icon

Pomôže odstránenie nosných mandlí znížiť chorobnosť u detí?

dovidopp
29. júl 2025

Ahojte mamičky syn má 4 roky a je chorý veľmi často každý mesiac niekedy aj dva krát do mesiaca tak nám lekári odporučili vybrať nosné mandle ale ja mám obavy že či mu to pomôže a nebude tak často chorý a bude sa mu aj lepšie dýchať nosom počas spánku chcem vedieť či vám to pomohlo a ako ste boli spokojné išli by sme na jednodňová do banskej Bystrici ďakujem vám

stvura
29. júl 2025

@dovidopp mam 48r a nie som vobec chora...odstranenie nosnych a krcnych mandiel mi bolo indikovane ako 6r kvoli neustalej chorobnosti. Nosne mi vyberali 2x, lebo v tych 6r mi ich len vystipli a oni dorastli (potom v 10r bol druhy vyber). Takze ak ti toto staci - za mna ano, nevahala by som.

iwka_77
29. júl 2025

My sme boli v podobnej situácii, dcéra mala 3 a pol roka a bol nonstop chorá, stále upchatý nos, dýchanie ústami, zle spala, chrápala, bola unavená. Nosné mandle jej nakoniec vybrali. Za nás môžem povedať, že to pomohlo dosť výrazne.

heln
29. júl 2025

@dovidopp ahoj, moj syn ako nastupil do skolky, bol kazdy mesiac chory, v priemere dva tyzdne v skolke, dva - tri tyzdne doma, tiez sa mu zvacsili mandle a maval v poslednej dobe caste zapaly stredneho ucha... odporucili nam vybrat, resp. tam kde sme boli my (sk-med v bb), len zmensili a uz by nemali dorastat.... mozem povedat, ze sice bol dost chory, aj zapal priedusiek mal, aj bol chory, ze dostal antibiotika a do toho chytil kiahne, ale mozem povedat, ze aspon zapal stredneho ucha nemal.

dovidopp
autor
29. júl 2025

Ďakujem za odpovede určite počkám na viac skúseností mamičiek chcem pre syna to najlepšie a nechcem to trápiť zbytočne i keď v podvedomí mám pocit že to pomôže ale bojím sa toho

zuzkaa1991
29. júl 2025

@dovidopp nasa dcera ked nastúpila do ms ako 2.5r vkuse chora(ale.ked spätné si uvedomím tak s nosom len upchaty nos potom kasel) vydrzala max 1 2dni v škôlke 3.tyzdne doma....tak sme fungovali az.do.5r.ked som sa konečne rozhodla.ze vyberieme.mandlu kedze môj strach bol vacsi akp zdravie dietata asi kedze same lieky(aj ked na prirodnek báze dostavala) takze u nas sa.to zlepsilo párkrát do.roka chora....teraz.ma.7r a od februára klop.klop zdrava ;)
Po vybrati.mandli potom.mala bezne choroby ako chripku covid kiahne atd...

adri266
29. júl 2025
@dovidopp

Ďakujem za odpovede určite počkám na viac skúseností mamičiek chcem pre syna to najlepšie a nechcem to trápiť zbytočne i keď v podvedomí mám pocit že to pomôže ale bojím sa toho

@dovidopp Dcere to na chorobnost nepomohlo, ale prestala chrapat, takze to beriem ako uspech.

riela
29. júl 2025

@dovidopp dcére (4) to pomohlo - prvý rok po výbere nebola chorá. Prestala chrapkať. Po roku sme s chorobnosťou boli tam kde predtým, raz mesačne býva doma asi týždeň - v čase jeseň, zima, jar...

zuzubb007
29. júl 2025

Ano synovi to extrémne pomohlo, to sa nedá ani opísať, bojkotovala som a potom som ľutovala, že som to nedala skorej spraviť, robili mu to ako 7 ročnému na jednodňovke BB, žiadne chrápanie, antibiotiká odvtedy nebral a to je už 5 rokov, ak dačo chytí je z toho 3 dňový soplik proste brutálna zmena, dovtedy mal furt zápal ucha, zelené sople, fufnanie každý mesiac

kleopatra114
29. júl 2025

Mojej nepomohlo. Ale to nikdy nevies dopredu.

letfenixa
29. júl 2025

Áno, pomohlo, veľmi.

ankare
29. júl 2025

@dovidopp môjmu synovi vybratie nosovej mandle pomohlo. Ak Ti môžem poradiť, chod do Detskej fak. nemocnice. Je to tiež 1dnovka a urobia to zadarmo. Budeš celý čas s malym, ako aj v súkromnom zariadeni. Mám to porovnane.

dovidopp
autor
29. júl 2025

Ďakujem ešte počkám

patka06
29. júl 2025
@dovidopp

Ďakujem ešte počkám

@dovidopp Pomohlo na 100% po výbere nosnej a zmenšení krčných už dcéra /5 r./ nebola vôbec chorá, prestala chrápať a dýchať nosom.
Jediné čo ľutujem, že som váhala a nedala vybrať hneď ako to lekár odporučil
Tiež som si myslela, že z toho vyrastie, že sa to nejakým zázrakom zlepší aj bez zákroku.
Nie, len sa to zhoršovalo, zbytočne som ju rok trápila chrápila chorobami a liekmi.

pbra40
29. júl 2025
@patka06

@dovidopp Pomohlo na 100% po výbere nosnej a zmenšení krčných už dcéra /5 r./ nebola vôbec chorá, prestala chrápať a dýchať nosom.
Jediné čo ľutujem, že som váhala a nedala vybrať hneď ako to lekár odporučil
Tiež som si myslela, že z toho vyrastie, že sa to nejakým zázrakom zlepší aj bez zákroku.
Nie, len sa to zhoršovalo, zbytočne som ju rok trápila chrápila chorobami a liekmi.

U nas to pomohlo. Ale tak, ze sice bol rovnako casto chory, ale aspon sa ta choroba tak dlho nevliekla.

milanemila
29. júl 2025

@dovidopp u mojho brata velmi pomohlo.

livuska124
29. júl 2025
@dovidopp

Ďakujem ešte počkám

@dovidopp dcére pomohlo na chorobnosť + prestala chrápať a mať apnoické pauzy počas spánku.

dovidopp
autor
29. júl 2025

Ďakujem vám ja sa bojím hlavne toho že mu to nepomôže a budem mať ten pocit viny že som ho zbytočne trápila

pbra40
29. júl 2025
@dovidopp

Ďakujem vám ja sa bojím hlavne toho že mu to nepomôže a budem mať ten pocit viny že som ho zbytočne trápila

@dovidopp nic si z toho nepamata. Prebieha to ak, ze prides nalacno (vyberaj co najskorsi ranny termin), daju taky sirup, co ich otupi, a potom odvedu na salu. Od toho sirupu si nic nepamatal. Operacia trvala cca 40 min.Potom sa zobudil, hodinku bol nevrly, a zaspal na 2 hodiny. A ked sa prebral, opytal sa, ze kedy bude ta operacia 😃😃😃

livuska124
29. júl 2025
@dovidopp

@dovidopp dcére vyberali iba nosnú mandlu a samotný zákrok trval asi 15-20 minút a už ju priviezli na izbu, kde som ju čakala. Potom ešte 2 hodiny ju sledovali na izbe a išli sme domov. BB jednodňová chirurgia, 200€ sme tuším platili a dokopy sme tam boli 3 hodiny. Nemáš sa čoho báť. Ešte aj na sálu som s ňou mohla ísť, držať ju a tak ju uspali a potom som odišla a čakala na izbe.

dovidopp
autor
30. júl 2025

Ďakujem vám

amaryllis2
1. aug 2025

My sme boli včera so synom 8r. v orl klinike BB suma síce 230e ale starostlivosť topka. Syn mal chrapanie, časte sople, obcas apnoe pocas choroby, upchaty nos 4mesiace vkuse, kazdorocne zapaly ucha, berie lieky uz od 3rokov od alergologa na rinitidu aj na imunitu, ale ziadna slava tak som sa pytala na orl vysetrenie tak zistili najskor 3-4stupen zvacsenej nosnej mandle ale po operacii povedala Dr. ze to bol 2.stupen ale ze mu robili aj turbinoplastiku nakolko mal zvacsene aj nosne sliznice to mu akoby zmensovali tie nosne lastury. Ze by sa mu malo o dost ulavit tak ja dufam ze ano a kludne som to mohla riesit aj skor lebo nemyslim si ze je to trapenie dietata nakolko si nic nepamata lebo spal. Bolesti skoro ziadne, skor len bolest hrdla kvoli intubacii a kus upchaty nos nic viac chvala Bohu. Clovek sa boji jasnačka ale su to zakroky ktore su vymakane pod endoskopickou kontrolou vidia co robia zastavia krvacanie, nieje to ako v minulosti mäsiarina deti zaživa pripútané v kresle. A ked mu to ma pomoct tak radsej ist ako neist a vyčkávať kym sa mu zhorší stav. Držím palce pre spravne rozhodnutie, urcite bude vsetko v poriadku.

dovidopp
autor
2. aug 2025
@amaryllis2

My sme boli včera so synom 8r. v orl klinike BB suma síce 230e ale starostlivosť topka. Syn mal chrapanie, časte sople, obcas apnoe pocas choroby, upchaty nos 4mesiace vkuse, kazdorocne zapaly ucha, berie lieky uz od 3rokov od alergologa na rinitidu aj na imunitu, ale ziadna slava tak som sa pytala na orl vysetrenie tak zistili najskor 3-4stupen zvacsenej nosnej mandle ale po operacii povedala Dr. ze to bol 2.stupen ale ze mu robili aj turbinoplastiku nakolko mal zvacsene aj nosne sliznice to mu akoby zmensovali tie nosne lastury. Ze by sa mu malo o dost ulavit tak ja dufam ze ano a kludne som to mohla riesit aj skor lebo nemyslim si ze je to trapenie dietata nakolko si nic nepamata lebo spal. Bolesti skoro ziadne, skor len bolest hrdla kvoli intubacii a kus upchaty nos nic viac chvala Bohu. Clovek sa boji jasnačka ale su to zakroky ktore su vymakane pod endoskopickou kontrolou vidia co robia zastavia krvacanie, nieje to ako v minulosti mäsiarina deti zaživa pripútané v kresle. A ked mu to ma pomoct tak radsej ist ako neist a vyčkávať kym sa mu zhorší stav. Držím palce pre spravne rozhodnutie, urcite bude vsetko v poriadku.

@amaryllis2 ďakujem každá matka chce pre svoje dieťa len to najlepšie a váha nád všetkým čo sa týka jej dieťaťa vám prajem skoré uzdravenie 🩵 už nech to máme aj my za sebou