icon

Porucha dýchania v spánku

bossko
7. aug 2018

môj syn je už po dvoch operáciách nosných mandlí. teraz po roku a pol od poslednej začal zase ťažko dýchať v noci. až sa budí a zastavuje sa mu dych. cez deň dýcha pekne, žiadny sopel ani nič.
neriešili ste niekto niečo podobné? budú to zase tie mandle?
Tu je ukážka ako spí:

pekný deň

Strana
z2
bossko
autor
30. aug 2018

Ďakujem za povzbudivé slová. Verím že sa mu to zlepší. On nevie ešte inhalovať, respektíve zo všetkého má strach.

ukulela
30. aug 2018

@bossko nasmu pred vyberom, ked sa mu to zhorsovaleo stale, pomahali inhalovat - kupili sme inhalator a obycajnu vincentku ... a tiez sme ho nechavali pusteny v noci, ked zaspal, pri postielke nasmerovany na tvar/nos, aby rovno dychal ten vlhky vzduch. o poznanie lepsie dychal. ale teda mandlu sme vybrat dali ... snad va, to more zlepsi.
inac my sme maleho naucili aj na preplachy nosovou konvickou, slanou vodou, aj to mu mierne pomahalo.

ukulela
30. aug 2018

@bossko inac my sme inhalovat ucili necelo trojrocneho ... tiez dychal ako vas vo videu. maval az zastavy dychania. on sa naucil, nie je to neprijemne, a ten chladny vzduch, co ide z inhalatora, je osviezujuci ... a teda ozaj skus aspon tak ako my - ked zaspi, prilozit ku nemu, nemusi ist uplne na tvar, len blizko aspon. nech sa aspon daco dostane ... a skusit ucit inhalovat.

insert1980
24. nov 2022

@janka.l ahoj píšem na starý príspevok. Ako vtedy dopadol malý v spánkom centre?vyliečila ho? Čo mu urobili

janka.l
29. nov 2022

@insert1980 ahoj, v spánkovom centre nám zistili príčinu chrapania. My sme mali mechanickú prekážku - mandle. Tak mu ich v Martine na detskej ORL vybrali a potom sme boli opäť na vyšetrení v spánkovom centre a povedali, že je to v poriadku.

insert1980
30. nov 2022

@janka.l ďakujem 🙃

marienka987
6. mar 2024

@bossko dobrý večer prajem práve som si pozrela video na YouTube a tak isto spi môj sin riešili ste to ja som s toho zúfalá a strašne sa oňho bojím môžem sa spýtať prečo dicha aj môj sin tak co vám pomohlo ďakujem

bossko
autor
6. mar 2024

@marienka987 treba si prečítať všetky príspevky v tejto diskusii. Po dvoch operáciách nosných mandlí a veľa pobytoch pri mori nakoniec z toho vyrástol. Teraz už má 11 rokov a trochu nadváhu, takže aktuálne chrápe ako dospelý chlap. Presne ako ja. Treba ísť k ORL na kameru. Bez toho sa ďalej nepohnete.

marienka987
2. máj 2024

@bossko mi chodíme na ORL ALE asi tam lekár SPi hovoril ze mame počkať pol roka a uvidí podľa čoho to je dal nám momentálne a fenistil

Strana
z2