Poraďte niečo alternatívne na "Púzdro" z jačmeňa na hornom viečku u 3-ročnej.

karolinka1991
31. júl 2019

Ahojte,

3-rocnej dcérke sa urobil jačmeň na hornom viecku POD POVRCHOM a hoci sme takmer hneď (po pár dňoch, lebo najprv to vyzeralo ako buchnutie - predtým sa tak buchla do druhého ocka a vyzeralo to rovnako) začali liečbu, masticka Tobrex nepomohla. Ani nahrievanie a ani Kanamycin s odstupom asi 3 týždňov.
Skontrolovali to 2 očné a obe mi povedali, že tam zostalo akoby púzdro, nie je vyplnené a ani jedna nevedela povedať, či je možné, že zmizne alebo nie. Ak nie, tak jedine chirurgický zákrok pod narkozou, ale to neodporúčala pri takom malom dieťati ani jedna.

Tak som sa chcela spýtať, či nemáte náhodou niektora nejaké "babkovske" rady, resp. nejakú alternatívnu liecbu (len nie homeopatiká a podobne). Mne raz takto jačmeň vyrezavali, no to som mala už 14, len tak dlho s tým u malej čakať nechcem. Potom som objavila Tea Tree a ten je na rozbiehajúci jačmeň super, len jednak je to nebezpečné na sliznice (dieťaťu ťažko potrieť v blízkosti ocka tak, aby to nemala o sekundu všade) a jednak toto už je skôr chronické.

No narazila som tu už na zopár super tipov na iné zdravotné problémy, tak som sa rozhodla skúsiť aj na tento problém.

Vopred ďakujem 😘

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@karolinka1991 Niekedy sa o tomto type jačmeňa hovorí aj ako o VLČOM ZRNE

tunde0923
31. júl 2019

Moja ako 2 ročná mala také jačmene, 5!!! Nič nepomohlo, takže absolvovala chirurgický zákrok pod narkozou ako 2ročná. Bolo to hrozné (hlavne pre mňa). Odporučili nám aby sme išli k immunologičke...Prešli necelé 2 týždne, a zase som cítila že pod viečkou niečo rastie. Keďže termin k imun. sme mali až o mesiac, zavolala som tam, (rázne) povedala náš problém, tak ešte ten deň sme dostali k doktorke, ktorá nám dala Broncho-Vaxom (to je taka kúra, ona presne povedala intervale ako to mala malá brať. Jačmeň zmizla, a odvtedy očká sú zdravé.
Skús vyhladať imonologa.

nikpa
31. júl 2019

@karolinka1991 mne tiez nepomohli maste od očnej ale obyčajná borová voda za 2€ z lekárne, zaručené 😉

janinah
31. júl 2019

ako očná operačná sestra píšem,že puzdro samo isto nezmizne a je len otázkou času,kedy sa naplní zas a čudujem sa ,že očné dr. toto nevedia.....

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@nikpa ďakujem a to už ste mali niekoľko týždňov ten jačmeň zapuzdreny a aj tak zmizol po použití tej bordovej vody? A mali ste vnútorný jačmeň?

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@tunde0923 ďakujem za reakciu... no ja som chodila k imunologicke asi 6 rokov a žiadne alergie ani imuno problémy mi nezistila, tiež mi nakazala Broncho Vaxom, ktorý síce spočiatku celkom zaberal, ale keďže mne sa jačmene často vracali, neskor mi už ani ten liek nezaberal... Osobne som vyskúšala všetky maste aj lieky, no mne pomohol až ten Tea Tree, ktorý si teraz hneď dám v začiatkoch, no myslím, že na zapuzdreny jačmeň už nepomôže ani ten

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@janinah ďakujem, no popravde si myslím presne toto iste, no povedali mi, že môže zmiznúť, preto som sem napísala... Topiaci sa aj slamky chytá :(

nikpa
31. júl 2019

@karolinka1991 mala som ho niekoľko mesiacov kým som sa dostala k očnej, bola som vtedy práve vycestovana za prácou. Samozrejme som si tam patlala všetky možné voľnopredajné masti a kvapky ale nič a už mi nepomohli ani tie od očnej kým som sa k nej dostala. Mala som ho vo vnútri a dosť veľký. Borovú vodu som skúsila ako poslednú možnosť pred chirurgickym zákrokom. Normálne som si s ňou vyplachovala celé oko, nestipalo to takže bez problémov. Za pár dní som cítila zlepšenie

martinna84
31. júl 2019

@karolinka1991 ahoj, moja mala mala vlcie zrno dole pod ockom. Dost velke.. Nezaberali ziadne masticky od ocnej. Kupila som sypanu bylinku očianku a robila jej obklady na vatovy tampon. Len to trvalo dlhoooo, mozno aj rok a krasne to zmizlo.

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@nikpa super, skúsim, ďakujem...len dúfam, že je vhodná aj pre deti, to ešte pozriem... A výplach 3x denne?

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@martinna84 fakt? Lebo ja som tiež robila a žiadny pokrok... Ale teda nebola som taká vytrvalá., iba zhruba 2 týždne, tak skúsim :*

martinna84
31. júl 2019

@karolinka1991 rano a vecer som jej kazdy den robila ten obklad este taky teply. Pozri toto mala moja

karolinka1991
autor
31. júl 2019

@martinna84 wow, klobúk dolu, no zvláštne, že moja to ani nemala začervenane, normálne by si to človek ani nevšimol, lebo to ma ako takú hrčku, zajtra to skúsim odfotiť a pridať... Ja som si to tiež všimla len vďaka tomu, že žilky na tom mieste mala trosku výraznejšie... Pol roka predtým ala dva rovnaké na dolnom viecku, tiež zvnútra, ale tie vďaka Bohu zmizli... No zvláštne je, že ani jeden sama necítila, nebol totiž červený, určite ju ani nebolelo, len tam mala hrčky (ale tie na spodnom mali v sebe hnis, no tu akoby skutočne mala len nejaký vacok, ani nie je tvrdý - ja som mala vtedy akoby tvrdú gulicku, keď mi to operovali)

nikpa
31. júl 2019

@karolinka1991 neviem či je aj pre deti, skús sa spýtať v lekárni Priznám sa že ja som to flakala, nemyslela som že mi to pomôže, dávala som si to ráno a večer a niekedy cez deň keď som si spomenula.

rozovykon
2. aug 2019

ked sa zapuzdri je potrebny zakrok, ale to by mal zhodnotit ocny lekar, moja mala mala tri x po sebe jacmen na oku a nakoniec sa jej zapuzdril dospelym to robia na pockanie dieta musi ist do narkozy, moja mala 4 roky ked ju operovali. Lekarka nam po zakroku odporucila omega tri mastne kyseliny, su take cukrikove aby to jedli decka. Zvacsa ked sa opakuju moze ist o problem s imunitou alebo nejaka refrakcna vada oka. Moja bude zrejme nosit dioptrie, ked pojde do skoly.Ale pokial je to este tesne po vyhodeni, kvapkala som ocufles kvapky a robila teple repikove zabaly (alebo z ocianky) na oko aby to rychlejsie dozrelo a prasklo.

poplas
6. sep 2019

Ahojte, ja som s tym bojoval pol roka, v prvych dvoch tyzdnoch som skusal postupne vsetky atb masti co su, liecil, obklady harmanceka a ocianky robil, nahrieval POSIFORLID-om niekolko krat denne, oleje (tea trea, echinacea, kapucina a ine,) potieral colostrom od LR ci ho aj uzival, vitaminy a doplnky vyzivi na oci a imunitu od vymyslu sveta, skusal rady starých materí a liecba i tak nepomohla. Skusal som proste vsetko, len aby som sa vyhol operacnemu zakroku. Ocna mi to pozrela, s tym, ze je to zapuzdrene a uz moc tvrde a na narovinu povedala, ze toto uz nedam liecba uz nepomoze. Ak to nechcem operacne, vraj da sa s tym zit, v mojom stave by sa to uz nezhorsovalo, len to musim prijat ako drobnu kozmeticku vadu, ale ak nechcem nemam to riesit. Ta predstava, ze to tam budem mat roky, ma vsak odhodlalo poziadat o operacny zakrok. Pre mna to bolo velmi neprijeme, nebudem klamat, prezival som zakrok hrozne, ale napriek vsetkemu to zvladol. Ak mam porovnat pol rocny a i nakladny boj (250 Eur), ca ma toho i tak nezbavilo s operacnym zakrokom ktory trval do 30 minut i s pripravou v sukromnej ambulancii (45 Eur) tak musim povedat, ze urcite by som sa davno rozhodol to riesit operacne. Ustrelil by som si nie len cas a polrocne trapenie, obmedzovanie volneho casu, bo niekedy sa s tym nedalo ist ani von, nervou, hlavne by som mal svoj klud a na to dennodenne nemyslel, ako sa toho zbavit. A ono i ta liecba obcas bolela, hlavne ked som si to skusal potriet tea tree olejom 🙂. Moje odporucanie je, ist hned k ocnej, ak liecba tatb mastami nezaberie do 2 tyzdnov, a je to zapuzdrene a zatvrdnute, radsej prezit tych max 30 minut operacny zakrok a nasledne plnhodnotne zit.

sisa106
22. nov 2019

@poplas ahoj, musím povedať, že práve tvoj príspevok ma nakopol a prinútil riešiť jačmeň chirurgicky 🙂 Mala som 2, z toho jeden vyše štvrť roka, stále rástol, bol už tuhý a zapuzdrený, tiež som skúšala všeličo, len aby to nemuselo ísť von operatívne. A druhý mi praskol sám, ale púzdro ostalo. Som cca. 3 týždne po zákroku toho zapuzdreného jačmeňa a mám na viečku stále hrčku. Chcela by som sa ťa preto opýtať, či máš po zákroku oči ako predtým, než sa ti vytvoril jačmeň, alebo ti tiež ostala hrčka?

evitoki
11. apr 2021

@poplas Dobrý deň, smiem sa opýtať na ktorej klinike vám urobili zákrok? Ďakujem riešim toto iste uz rok..