icon

Pomôže odstránenie krčných mandlí u detí?

1321987
17. okt 2025

Dobrý deň dcérka má stále zápal v hrdle
Stále
Dr odporučila výber mandlí pomohlo vám to keď vám vybrali mandle ? Dcérka má 3 roky

pataja
17. okt 2025

@1321987 tiež toto veľmi zvažujeme ale bojím sa anestezy, dcéra ma len 13,5 kg a ma 3 a pol roka a pol kontrole vraj aj krčné sú velke

anonym_a35c97
17. okt 2025

@1321987 Jasné, že pomôže, keď odstránia ložisko zápalu. Verila by som doktorke

pe_mi
17. okt 2025

jasné, že choďte
Pomôže viac ako ublíži

1321987
autor
17. okt 2025
@pe_mi

jasné, že choďte
Pomôže viac ako ublíži

@pe_mi a to treba ísť na krčné že najprv

1321987
autor
17. okt 2025
@pe_mi

jasné, že choďte
Pomôže viac ako ublíži

@pe_mi ttreab si na krčné že najprv

pe_mi
17. okt 2025
@1321987

@pe_mi ttreab si na krčné že najprv

@1321987 áno na krčné

zelva123
17. okt 2025

Ja mam v okolí vela deti ktorým rodicia dali vybrať mandle, no deti su aj tak stále choré a zápaly hrdla časté. Takze ja tomu uz neverím, ja by som to svojmu dieťaťu vybrať nedala

pataja
17. okt 2025
@zelva123

Ja mam v okolí vela deti ktorým rodicia dali vybrať mandle, no deti su aj tak stále choré a zápaly hrdla časté. Takze ja tomu uz neverím, ja by som to svojmu dieťaťu vybrať nedala

@zelva123 ani ked neprospieva, casto je chore, chrape, ma apnoe, dýcha len ústami, je zachripnute, ma krivy chrup? Ani vtedy nie? Lahko sa hovorí, ťažko sa rozhoduje

zelva123
17. okt 2025
@pataja

@zelva123 ani ked neprospieva, casto je chore, chrape, ma apnoe, dýcha len ústami, je zachripnute, ma krivy chrup? Ani vtedy nie? Lahko sa hovorí, ťažko sa rozhoduje

@pataja to autorka príspevku ale neudava, takže reagujem k tomu co je. A často choré je tiež diskutabilné. Ak má 3 roky a práve dieta nastúpilo do škôlky tak aj tie infekty su normálne

1321987
autor
17. okt 2025
@zelva123

@pataja to autorka príspevku ale neudava, takže reagujem k tomu co je. A často choré je tiež diskutabilné. Ak má 3 roky a práve dieta nastúpilo do škôlky tak aj tie infekty su normálne

@zelva123 dcérka ochorela pred nástupom do školky týždeň pred nástupom dostala infekciu afty do hrdla z hrdla potom do očí infekciu a z toho sa vyliecila o týždeň zas laryngitidu dostala a terás zas hrdlo má zahnisane a afty a od septembra chodí do škôlky

anonym_fdbc1c
17. okt 2025

Mandle vnímam ako vstupnú bránu do tela. Z nejakého dôvodu sú zapálené/zahnisané. Ak odstránite mandle, problém sa akurát posunie ďalej. Možno potom budete riešiť iné orgány. Skúste si hľadať aj iné možnosti okrem vybratia.

anonym_cdaff1
17. okt 2025
@anonym_fdbc1c

Mandle vnímam ako vstupnú bránu do tela. Z nejakého dôvodu sú zapálené/zahnisané. Ak odstránite mandle, problém sa akurát posunie ďalej. Možno potom budete riešiť iné orgány. Skúste si hľadať aj iné možnosti okrem vybratia.

@anonym_fdbc1c A aké napr? Po odstránení dieťa nesoplí, nekýcha, nechrápe. Mandle boli ložiskom stretokokov.

letfenixa
17. okt 2025

Synovi odstranili nosne mandle a zrezali krcne, mal ich trvale zväčšene tak, že sa dotýkali. Nonstop chorý, slabý, neprospievajuci. Po zákroku sto a 1.

janka_266
17. okt 2025

@1321987 odporúčam ísť najskôr na orl, my sme boli u 3, jeden pred rokom chcel vyberať, síce nosné, ale nedala som, nemal žiadne príznaky okrem alergického sopla, v majú sme boli u 2. Ten odporučil skúsiť najskôr spreje, u tretieho sme boli tento mesiac, tiež sa priklonil k sprejom, prvý bol súkromný a hneď dal termín operácie, zvyšni dvaja boli za liečbu. Za ten rok od prvého vyšetrenia sa počet chorôb u dieťaťa zredukoval sj bez vyberania mandlí.

tinna22
17. okt 2025

@1321987
My sme váhali 2 roky či vybrať alebo nevybrať . Stále jej zatekali sople, ale nič nevysmrkala, kašlala a neustále sme riešili nejaké infekty. Do toho už v noci dýchala len ústami, chrápala. Tiež som sa bála narkózy. Vybrali sme v apríli. Narkózu zvládla super. Nemali sme žiadne komplikácie. Mandla bola veľká, plná hnisu. Odvtedy dýcha v noci pekne nosom, nechrápe. Chorá nebola, uvidíme, ako zvládne teraz zimné obdobie. Ja som ľutovala ,že sme ju nechali tak dlho sa trápiť a dávali do nej stále nejaké ATB. U nás určite pomohlo.

1321987
autor
17. okt 2025
@janka_266

@1321987 odporúčam ísť najskôr na orl, my sme boli u 3, jeden pred rokom chcel vyberať, síce nosné, ale nedala som, nemal žiadne príznaky okrem alergického sopla, v majú sme boli u 2. Ten odporučil skúsiť najskôr spreje, u tretieho sme boli tento mesiac, tiež sa priklonil k sprejom, prvý bol súkromný a hneď dal termín operácie, zvyšni dvaja boli za liečbu. Za ten rok od prvého vyšetrenia sa počet chorôb u dieťaťa zredukoval sj bez vyberania mandlí.

@janka_266 ale ísť keď je chorá na ORL vo keď je zdravá

janka_266
17. okt 2025
@1321987

@janka_266 ale ísť keď je chorá na ORL vo keď je zdravá

@1321987 keď je zdravá, keď je chorá, tak sú mandle zväčšené vždy

1321987
autor
18. okt 2025
@janka_266

@1321987 keď je zdravá, keď je chorá, tak sú mandle zväčšené vždy

@janka_266 kedy ísť. Na krčné s nou

1321987
autor
18. okt 2025
@1321987

@janka_266 kedy ísť. Na krčné s nou

@1321987 keď je zdravá ?

sandri
18. okt 2025
@1321987

@1321987 keď je zdravá ?

@1321987 ja som bola so synom, ked bol chory. Poslala nas pediatricka pre neustale opakujuci sa streptkokovy zapal v hrdle. Na ORL mi povedali, ze vybrat mandle, lebo su loziskom streptokoka. Pediatricka bola prekvapena, ze az takto razne sa k tomu postavila, bez liecby. Samotna pediatricka chcela este pockat. Nappkon sme pockali, syn uzival 3 mesiace atb v kuse. A pomohlo to, streptokoka sa zbavil a na vyber mandli ist nemusel. Odvtedy uz ubehlo niekolko rokov a viac streptokoka nemal.

pataja
18. okt 2025
@letfenixa

Synovi odstranili nosne mandle a zrezali krcne, mal ich trvale zväčšene tak, že sa dotýkali. Nonstop chorý, slabý, neprospievajuci. Po zákroku sto a 1.

@letfenixa prispievanie sa zlepšilo? Kolko mal rokov a váhu, keď bol na zákroku? Ja mam takú obavu, moja je malička ma 13,7kg a vyse 3 a pol r., vaha jej stoji

pataja
18. okt 2025
@tinna22

@1321987
My sme váhali 2 roky či vybrať alebo nevybrať . Stále jej zatekali sople, ale nič nevysmrkala, kašlala a neustále sme riešili nejaké infekty. Do toho už v noci dýchala len ústami, chrápala. Tiež som sa bála narkózy. Vybrali sme v apríli. Narkózu zvládla super. Nemali sme žiadne komplikácie. Mandla bola veľká, plná hnisu. Odvtedy dýcha v noci pekne nosom, nechrápe. Chorá nebola, uvidíme, ako zvládne teraz zimné obdobie. Ja som ľutovala ,že sme ju nechali tak dlho sa trápiť a dávali do nej stále nejaké ATB. U nás určite pomohlo.

@tinna22 kolko mala dcérka rokov a kg? Ja mam obavu z anestezy

pataja
18. okt 2025
@sandri

@1321987 ja som bola so synom, ked bol chory. Poslala nas pediatricka pre neustale opakujuci sa streptkokovy zapal v hrdle. Na ORL mi povedali, ze vybrat mandle, lebo su loziskom streptokoka. Pediatricka bola prekvapena, ze az takto razne sa k tomu postavila, bez liecby. Samotna pediatricka chcela este pockat. Nappkon sme pockali, syn uzival 3 mesiace atb v kuse. A pomohlo to, streptokoka sa zbavil a na vyber mandli ist nemusel. Odvtedy uz ubehlo niekolko rokov a viac streptokoka nemal.

@sandri 3 mes.ATB fuha, ale super ze pomohlo, ako mal zvecsene ? Krcne ci nosné a okrem chorôb mal ešte iné ťažkosti?

letfenixa
18. okt 2025
@pataja

@letfenixa prispievanie sa zlepšilo? Kolko mal rokov a váhu, keď bol na zákroku? Ja mam takú obavu, moja je malička ma 13,7kg a vyse 3 a pol r., vaha jej stoji

@pataja mal skoro 8 rokov a vážil 16,7 kg. Po 3,5 mesiacoch mal o 5 kg viac.

pataja
18. okt 2025
@letfenixa

@pataja mal skoro 8 rokov a vážil 16,7 kg. Po 3,5 mesiacoch mal o 5 kg viac.

@letfenixa super, wau dúfam, ze to budeme mat rovnako

sandri
18. okt 2025
@pataja

@sandri 3 mes.ATB fuha, ale super ze pomohlo, ako mal zvecsene ? Krcne ci nosné a okrem chorôb mal ešte iné ťažkosti?

@pataja krcne. On ich nemal zvacsene, ale stale tam mal hnis. Ked sme to preliecili 10 dni atb, bol 2 tyzdne zdravy a zase hnisava angina... Vraj sa kedysi takto dlhodobo preliecovalo atb - uzival ich v mensej davke, ako pri standardnej chorobe, ale velmi dlho. A to 3 mesiace bolo minimum! Ale ja som za to rada, ze nemusel na operaciu.