Poruchy príjmu potravy u deti s autizmom
Doktorka tvrdi ze staci ked pije aspon vodu. Bojim sa o nu je velmi chuducka sama kost a koza. Su dni kedy vobec nezje nic ida sa napije mlieka par krat. Ma s tym niekto skusenosti? Ako jej zvisit apetit? Ake druhy jedla ponukat?
Ja ti poradiť neviem, ale je tu skupinka mamiciek deti s autizmom, skus sa pridať do skupiny, mozno ti poradia lepsie ako mamičky, ktore nemajú deti s autizmom
ked som bola mala mi nechutilo jest. nemam ziadnu diagnozu. Bola som chudsia musela som par tyzdnov, mesiacov, raz tyzdenne chodit na B12 injekciu pocas ZS. Ja som v skole vobec nic nejedla, kazdu desiatu som niekomu darovala alebo hodila do kosa. Apetit mi prisiel s pubertou. Ma aj obmedzujucu stravu koli autizmu? lepok a pod?
@lexilaracroft Existuje viacero prípravkov na podporu chuti do jedla. Opýtaj sa lekárky napr. na tie B12, prípadne v lekárni (napr. Pangamin).
Skús dcérke ponúkať obľúbené jedlá, alebo servírovať zaujímavým spôsobom, príp., sama najlepšie poznáš svoje dietko, rozprávať rozprávku, ktorá ju zaujme a popritom sa aj naje. Skúšať, čo by mohlo dopomôcť.
@lorela Jej ucitelka mi teraz odporucila nechavat si prazdny kelimok od jogurtu krabice od cerealii prazdne a obal od parkov a dat to do krabice a dat jej na vyber nech ukaze ktore chce tak to skusime.

Prepac ze sa pytam.dcerke diagnostikovali autizmus na zaklade toho ze neprijima potravu?