Ako overiť integrovaný posudok pri ŤZP dotácii?
Dobrý deň, riešili ste už niekto "overenie" integrovaného posudku, na ktorom nie je podpis, ale doložka o autorizácii. Riešime dotáciu a jeden z členov rodiny je ŤZP, no že vraj nie je táto osoba evidovaná v centrálnom registri ako ŤZP a úrad požaduje "právoplatne overený dokument", overí mi to matrika? Veď to nie je nijako vidieť, či je to originál. Alebo koho urgovať, kto mal zadať do centrálneho registra, že osoba je ŤZP?
Zase zbytočná byrokracia v našom štáte?
aky urad to vyzaduje ? posudok je sucastou spisu na UPSVAR ak tak rieste tam
a ktory urad to pozaduje ? odkazte ich na zakon 310/2021 Z.z. (antibyrokraticky zakon) oni to nemaju absolutne pravo ziadat od vas
predpokladam ze ale ubehlo min 15 a viac dni odo dna dorucenia posudku)
ak ubehlo a nie je v registri dana osoba tak potom Upsvar ktory posudok vydal mohla sa stat chyba a nepresli data cez CSRU
@anonym_289b57 žiada to Slovenská inovačná a energetická agentúra; IP bol vydaný ešte v 09/2025
@anonym_289b57 žiada to Slovenská inovačná a energetická agentúra; IP bol vydaný ešte v 09/2025
@laurika26 zajdite na UPSVAR, vyziadajte si kopiu rozhodnutia o TZP s vyznacenim pravoplatnosti a vykonatelnosti a poziadajte o preverenie evidencneho stavu v datasete TZP - s tym maju hlavny problem
overenie autorizacnej dolozky na listinnom rovnopise nema relevanciu
Doložka o autorizácii na elektronickom spise (alebo presnejšie k listinnému rovnopisu elektronického úradného dokumentu) nahrádza klasický podpis a pečiatku, dokazuje platnosť pôvodného elektronického podpisu a slúži na overenie pravosti dokumentu.
Doložka o autorizácii na elektronickom spise (alebo presnejšie k listinnému rovnopisu elektronického úradného dokumentu) nahrádza klasický podpis a pečiatku, dokazuje platnosť pôvodného elektronického podpisu a slúži na overenie pravosti dokumentu.
@nika1971 takže čo mám urobiť, keď úrad odo mňa žiada "právoplatné overené rozhodnutie"
ist na urad prace, vyziadat si dolozku o pravoplatnosti a cele ako to je aj s dolozkou o pravoplatnosti to overit na matrike alebo u notara
ale urob si kopiu a ta sa overuje...vlastne sluzi potom ako original, aby si original nemusela dat z ruky...original si stale nechavaj
ist na urad prace, vyziadat si dolozku o pravoplatnosti a cele ako to je aj s dolozkou o pravoplatnosti to overit na matrike alebo u notara
@nika1971 doložku mám; len nechápem prečo, nie je tá osoba ani takmer po roku uvedená v centrálnom registri ako osoba ŤZP - nemusela by som teraz behať a platiť navyše overovanie, poštu ... 😠

aky urad to vyzaduje ? posudok je sucastou spisu na UPSVAR ak tak rieste tam
a ktory urad to pozaduje ? odkazte ich na zakon 310/2021 Z.z. (antibyrokraticky zakon) oni to nemaju absolutne pravo ziadat od vas
predpokladam ze ale ubehlo min 15 a viac dni odo dna dorucenia posudku)
ak ubehlo a nie je v registri dana osoba tak potom Upsvar ktory posudok vydal mohla sa stat chyba a nepresli data cez CSRU