Poranenie ucha u dvojročného chlapca pri čistení
Ahojte, baby. Mám doma takmer 2 ročného syna. Dnes ho kúpal manžel, lebo mesačná dcérka veľmi plakala, tak ja som bola s ňou. Keď ho okúpal, išiel mu čistiť uši. Na malého používam tie detské tyčinky, čo sú také hrubšie z dm (určite ich poznáte). Manžel však synovi vyčistil ucho klasickými "dospeláckymi" tyčinkami a malý sa mu pri tom asi pohol... Keď skončili malý za mnou prišiel s plačom a držal si uško. Skontrolovala som mu ho a tiekla mu krv vo vnútri. Manžela som už pekne zvozila aj keď už je to asi jedno, ale ja teraz neviem ako postupovať. Myslíte, že mu mohol prepichnuť bubienok? Manžel si ani nie je vedomý, že by išiel hlboko, tak neviem no... možno je to poranenie len zvukovodu. Ako by som to mohla zistiť? Krv mu netečie tak, že by mu vytekala von z ucha... Myslíte že treba ísť na ORL? Počká to do pondelka, aby som išla za našou dr po výmenný lístok, alebo si myslíte, že treba ísť na pohotovosť? Z ucha mu nevyteká žiaden výtok, reaguje aj na slabšie zvuky a rovnováha vyzerá, že je v poriadku.
Nikdy už nečistit paličkou do ucha čistí sa len ucho na začiatku tak kde maz vyteká sama. Len ten vstup ucho zvonky nikdy nie do ucha paličku potom sa to len zatláča hlbšie .
Super je používať sprej do ucha a čistenie a ten rozpustí ušný maz ktorý vytečie a vy už len poutierate ucho.
Teraz už asi nič len by som sledovala ak by sa dačo zmenulo
Išla by my krv sťažoval by sa na bolesť uška tak vtedy by som išla ak vám to urobí pokoj na duši tak ho v pondelok vezmite ku detskej nech sa pozrie ona
Oh boze je mi zle len si predstavim tu bolest.Chudak maly.Usi su strasne citlive.
Ak sa stále sťažuje už by som bola na pohotovosti, ucho nieje sranda
Môjmu prednášajúcemu lekárovi na škole si dospelá dcéra pri čistení pretrhla bubienok a veľmi nešťastne, keď nám to rozprával tak že už bola po opakovaných plastikách. Ja by som s ním pre pokoj na duši určite išla.
uz to tu zaznelo, ale toto treba opakovat - usi sa len umyju vodou a prstom, nemusia sa cistit ziadnymi palickami. drzim palce, aby bol maly ok.
@anonym_autor čistiť len vonkajší zvukovod, nezachádzať štetôčkou do ucha

Nic nerobte,len utriet krv len kde vidite,nie hlbsie.To sa zahoji samo.Usi mu cistit netreba a ak uz velm8 chcete tak len na konci dierky,teda ten vstup do ucha,len pokial vidite. Nestrkať palicku dnu do zvukovodu.