Poruchy príjmu potravy u deti s autizmom

lexilaracroft
6. mar 2017

Doktorka tvrdi ze staci ked pije aspon vodu. Bojim sa o nu je velmi chuducka sama kost a koza. Su dni kedy vobec nezje nic ida sa napije mlieka par krat. Ma s tym niekto skusenosti? Ako jej zvisit apetit? Ake druhy jedla ponukat?

lijka80
6. mar 2017

Prepac ze sa pytam.dcerke diagnostikovali autizmus na zaklade toho ze neprijima potravu?

pribinak
6. mar 2017

Ja ti poradiť neviem, ale je tu skupinka mamiciek deti s autizmom, skus sa pridať do skupiny, mozno ti poradia lepsie ako mamičky, ktore nemajú deti s autizmom

lexilaracroft
autor
6. mar 2017

@lijka80 nie to je len jedna z nevyhod faktorov je tam viac

tova
7. mar 2017

ked som bola mala mi nechutilo jest. nemam ziadnu diagnozu. Bola som chudsia musela som par tyzdnov, mesiacov, raz tyzdenne chodit na B12 injekciu pocas ZS. Ja som v skole vobec nic nejedla, kazdu desiatu som niekomu darovala alebo hodila do kosa. Apetit mi prisiel s pubertou. Ma aj obmedzujucu stravu koli autizmu? lepok a pod?

lexilaracroft
autor
7. mar 2017

Nie ziadne obmedzenie ani alergie

lorela
7. mar 2017

@lexilaracroft Existuje viacero prípravkov na podporu chuti do jedla. Opýtaj sa lekárky napr. na tie B12, prípadne v lekárni (napr. Pangamin).
Skús dcérke ponúkať obľúbené jedlá, alebo servírovať zaujímavým spôsobom, príp., sama najlepšie poznáš svoje dietko, rozprávať rozprávku, ktorá ju zaujme a popritom sa aj naje. Skúšať, čo by mohlo dopomôcť.

lexilaracroft
autor
7. mar 2017

@lorela Jej ucitelka mi teraz odporucila nechavat si prazdny kelimok od jogurtu krabice od cerealii prazdne a obal od parkov a dat to do krabice a dat jej na vyber nech ukaze ktore chce tak to skusime.