Pomôžu rehabilitácie, ak 12-mesačná nesedí a nelezie?
dobrý deň som smutná...boli sme dnes u pediatričky a dala nám už výmenný list na rehabilitácie a povedala mi ak sa to už tam nenaučí že vraj to bude zlé 😞...mala sa mi dáva na 4 ale ani za boha aby sa išla len sa húpe na štyroch..važne rehabilitácie pomôžu dúfam?..😞len potrebujem počuť že aj druhým pomohli ďakujem
mam znamu ktora mala podovny problem a tiez dr mala furt cas. Dieta malo silnu hypotoniu, ale cvicia cvicia a cvicia, plavaju , chodia na kruzky a kadeco, casom to cca dobehla. Ale urcite je to nieco co treba uz riesit
mali sme tiež... nám pomohol až schopný fyzioterapeut...
inak sme cvičili úplne zbytočne
a za fyzio ste boli? Pozri, pre mna je to nepredstavitelne, lebo mne obe deti behali od 9m, ale u nanny boli spolu s jednym dievcatkom o 2 tyzdne mladsim, ktore zacalo stvornozkovat nesmierne neskoro a v 2 rokoch este poriadne nechodilo. Dnes ma presne 3 roky. A aj preto bola opatrovatelka aj rodicia celkov vdacni za moje, ze ho "potiahne" a su super kamosky. A rodicia teda chodili aj cvicit aj k fyzio... Jasne ze dnes ten rozdiel este stale vidno, najma v stabilite. Ale inak v pohode dobehlo a naopak v inych veciach je nesmierne popredu.
Kde bola lekárka doteraz!
Doteraz to lekarka nijako neriesila??
K lekarke sa vyjadrovat nebudem. Ja by som uz davno bola u fyzio aj sukromnej bez pozehnania od pediatricky.
A odpoved na tvoju otazku: ANO, ak budes naozaj poctivo cvicit co ti nakazu a ukazu tak tvoje dieta bude napredovat milovymi krokmi!
Jasne ze doktorka pochybila, ale na druhej strane ty si to prečo neriešila skôr? Zas nie je dobre byť tabuľkova mama, ale ako take základné info, kedy co dieťa má robiť si si mohla naštudovať a začať to riešiť skôr. Sorry, nechcem aby to vyznelo zle, len možno do budúcna keď sa ti niečo nebude zdať, skus to riešiť skôr alebo si niečo o tom nastuduj.
@lucia13022023 a tak človek sa často nechá uchlacholit doktormi, smutné že musí často rodič tlačiť aby sa čosi riešilo. Rovnako aj tá známa to riešila na každej poradni a doktorka vždy nato mala.odpoved, ja u inej dr som riešila autizmus a tiež som musela nato tlačiť keď uz naozaj výrazne zaostával od rovesníkov a ona zakaždým keď som volala ohľadne toho ešte mu dáme , mesiac , dva , ďalšie tri atď.
@1mina verím, musí to byť hrozne
Mna by zaujimalo akg bol pôrod a štart dieťatka po narodeni.Dost to stym totiz suvisi.
@1mina veru...syn bol hluchy doslova, jedno ucho zarastene, druhe 40%, boli sme u nej viac krat, ze mozem pri nom vysavat ked spi, ani sa nepohne a ona ze hlupost, ved reaguje na zvuky, normalne sa s nim rozprava, on odpoveda (syn vedel odcitat z pier)... isli sme na vlastne naklady k usnemu sukromnemu a do tyzdna ho operoval a len hlavou krutil, ci je nasa pediatricka normalna, ze uz vizualne nevidi zrasteny sluchovod...
@anjelicek26 to je extrém 🤦♀️ ja asi žijem v predstave kde doktori vedia čo robia a nie toto
@anjelicek26 áno to je niekedy fakt na palicu s tími dr, ze mama vidí že niečo naozaj nie je v poriadku a nechodí sa otravovať dr s tím kým sa čosi poriesi...a takých prípadov poznám veľa v okolí, aj u kamarátok, dokonca aj jeden celkom vážny prípad kedy jedna dr dieťa ohrozila na živote lebo si celý rok nevšimla vážnu vadu a to že dieťa neprospieva poriadne odbijala výhovorkami... Ale váš prípad tiež nechápem - veď poslať na orl je najmenej 😶 to bolo prve kam nás poslala, a tak isto pri staršej dcére mi stačilo povedať že mám pocit že slabo počuje - pritom tiež sa samozrejme normálne rozprávala, ale na meraniach na orl mala strašne slabé hodnoty kvôli vode za bubienkom a veľkým mandliam
@1mina jj on mal polypy, vodu za bubienkom v tom jednom uchu a druhe teda zrastene.. to mu nenamerali uz ako babatku, ona kyvla vtedy nad tym rukou, ze urcite tam mal este plodovu vodu. Som mala byt vtedy raznejsia a vyhadat si to, len koho to napadne, ze skutocne moze byt neskor problem.
@lucia13022023 a vy ako viete že som to neriešila? ak neviete do pekla tak nehovorte..
@autorka, z toho som si to vyvodila, že sa to rieši až teraz, tak som myslela, že ste neboli u fyzio alebo tak. Lebo teda ak je dieťa pozadu s vývojom, nečakala by som len na to povie doktorka, ale išla aj sama od seba k fyzio, na plávanie, rôzne krúžky.. Ak sa vás to dotklo tak sa ospravedlňujem.
Moja zacala stvornozkovat ako 11 mesacna a sadla si par dni pred prvymi narodeninami. Boli sme 2x u fyzio s tym, ze ci je v poriadku. A bola. Lekarka nas neposlala, tak som si to vybavila sama, nakolko z kazdej strany som pocuvala ze uz ma sediet.

Už vás mala dávnejšie poslať.. plus zacat chodiť na baby plávanie a cvičiť poctivo doma 2-3x denne