Obriezka u 3,5 ročného chlapčeka

sisina0987
30. apr 2019

Prosím vás kto má skúsenosť u 3,5 ročného chlapčeka s obriezkou .Nás to čaká v júni a strašne sa bojím ako je to po zákroku,ako sa to hojí,ako to bude s cikanim,a koľko to trvá kým bude môj chlapček ok.Prosim kto si tým prešiel,,,nech napíše,Ďakujem.

prevenar
30. apr 2019

@sisina0987 no ..neviem o co ide ..osobne by som sa tomu snazil vyhnut do poslednej moznosti. nastuduj si o tom nieco sama internet / youtube , ze ako by ste sa tomu mohli vyhnut. obriezku uz nevratis spat .

sisina0987
autor
30. apr 2019

@prevenar práve že sa tomu nedá vyhnúť,,,, malý mal zapálenú predložku, Ma to celkom zúžené, lekár jednoznačne -obriezka

sta0
30. apr 2019

@sisina0987 ahoj a neskúšala si slezový krém? Prípadne sedavé kúpele v sleze?

silesias
30. apr 2019

Kamoskynmu synčekovi robili. Bola to jednodňová hospitalizácia. Že asi dva dni si pri cikani poplakal a potom už dobre. Prvé 2/3dni sú najhoršie potom, že už je dobre

marina447
30. apr 2019

@sisina0987 poznám mužov ktorí sa dali obrezať v dospelosti samy z hygienických dôvodov 🙂 neboj sa, život mu tým nezničíte a ak je to nutné neurobíš nič, zahojí sa, deti sa rýchlo z takého dostanú, my dospelí to prežívame horšie ako oni 🙂

sisina0987
autor
30. apr 2019

@sta0 nie neskúšala ,,, myslíš žeby pomohli,,,a kde sa dajú zohnať

sta0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prevenar
30. apr 2019

@sisina0987 ..ja lekarom neverim ..zvacsa si nahanaju hlavne vlastne ksefty , aby mal vykon a pacient ako taky je im ukradnuty. to "neda sa " som pocul uz vela krat ..ci pri sebe, ci mojom dietati a nakoniec sa ukazalo ,ze sa "da" a velmi dobre a bez nich ..cize. ..ale je to tvoje dieta , nie moje.

pri obriezke pride k obnazeniu zaluda a tak pride k jeho znecitliveniu . mnohi dosleli to casom olutovali ,ze sa dali dobrovolne obrezat, kedze uz nedokazali precitit sex tak ako preddym .

samozrejme sprav, ako myslis. vsetko dobre .

gabrielka450
30. apr 2019

@sisina0987 stahovali ste. Predkozku????

sisina0987
autor
30. apr 2019
sisina0987
autor
30. apr 2019

@sisina0987 no dostal ten zápal a tam mu lekár sťahoval a vôbec neide

sta0
30. apr 2019

@sisina0987 pozri si tú diskusiu, čo som Ti pripla. Do júna máte ešte čas, treba vyskúšať čo sa dá, ak sa chceš vyhnúť operácii a keď nepomôže, tak už len operovať.
Na tie sedacie kúpele treba použiť kvet slezu - kúpiš v lekárni, pozri aj tu:
https://nanicmama.sme.sk/lekvaren/fimoza-alebo-...

Ten slezový krém zvykne zaberať najskôr po dvoch týždňoch, ale väčšinou treba mazať dlhšie, ale ak by si videla zlepšenie, stále sa vieš operácii vyhnúť ;)

yanni
30. apr 2019

Tak ja neviem, nášmu druhému sa dala predkožka stiahnuť až v 6tich rokoch. my sme v zahraničí a tu sa to začne riešiť, ak sa nedá stiahnuť, až po 6rocnej prehliadke. Skús Este Krem, aedave kupele. Nedovol dr. Stiahnut nasilu. Pomalicky. A nech si syn Pinsura natahuje sam.

simatko2
30. apr 2019

Som poradkyňa Justu, ak by si mala záujem o slezovy krém, kľudne napíš, posielam aj poštou

lovasovaandrea61
30. apr 2019

@prevenar tak tak aj nam lekar kazal prist s malym ze nas posle na obriezku ked odlozi plienky ze hned prist a to koli tomu aby nahodou nevznikla infekcia....ja s priatelom sme odmietli donosil plienky a krasne mu cvicime s predkozkou krasne sa da pretiahnut...a kazdy den je lepsi a lepsi pretahujem mu to s balzamikom od Forever...ale presne je to jej dieta nech spravi ako mysli

lilitela
30. apr 2019

@sisina0987 Viem, ze sa pytas na nieco uplne ine, ale je tam taky zapal, ze vam dal aj ATB? Mojmu malemu sa semtam zapali ked sa mu drie pipik o plienku + mozno nejake bacilky z mocu a vzdy sme len premazli Framykoinom a pomohlo, tiez ma este predkozku prirastenu. Ale samozrejme nevidime Vas stav cez internet. Vraj pomahaju aj sedacie kupele v klasika - repik, alebo salvia, alebo rebricek - ide o to, co presne sa zapali, ci je tam opuch; ak ma aspon malicku dierku niekde na predkozke (medzi zaludom), tak tam skusit ten cajik dostat, aby to vyplachlo.

kika831
30. apr 2019

@sisina0987 neviem aky vazny je stav u vasho syna, ale obriezka pri 3,5 rocnom dietati mi pride zbytocny stres na oboch stranach ( matka - dieta). Ja na vasom mieste by som este navstivila dalsieho odbornika. Obriezka sa da urobit vzdy, ale mozno sa to da riesit aj inak a nebolestivo. Moj syn, ked mal sem tam zapal, tak framykoin nam pomohol. Drzim velmi palce

habarka
30. apr 2019

@sisina0987 ahoj, môj syn 9- ročný to absolvoval vo februári tento rok, tiež sme sa veľmi báli, čo a ako bude. Operácia prebehla hladko, aj ked trvala asi hodinu, lebo mal zrasty a išlo to ťažšie, potom celý deň spinkal z narkózy a dokonca navečer nás prepustili domov, takže sme v nemocnici ani neboli cez noc. To hojenie už bolo komplikovanejšie, bolelo ho to, štípalo, mal to škaredé, napuchnuté, ale postupne si na to zvykal, pipik mal veľmi citlivý, ani dotknúť, látkou, uterákom, pyžamom...len sme jemne sprchovali, žiadne kúpanie, neskôr sme natierali rany framykoinom a oplachovali v repíku.celú dobu chodil bez nohavíc doma, ale keď sme išli na kontrolu po dvoch týždňoch, už si pomaly musel zvykať na oblečenie. Teraz, 2 mesiace po operácii si už ani nespomenie. Držím palce, vraj je to len estetický zákrok, nemá to žiadny vplyv do budúcna, 1/4 mužov na svete s tým žijú. Držím palce.

sisina0987
autor
30. apr 2019

@habarka a koľko dní ho to stipalo pri cikani

habarka
30. apr 2019

@habarka určite neodporúčam rady starých materí, v niektorých veciach je medicínsky zákrok jediné riešenie, ako riskovať, že ak by sa to neurobilo včas , hrozili by zápali, možno rakovina.

martusik2305
30. apr 2019

@sisina0987 ahoj ja mam slez doma kúpila som cez net nakoniec sme nepotrebovali ak chceš posuniem

habarka
30. apr 2019

@sisina0987 prvé sva dni tam mal obväz,aj keď cikal, ale potom mu to už vadilo. Najhoršie bolo dať dole ten obväz, mal to prilepené s krvou, museli sme to namočiť a veľmi jemne a pomaly dať dole. Určite to zvládnete!

martusik2305
30. apr 2019

@habarka áno to je pravda ale ešte ma 2m čas tak by som skúsila ten slez poznám kamošky ktoré skúšali a pomohol sedaci kúpeľ zo slezu a samozrejme treba cvičiť a po troške sťahovať po každom kúpaní

izabela333
30. apr 2019

@sta0 ja som to skusala a synovi to pomohlo...takze stoji to za vyskusanie.

sandri
30. apr 2019

Ahoj, akus popozerat rozne diskusie, urcite vyskusaj ten slez, hoci pokial su tam zrasty, obriezke sa nevyhnete. Da sa robit aj ciastocna obriezka, teda ze daju prec len cast predkozky, ktora je zhrubnuta. Kamoskinmu synovi to robili. Ja som mala frajera, ktory bol ciastocne obrezany zo zdravotnych dovodov a s uzivanim sexu nemal ziadny problem 😂

nikita.sk
30. apr 2019

@sisina0987 ja neodporúčam.moj syn mal takisto na toto ísť kvôli patologickej fimoze. Naštudovala som to na nete,kúpila bepanthen a každý večer mu to natrela a jemnulinko sme sa snažili mu predkozku stahovat.trvalo to 1 mesiac.jednoho dňa syn sám došiel a pekne si to stiahol sam a odvtedy všetko v poriadku.chce to trpezlivosť,ale ide to.nic nasilu.trpezlivost.

tehula
30. apr 2019

@prevenar ak si muz, tak tlieskam, ze niekyo relevantny nazor napisal.
Obrezavanie chlapcov a dievcat je hruza. Ak chcu, nech sa sami v dospelosti rozhodnu.

Presne potom moze mat necitlivy zalud. A bude mat problem pri klasickom sexe.
Kazdy zapal sa da predsa liecit aj bez odrezania

galioska
30. apr 2019

@sisina0987 to by ti mal lekár navrhnúť aj taký krém síce je v ňom bordel ale za tu krátku dobu sa mu nič nestane, ten krém otvorí tu dierku lepšie ako tvrdý zásah, trebalo vyskusat

michelle567
30. apr 2019

No ja som bola s malým v nemocnici po operácii. V januári mal 3r. Jednu noc ho veľmi bolel pikik a narazili sme v noci na urológa ktorý mu povolil zrasty, pretiahol, predpísal ATB mastičku, kúpať v repiku a 2x denne sťahovať nech nezrastie nazad. Na druhý deň to videla detská urologicka a zalamovala rukami prečo muto spravil, že úplne zbytočne mu ublizil lebo on to má vpredu také zúžené že obriezka ho neminie. A v júni mu to ma aj spraviť. Tak ja neviem. Záleží aké to asi ma váš. Myslim si, že keby sa dalo vo vašom prípade vyhnúť obriezke veď tiež by mu len povolili zrasty a pretiahli..