia, že nie sú ako glóbus. Tyrate deti, ktoré sa nevedia brániť. Nie je dôležité, ako guľatá je hlava, ale čo je v nej. Vo vašich evidentne niečo chýba.

lasona
•
Včera o 06:15

Ano pomohla nam, urcite by som dala znovu