Poradíte ohľadom zapožičania originálu správy z nemocnice?
Baby, potrebujem poradiť. Dcéra bola v nemocnici. Má komerčné poistenie a mala za obdobie co tam lezala dosat odskodne od poistovne. Omylom vsak dcera odovzdala obvodnej lekarke original spravy z nemocnice (mali sme len jeden). Kopie si nechala. Kopiu sme zaslali do poistovne. Oni nam nasledne odpisali, ze akceptuju iba original alebo overenu kopiu. Tak som sla k dr. poprosit, ci nam ju zapozicia, ja ju overim na matrike a donesiem jej ju spät. Odmietla s tym, ze ona uz na druhej strane ma nelepene ine zaznamy (no a? sak su to zaznamy mojej dcery nie cudzieho dietata). Jedine co bola ochotna spravit, je, ze okopirovala to na farebnej kopirke, lebo ze to bude vyzerat ako original... (v poostovni alebo na matrike su asi sprosti, aby to nerozoznali😀 ). Neviem co spravit. Mam na to, aby mi vydala original narok ci nie? Poradte. Dakujem.
zdravotna dokumentacia je majetok statu, nie dotycneho poistenca, takze davat karty domov nie je ok, dokonca hrozi mastna pokuta lekarovi, ktory kartu vyda pacientovi do ruk.
@cecil36 ja na tvojom mieste pojdem do nemocnice a vypytam si este jednu spravu. spravy su ulozene v pocitaci, nie je vobec tazke ju vyhladat, vytlacit a dat podpisat lekarom, ktori dceru prepustali, k tomu treba len ochotu a pritomnost danych lekarov v nemocnici.chod za lekarom, ktory ju prepustal a popros este jednu spravu, ze je to pre poistovnu. nemal by byt ziaden problem. takisto tvoja dr. ti mohla dat original na overenie u notara, ale tento sposob priamo s kopiou mi pride rychlejsi a praktickejsi.
Jedine sa dohodnut s lekarom. Zial asi by som sa s nou dohodla tak, ze si najdem inu, pretoze jej chovanie by bolo pre mna neakceptovatelne.
Tak kartu do rúk nám dá len sestrička ak ideme k lekárke a to v ambulancii ani domov nám lekárka nikdy kartu nedala , len vtedy ak je to potrebné napr. pre príjem do nemocnice alebo tak...
ALe správu z nemocnice pre poisťovňu ti má dať, pretože aj my sme poistený a lekráka nam dala tu správu do rúk a som jej ju potom doniesla späť, bežne ako ideme napr. k inej lekárke a potrebujeme este tu správu aby mala záznam aj druhá lekárka tak nam dá originál a ideme s tým.. a potom zas jej to donesieme späť...... ja by som išla za svojou lekárkou.. Nemocnica ma toľko pacientov tak ťažko horko budeš niečo tam vymáhať 😝 si myslím.. odbiju ťa s tým že správu ste dostali 😝
A samozrejme že na matrike nie su blbí 😀 ja som overala dlhé roky takže asi by som to rozoznala.. 😉

samozrejme ze ano... dcere doktorka vobec nedava zdravotnu kartu do ruk??? ja mam bezne doma, ci uz karty svojich deti,a lebo moje... a vyhotovujem si kopie ako potrebujem...