Post covid u deti
Ahojte,
ma tu niekto z vas skusenosti s post covidom u deti? Syncek 2r. je po celom tele vysipany, na dlaniach mu vysli cervene flaky ktore ho vecer a v noci svrbia. Sme v kontakte s pediatrickou,videla aj fotky. Bude to zrejme post covid :(
Zaujimali by ma vase skusenosti ako dlho to u vasich deti trvalo (najme tie dlane) a co vam najviac pomohlo?
Dakujem 🍀
@diablica697 my sme mali podozrenie. Vyžiadaj si u pediatricky aspoň CRP, podľa hodnoty uvidí, či je v tele zapal, alebo nie. Príznaky začali zhruba 3t po prvých príznakoch covidu (boli sme s manželom pozitívni, chorí, syna sme netestovali), mal stále zvýšenú teplotu, stredne červene fľaky po celom tele (veľmi mi to pripomína atopicky exzem, s nim ale problémy nemáme), má zvazsene uzliny na krku.. Všetko príznaky PIMS, CRP ale v poriadku.
Pediatrička nás odoslala okamžite na kardiológia (točili mu EKG a robili sono srdiečka, zmerali saturaciu, ta je veľmi dôležitá) a RTG pluc, vyšetrili ho, našťastie v poriadku, ale zvýšená teplota a fľaky po tele pretrvávajú, uzliny sú už menšie, ale stále zdurene.
Ja som co sa týka covidu triezva, dodržiavam opatrenia, ale nežijem v panike ani úzkosti, ale pardon, zdravotný stav dieťaťa riešim. A grcat sa mi chce z tých maminiek, čo sa tu vysmievaju, asi ich deticky nikdy nemali zdravotné problémy. Môžu ďakovať ❤️
Určite začnite tým CRP, môže, ale aj vôbec to nemusí s covidom spolu súvisieť. Držím palce
@marzuz89 dakujem ♥️
@diablica697 presne tak ako opíšete, aj môj syn má také vyrážky , 2 mesiace po covide. Už trvá týždeň.☹ . Keby ste dozvedeli na to liečbu, napíšte mi, prosím.
@nerika môžete prosím hodiť foto, ako to vypadá?
@nerika preslo to same, natierala som mu rucicky fenistil gelom, bral fenistil kvapky. Trebalo len sledovat na prikaz doktorky ci nezacne krvacat lebo vraj to je nebezpecne a vtedy treba ist hned na pohotovost.
@diablica697 ☹samporejme boli sme u lekara, ale je to nová vec a nič nevedia povedať. Preto hľadám už tu nejakú liečbu podľa skuseností od iných. A môj starší syn má 2 mesiace zelenú hustú nádchu, atb nepomohli ( ani lokálne ani tabletky), nevedia mj odporučiť nič. Krv, crp je v poriadku. V utorok ideme na EKG. ☹
@nerika skuste si dat predpisat tie fenistil kvapky tie nam pomohli najviac. Drzime palce. 🍀
@diablica697 a ste si isti, ze je to pist covid? Tiez mam 2 rocneho syna a post covid nemal, ale mava ekzem. Teraz je take obdobie, celkovo je velmi sucho, tesne po zime. Ti, co maju citlivejsiu kozu, pripadne nabeh na alergie mavaju kozne problemy. Ale samozrejme, moze to byt aj hocicim inym.
@diablica697 zistili vam,co to bolo?
@ailiba ano. Covid/ post covid. Mal aj pozitivny test.
Aj my máme covid prsty, dcéry a manžel.
On ma strašne veľa pupakov, dlane a prsty.
Vie niekto co na to funguje? Ďakujem
@trnava91701 my sme potierali fenistil kremom a uzivat ak fenistil kvapky.tie pomahali najviac
@diablica697 Áno, pomohli fenistil kvapky ale trvalo 1 mesiac, a teraz po kúpaní alebo keď plače, sú tie fľaky začervenia znova.
doby en mam 7 rocneho s yna, v marci mal kovid 2x, po prvom britskom nic neoblo , no teraz neivme v majji juni sa zacal s poradicky stazovat ze ho boli hlava spocitakus omto nevsimala si ale ked sa to opakovalo spozornella som...hlava ho oblieva az za vieckami ukazuje iba na tej casti vlastne akoby za ocami, ale oci samotne ho vraj nebolia..neivem nkdy ho nebolievala hlava napadlo m a ze po kovide?kto sa s tym stretol prosim vas?okrem otho ma aj zapchaty nos bez vytoku, a koby cchel sakat ale nic mu n ejde...nevim ci to ma s tym suvis...boli sme teraz tyzden pri mori...tam sa na nic nestaszoval neveim ci len nahoda..

treba si uvedomit, ez nie za vsetko moze covid, ten moze byt len spustac, pricom takych spustacov je mnoho.
ide o to, ze mnohe ifekcie a nielen infekcie, ale aj ochorenia zatazuju organizmus natolko, ze jednoducho trva vemi dlho, nez sa zotavi poznala som zenu, co mala brucelozu. zostala po nej ciastocne ochrnuta, slepa. svokor mojej kamosky sa jedneho dna zobudil a bol akysi mimo, vysetrili ho a nakonie chospitalizovali so zapalom mozg, blan a mnohe taketo infekcie mozu mat aj povodciu, ktory v zasade vyvola ine priznaky,a le toto je jednoducho komplikacia, ktora zrejme aj suvisis s oslabenim imunity. a prave aj cukrovkari su vzdy pri infekciach rizikovejsi, lebo ich tkaniva maju zhorsenu hojivist a regeneraciu.
tiez pri mnohych inf. ochoreniach dychacich ciest horzi zapal pluc, pripadne zapal sredneho ucha, prinosnych dutin, v takom pripade aj strata cuchu, niekedy aj trvala a mnohe ine. tiez ochorenia a zapaly srdca ( moj sused bol koli tomu operovany.
a ako som uz pisala, pri infekciach je aj riziko vyskytu koznych ochoreni. infekcia je zataz a je aj vyssia potreba vitaminov a ak je ich nahodou nedostatokm, tak potom to moeze amt dosledky, dokonca aj ten nedostatok moze sposobit zvysene riziko nakazenia sa, resp nizkej odolnosti, ci horsieho priebehu.,
infekcia oslabuje imunitu, preto je riziko, ze sa rozbehne dalsia infekcia. ooznam zenu, co mala covid priznaovy,a le zvladla to v poode doma a o mesiac skoncila s inou infekciou v nemocke zo zapalom pluc.
toto su zname veci uz velmi dlho. no media sa tvaria, akoby objavili ameriku.