icon

Poraďte "čisté vitamíny" pre deti

xlucia
11. sep 2012

myslim tym bez skodlivych pridavnych latok
samozrejme prvorada je zelenina a ovocie.... pre mudrlantov
cecko mame praskove z DM
potrebujem poradit este dobre D vit. a dobru znacku beta glukanov a tiez probiotika
s cim mate este dobre skusenosti????

mimi
28. sep 2012

neviete mi niekto poradit, cim mozem nahradit Cebion Multi pre pol rocne babo? Dakujem

evelin325
29. sep 2012

@mimi aký máš s babatkom konkrétne problém?

jasmika
29. sep 2012

Najlepší je sušená šťava zo Zeleného Jačmeňa, konkrétne by som povedala,že čistá a kvalitná je z firmy Zelený život, - ostatné by som povedala,že sú kadejaké mixtúry.. kde je viac zložiek... ktoré tam nemajú čo robiť... Má to také prospešné látky ako materské mlieko... fakt jednička...dávala som to dcérke ked mala možno 10 mesiacov...po trošičke... 50 ml.. teraz to obmieňam..občas spirulinu, občas chlorelu... len treba dávať bacha na zloženie...
také typy ako nejaké vitamínové kvapky, alebo marťankovia, alebo podobné sr.čky neuznávam a ani by som to svojemu dieťaťu nedala..to jej môžem rovno vit.c nasypať do koly... 😖 😖 😖

mimi
30. sep 2012

@evelin325 mala je predcasne narodena, tak sme brali rozne vitaminy a doktorka nam povedala, ze ich mozem vynechat a namiesto davat Cebion multi. Ja by som jej rada dala nieco prirodnejsieho, vigantol sme nahradili inym liekom, len neviem najst nahradu cebionu.

evelin325
30. sep 2012

@mimi aj môj maličký je skôr narodený, dobre robíš, že nedávaš maličkej cebion, vieš ono je to o tom, že keď si telo zvykne na prísun takýchto vitamínov, už si to potom nebude vedieť získať prirodzene z potravy, a preto keď maminky pchajú do detičiek rôzne vitamíny a cukríky na imunitu, ani nevedia, ako tým škodia svojmu dieťatku, ono to nachvíľku vyrieši dôsledok zdravotného problému ale príčinu to nevyrieši. Ja dávam synčekovi minerálne soli, vyrábajú sa na spôsob homeopatík, kupujem ich od nemeckého výrobcu, lebo chcem mať istotu, že je to kvalita, u nás na Slovensku nemáš istotu v ničom. Dávam mu to na zlepšovanie fungovania imunitného systému, už sme s nimi vyriešili afty, horúčky, nádchu, či my veríš alebo nie malý dostal silnú nádchu, dala som mu tieto minerálne soli a na druhý deň nič, je to fakt zázrak.

lamaze
30. sep 2012

ahoj holky...máme zkušenosti colostrum symbiotic High-Ig a probiotika od Biopronu konkrétně biopron 9premium....a super....

onellyo
3. okt 2012

@evelin325 🙂 🙂 🙂
s casti mas pravdu ,,ze s potravin si telo berie vzivy ale dnesna strava a vyzivna??? no pochybujem same eecckkaa a chemia aby cim skor narastlo ,,,a cecko dnes spapas a rano vycikas ,,,a zas ho telo potrebuje jediny vitamin ktory si telo nevie ukladat do zasoby,.. 🙂 🙂 🙂

marianka0101
3. okt 2012

Ahojte, dopredu napisem, ze nechcem rypat, ale ma zaujima, preco doplnate umele vitaminy detom? Vidim ze niektore mate predcasne narodene, ale co ostatne? Odporuca vam ich pediatricka, alebo preventivne same od seba? My nebyvame vobec chory, nastastie teda, tak 2x v roku nadcha a ta je do 4-5dni prec, tak ma toto nenapadlo nikdy riesit, preto sa pytam. Dokonca my mame asi zazracne dieta, jeho naj jedlo je zeleninovy tanier paradajka, paprika-cervena, uhorka, pripadne este cerstva mrkva a rovnako zboznuje vsetko ovocie. Rodina, kamarati nechapu, lebo deti vacsinou nelubia zeleninku, ovocie, max.banan... Ozaj mame stastie ze nas choroby obchadzaju, tuk-tuk. Teraz cakame druhe, som zvedava, ako na tom budeme, ked sa narodi.

sirinka
3. okt 2012

@marianka0101 no prave...ani ja som toto neriesila, kym sme boli zdravi...moja druha dcera chyti uplne vstko co okolo nej preleti, ale co sa vitaminov tyka, doplnam iba C, kedze ten, ako je zname si nase telo same nevyrobi a je pritom velmi dolezity pre spravne fungovanie imunity....a ciastocne aj vitamin D, ale nie vigantol a iba pocas choroby.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
zdraviezprirody
4. okt 2012

@teegreen Ja som medom sladila od samého začiatku alebo som nesladila vôbec. Med má antibakteriálne účinky, pôsobí na imunitu, dodá energiu a má rad iných super účinkov. Niekto sa bojí, že med je alergén.... ale alergia nebýva častá ani príliš výrazná. A často sa stáva, že alergia je hlavne na nečistoty, ktoré sú v mede z okolitého prostredia. Preto je dobre ak poznáme minimálne lokalitu, odkiaľ medík pochádza. Aj v obchode dostať kvalitný med, len treba hľadať. No najlepšie je nakontaktovať sa na spoľahlivého včelára a byť stálym odberateľom. 😉

evelin325
4. okt 2012

@onellyo ja som presne toho istého názoru ako ty, preto dávam synčekovi tie minerálne soli, čo som spomýnala. Minerálne soli sú súčasťou každej bunky v našom tele. Naše telo si ich získava stravou, ale v dnešnom svete kedže jeme čo jeme, ako píšeš aj ty, naše telo ich má nedostatok , a preto vznikajú zdravotné problémy a choroby. Veľa ľudí potom pchá do seba chémiu, ktorá lieči len príznaky choroby, potláča ich a nelieči chorobu samotnú. Minerálnymi soľami dám synčekovi len to, čo mu chýba, len to čo mu je vlastné, žiadnu chémiu. Vyrábajú sa na spôsob heomeopatík, takže ich môžu úžívať detičky od narodenia, tehotné a kojace matky. V Nemecku sa používajú už dlho, na Slovensku je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu.

hlavackova
5. okt 2012

@lia09 toto iste som riesila s dcerkou od februara tohto roku, 2-3 dni v skolke, 2 tyzdne doma - sopliky, potom zelene sopliky, nakoniec kasel a takto sme sa tocili dookola. Kaslala aj 2 mesiace - na to jej stale predpisovali TRIFED, dostala aj Broncho Vaxom na "podporu imunity", ten som jej prestala davat ked som zistila, ze obsahuje glutamat a naopak jej zahlienenie spustal, ten pripravok mi pride ako "sucha vakcina". Vsetky tieto somariny som vyhodila a zacala som malej davat kolostrum tablety symbiotics, denne Ccko a teraz s prichodom jesene a nastupom do skolky olej z trescej pecene kvoli Dcku. Musim zaklopat, vyrazne sa to zlepsilo, sice po 2 tyzdnoch (rekord v porovnani s 2-3dnami) v skolke uz chytila nejake sopliky a kaslala, ale dostali sme sa z toho do tyzdna a aj priebeh bol lahsi ako v minulosti, pritom som jej davala len bylinkove caje s medom, Kaloba kvapky, Respiro tinkturu a tymianovu mast. Pani doktorka jej opat predpisala trifed, tentokrat som ho ani nevybrala z lekarne. Najdolezitejsie je podla mna dokladne sa zbavovat hlienov, rozpustat, odsavat aby sa predislo resp. obmedzilo ich zatekanie, zmierni sa tym nasledny kasel.

veve39
5. okt 2012

@sirinka prosim ta aky vytamin D kupujes ? a kde ? mozes aj do IP, vdaka 🙂

hlavackova
5. okt 2012

este na margo tinktur na baze alkoholu, to je aj mnozstvo pripravkov proti kaslu a zahlieneniu z lekarne napr. Sinupret, Hedelix a vela dalsich. Mne poradili, ze tinktury je dobre detom nakvapkat do horuceho caju a nechat odstat chvilku - vacsina alkoholu sa tak odpari a je to setrne pre deticky.

hlavackova
5. okt 2012

@marianka0101 ani ja som neriesila, mala bola zdrava ako repa, okrem par soplikov a ovcich kiahni, ktore sme chytili neviem kde, ale aspon ich mame za sebou...potom nastupila so skolky a zbohom zdravie...

zdraviezprirody
5. okt 2012

@hlavackova áno, je to smutné, že väčšina lekármi odporúčaných prípravkov obsahuje nevhodné zložky...
Dobrý nápad s tým teplým nápojom, len takto prídeme o niektoré účinné zložky citlivé na teplotu.

sirinka
5. okt 2012

@veve39 http://www.swansonvitamins.com/swanson-premium-...
objednava ho podla poziadaviek zo zahranicia manof, najdes ho v teme proti povinnemu ockovaniu.

hlavackova
5. okt 2012

@zdraviezprirody uvazovala som nad tym, ze teplom sa mozu niektoré prospesne latky znehodnotit, ale nedavam ich do prilis horuceho cajika a robim to takto uz nejaky cas a vyzera, ze i napriek tomu tie tinktury a kvapky zaberaju. Je to asi vhodnejsie pre mensie deticky, tie vacsie uz trosku alkoholu snad zvladnu.

micka21
9. okt 2012

ja mám najnovšie skúsenosti s úplne novými produktami na SK, sú to výrobky od firmy Agel, sú výborné na imunitu i na liečbu niektorých iných ochorení... ja chvalabohu používam pre deti iba na imunitu, má to výbormú chuť a deti sa bijú o to, komu mám dať skôr - je to forma gelíku, ľahko stráviteľné a čisté prírodné zložky. I keď cena trochu vyššia, ale v konečnom dôsledku sa to určite viac vyplatí...

veve39
9. okt 2012

@sirinka vdaka...az teraz som si vsimla ze som napisala "vytamin" 😲 , nechapem, ako mi to vobec mohla klavesnica zobrat 😀
tento je teda nejaky lepsi ?

sirinka
9. okt 2012

@veve39 ano, okrem oliv oleja tam uz nie su ziadne pridavne latky...

myskin
20. okt 2012

Já tedy nejsem příznivce umělých vitamínů. Kdysi dávali pořad, kde dělali testy dětem v nejakých sportovních klubech a nevycházely vůbec dobře (jaterní,....). Rodiče v dobré víře je dopovali vitamíny. Já dávám dceři pouze rakytníkový olej (od Nobilis), echinaceové kapky (3 týdny a pak 3 týdny přestávka), každý den med a samozřejmě ovoce a zeleninu. Uvažuju o koupi odšťavňovače, protože dcera sní rozmixované na pyré všechny druhy ovoce, ale pokud jí ho dám vcelku tak ani omylem. A láká mě i odšťavňování zeleniny.

lilli00
Odpoveď bola odstránená
terezale
7. nov 2012

Ahoj, jak tu řešíte přírodní a nepřírodní, tak hraje roli způsob podávání, pokud chce výrobce volit formu bonbónů, které děti asi nejsnáze snědí, tak se bez trošku chemie asi neobejde. Ale zase jsou bonbóny a bonbóny. My dáváme např. Imugamin pro děti a tam je ta přírodní složka fakt velká (obsahují hlívu ústřičnou, echinaceu a vitamín C - mj.). T.

kaselka
27. jan 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či je tu niekto kto podáva deťom pod 3 r. Hliváčik. Malá má 2,5 r a nakoľko začala chodiť do jaslí (a už je tu 1. choroba) som jej nasadila sirup Beta Glucan od f. Natures no ako teraz pozerám zloženie tak obsahuje len 30 mg Hlivy a bohužiaľ aj sorban draselný. Hliváčik je bez konzervantov s dávkou 250 mg, no je písaný až od 3 r. a len s prírodnými zložkami tak by som to radšej vymenila..... Ďakuejm 🙂

zdraviezprirody
27. jan 2013

@kaselka môžeš kľudne podávať. Zo zákona sa píše na výživove doplnky, že od troch rokov. Ak je zloženie ok, tak radšej vymeň 🙂

kaselka
28. jan 2013

@zdraviezprirody Ďakujem za info. 🙂

kaselka
29. jan 2013

@luthien.k Ahoj, po dlhšom čase. Vidím, že radíš aj tu 🙂 Chcela som sa spýtať aj Teba na názor, či by si podávala sirup Hlívaček aj 2,5 r dieťaťu (príp. či poznáš niekoho kto tak robí). Malá začala chodiť do jaslí a po týždni hop, máme za sebou 1. chorobu. Viem, že sa tomu asi celkom nevyhnem, no nakoľko je atopik, chcela by som tomu predchádzať. Zatiaľ dávam sirup Beta Glucan od Natures no ten má len 30 mg účinnej látky a ešte aj konzervant sorban draselný. Výrobca mi odpísal len stručne - až od 3 r. teda to čo majú aj v príbal. letáku. ODD som nenašla no napr. aj Imunoglucan sirup (ktorý tiež po konzult. s lekárom odporúčajú od 1 r.) má len 30 mg..... Tak neviem, či mám 1/2 roka čakať a podávať aspoň ten čo doteraz, alebo prejsť radšej na ten prírodný... Alergologička mi odporúčala Arko defenses no tam sú konzervanty hneď 3 + ešte nejaká látka, tak ma to odradilo. Díky vopred 😉