icon

Mám poruchu príjmu potravy?

Včera o 20:53

Už je to dlhšiu dobu čo nemám chuť jest. Jem naozaj veľmi málo a jedlo nikdy nedokážem dojesť celé. Nemám vobec potrebu, hlad alebo chuť na niečo. Keď jem tak nie z chuti ale len preto že je "čas" alebo “musím” alebo aj keď je jedlo veľmi dobre proste jem nasilu, aby som neschudla. Niekedy za celý deň zjem iba obed a zvyšok sú len také blbosti ako jogurty, smoothie a pod. Aj keď navarím, a aj keď mi to chutí, zároveň citim take nechutenstvo voči tomu, že to musím zjesť . Neviem to opísať ale viem že to asi nie je v poriadku. Týmto som si vytvorila akýsi stres z jedla. Mám už aj problém jesť pred ľuďmi, keďže mi stačí kúsok niečoho a už som plná. Hanbím sa za tento problém, ktorý s jedlom mám. A tie pohľady ludí na mňa a ešte keď prídu poznámky typu "veď si ani nič nezjedla" "ty aj niečo zješ?" "ty maš anorexiu" ... naozaj to nie je nič príjemné. Aj keď nikdy som si jedlo neodopierala, vždy som jedla normálne, teraz si už naozaj si začínam myslieť, že nejakú tú ppp naozaj mám. Čo by ste mi odporučili? Ako získať spat chut do jedla ?

marianarem
Včera o 21:33

@anonym_autor Na gastre si bola, ci je vsetko ok? Nejaky emocny stres v zivote nemas?

autor
Dnes o 06:46
@marianarem

@anonym_autor Na gastre si bola, ci je vsetko ok? Nejaky emocny stres v zivote nemas?

@marianarem v minulosti som mala helikobakter ale už je všetko OK. Akurát mi odporúčala brať preventívne probiotiká... mávam bežné problémy v živote ako každý iný, nič závažné sa mi v živote nedeje ale ten stres mám hlavne z toho jedla teraz... normálne niekedy som celý čas v pohode a keď príde čas obeda a pomyslenie na jedlo tak sa mi zhorší nálada, myslím nato, že sa treba najesť a ako to zase nepôjde a budem tlačiť jedlo nasilu aj keď som hladná ako vlk ...