icon

Poraďte ohľadom obriezky malých detí

26. okt 2022

Ahojte žienky,prosím vás poraďte mi ohľadom obriezky malých detí.Syncek 3,5 rôzny má ísť na ten zákrok,lebo nejde mu pretahovat.Tak hneď nás poslali na zákrok.No ja neviem čo by bolo lepšie.Citala som veľa článkov aj diskusii,že sa to dá aj samé do poriadku.Nechcem sa rozhodnúť zle.Bojim sa ísť do tej mini operácie.Poradte mi aktuálne čo by bolo lepšie.Je nutný ten zákrok? Neexistuje žiadna masticka čo by pomohla?

knaza
Autor odpoveď zmazal
katarinaba
26. okt 2022

Ak mas pochybnosti, skus ineho lekara. Moj mal 6 a neslo mu. Teraz ma 7 a uz ide. Niektori doktori maju nazor, ze minimalne do 15 je cas.
A zas poznam aj dospeleho muza, co si dal sam a dobrovolne urobit obriezku, lebo sa tak citi cistejsi. Cize ani v pripade obriezky by som to tragicky nevidela. Na funkciu to vplyv nema. A tiez sa mi to zda cistejsie 🙂

slapina
26. okt 2022

a ono to je nevyhnutné? nedá sa tomu nejakým spôsobom predísť prípadne nájsť iné riešenie?

katuska19
26. okt 2022

Ahoj, odporucam pockat, mojmu tiez odporucali, ale upravilo sa to. muz mu ukazal ako to ma pomalicky skusat a ako si to umyvat a teraz mam 11 rokov a uplne v pohode. dobre,ze sme nesli, zbytocne trapenie pre dieta.

autor
26. okt 2022

@slapina Ja by som tomu najradšej predišla.Bojim sa toho zákroku aby na to isol.Dostal masticku pinda masť no nepomohlo to.Tak doktorka že musí ísť na zákrok.Aj som sa jej pýtala či sa to časom nedá samé do poriadku,a že na čo zbytočne čakať.Tak neviem čo robiť

autor
26. okt 2022

@katuska19 Ja by som dočkala,no čo mám povedať doktorke že nechcem aby isol na ten zákrok.Mozem to odmietnuť ako rodič?Už mu dali aj termín na február.

autor
26. okt 2022

Ešte dodám,že rodina mi hovorí že aby som s tým zákrokom súhlasila,že keď doktorka povedala že musí na to tak musí,že dr vie čo hovorí keď to študovala.A čo keď bude mať neaky problém do dospelosti ohľadom sexu,že potom mi to synček bude vyčítať že som ho odmietla dať na ten zákrok.Fakt neviem čo robiť

katarinaba
26. okt 2022

na zakrok ist nemusis, uz vobec nie ked to nie je zivot ohrozujuce (samozrejme myslim syna, ale ty ako zodpovedna to odmietnut mozes)
jednoducho povedz doktorke, ze chces pockat
ale konecne rozhodnutie je aj tak len a len na tebe, mozes si najst druheho doktora, ktory to pozrie. No moze sa stat, ze tvoja terajsia povie OPERACIA, druhy povie V ZIADNOM PRIPADE. Moj osobny nazor je, ze 3,5 rocny ma na taku operaciu dost casu. Obriezku mozno urobit kedykolvek, robi sa to pod narkozou, tu sa da obavat len tej. Co by ti mal vycitat? Ked to nepojde v 15tich, tak potom ho obrezu, skor ako bude mat sex (alebo v 13 tich 🙂 ) Ak nema zapaly, ktore by mu sposobovali problemy, nema bolesti, ja by som to nechala na prirodu. Kludne pocas kupania mu ukaz ako si ma kozku stahovat - on najlepsie vie pokial moze, je to sucast jeho osobnej hygieny, tak ci tak to bude musiet vediet. Ty ho kontroluj, sleduj. Mozno skusit slezovy krem.

svetlonos
26. okt 2022

Nesla by som. Dr nie su Bohovia. Vraj sa ma pretahovat uz od malinka. Ja som to nerobila. Neslo to dlho. V dvoch rokoch som skusila anic. Ma 2,5 a ide to. Donca u niektorych muzov, ktori ziju struedmi sa to vie vyskytnut. Neboj, najneskor v puberte, ked zacne sam precvicovat sa to uvolninsamo. Kamoskin maly to mal kompletne az v 11 tich. Nech si rezu svoje deti.

maminkadeticiek
26. okt 2022

Na kolko ho ma otvoreny?Je taka 10 dnova hormonalna masticka,ktoru nam urolog predpisal,ked to mal syn "zaseknute"asi 1-1,5 cm uz vyse roka.Mastila som a na 9 den blanka pekne pukla a slo to.Ja som ale jemnulililinko nie stahovala,ale skor natahovala tu kozku uz od narodenia,cize som do toho sla "pripravena" na 1,5 cm otvorenie.Ak ma len minimalnu dierocku na cikanie,se ste mu s rym nic nerobili,tak neviem.Ale ja mam s touto mastickou dobru skusenost.

autor
27. okt 2022

@maminkadeticiek Takých 1cm mu to ide.Kedze mám prvého chlapca nevedela som že od narodenia mu to treba naťahovať,ani detská dr o tom nič nehovorila.Aka je to masticka?

autor
27. okt 2022

@katarinaba
@svetlonos Ja som vôbec není stotožnena s operáciou.

maminkadeticiek
27. okt 2022

Vies ako jeto s tym "treba".Co lekar,co mama to iny nazor na tuto temu.Mne to nasa odporucila tak ja som pri kazdom prebalebi iba jemne natiahla kozicku a dostala to do tohto stavu otvorenia na 1,5 cm.Nuz ale ten nazov neviem,malemu to urolog predpisal,mozno keby si to opisala ze je na 10 dni hormonalna, ze oni by jz vedeli.

svetlonos
27. okt 2022

Ved ani ja by som nebola. Normalne odmietni, ze este pockate. Videla som rozhovor s muzmi uz dospelymi po obriezke a boli z toho nestastni. Okrem inych veci. Dr nie je Boh a za dieta si zodpovedna ty, nie on. Rodina nech riesi svoje vlastne deti a nie tvoje. Manzelovi povedz, ze nesuhlasis pokial nie je velmi vazna pricina a hotovo.

katuska19
27. okt 2022

ano, ja som lekarke povedala, ze pockame🙂