Pomôže niekto zhodnotiť výsledky imunológie päťročnej dcéry?
Ahojte,nenajde sa tu prosím Vás dala doktorka,ktorá by mi vedela zhodnotiť dcerkine výsledky. Má 5 rokov. Odber u imunoalergologicky. Na termín zhodnotenia v júni sa nám nepodarilo prísť a náhradný sme dostali až na december..
Dakujem krásne.
napis do skupiny zdravotnici na mk, tam ti urcite poradia. tie odchylky sa mne ako laikovi nezdaju nejake velke, ale baby zdravotnicky urcite poradia lepsie.
@mojeprvebabatko Ahoj, výsledky tvojej dcérky sú z veľkej časti v norme – krvný obraz, imunoglobulíny, T a B lymfocyty aj CD4/CD8 pomer sú v poriadku. Mierne zvýšené sú iba gama-delta T-lymfocyty (8,8 %, ref. 0–5 %) a aktivované T-lymfocyty HLA-DR (6,46 %, ref. do 5 %), čo môže naznačovať miernu imunitnú aktivitu, často po infekcii. Nie je to alarmujúce, ale bolo by fajn, keby to imunológ vyhodnotil. Držím palce! 🙂
@mojeprvebabatko ja len ze skus sa so sestrickou dohodnut ze ak by niekto termin zrusil posunuli by ho vam kedze naozaj ide o zhodnotenie vysledkov a mozno nastavenie liecby
@mojeprvebabatko keďže vám dali taký neskorý termín zrejme tam nič alarmujúce nie je. Ale chápem, že chceš aspoň predbežne vedieť.
@mojeprvebabatko Ahoj, výsledky tvojej dcérky sú z veľkej časti v norme – krvný obraz, imunoglobulíny, T a B lymfocyty aj CD4/CD8 pomer sú v poriadku. Mierne zvýšené sú iba gama-delta T-lymfocyty (8,8 %, ref. 0–5 %) a aktivované T-lymfocyty HLA-DR (6,46 %, ref. do 5 %), čo môže naznačovať miernu imunitnú aktivitu, často po infekcii. Nie je to alarmujúce, ale bolo by fajn, keby to imunológ vyhodnotil. Držím palce! 🙂
@alyson29 ďakujem ti krasne,si zlatá☺️ na internete som sa nič dobré nepočítala,práveže mi povyskakovali kadejaké strašidelné diagnózy,preto som skúsila tu a s doktorkou sme sa rozprávať nemohli..
Prosím ťa a tie zvýšené trombocyty su ok?
@alyson29 ďakujem ti krasne,si zlatá☺️ na internete som sa nič dobré nepočítala,práveže mi povyskakovali kadejaké strašidelné diagnózy,preto som skúsila tu a s doktorkou sme sa rozprávať nemohli..
Prosím ťa a tie zvýšené trombocyty su ok?
@mojeprvebabatko napíšem do správy 🙂

@mojeprvebabatko