Pozitívny AG test a čakanie na výsledok z PCR - karanténa
Dobry vecer,
mam v podstate dve otazky. Vcera synovi (8r) vysiel jeden AG pozitivny, nasledne dva dalsie negativne. Vcera absolvoval hned aj pcr test. Na vysledok cakame. A tu su moje otazky:
1. ak by bol pcr negativny (cize AG bol chybny), musi dokoncit karantenu a my s nim? Ja som ocko, manzel nie a 19m syncek tiez nie. A je potrebne,aby sme sa v pripde jeho negativneho testu otestovali pcr testami aj my?
2. ak by bol pozitivny aj na PCR teste, nas samozrejme objednan tiez ako kontakt. Nam sa karantena bude ratat opatovne od nasho testu?cize dalsich 10 dni? A synovi sa to zasa pretiahne o dalsich nasich 10 dni?
Som uz z toho jelen.
Priznaky nemame nikto ziadne. V sobotu bol syn aj ja AG negativ. Ja aj muz sme boli vcera AG negativ a ja aj dnes rano 🤷♀️
Za kazdu odpoved dakujem
@masha123 alebo to mali uz predtym bezpriznakovo. Ktovie. Pride mi hlupe, ze sa nevystavuje covidpas aj na zaklade rozboru krvi na protilatky, pre deti by to bolo absolutne vhodne. Mojim by som dala urobit rozbor hned, keby ich to malo oslobodit od nekonecneho karantenovania. Takto mam kazdu chvilu zavrete doma aspon jedno zdrave dieta. Pritom to uz mozno davno prekonali. A zase sa mi neoplati ich zbytocne trapit odberom krvi, ked by to bolo akurat tak potvrdenie pre nas, inak by aj tak museli byt zakazdym v karantene. Cely system je na figu.
Ak je PCR negativny, mala. by mu skoncit katantene, zalezi kolko dni preslo od poslesneho kontaktu z lozitivnym, priznaky mozu byt aj na 10den.Ja som. bola. na 6.a dcera na 10.pcr negat a hned n druhy deň priznaky a pozitívna.
Ak mu vyjde pozitivny test, pocita sa 10dni od lozit. Ag. testu alebo priznakov.Ostavate v karantene. Vam sa počíta od dna vasej pozitivity 10dni.Takze mozete vyt v karantene dlho , ako my😛😝😍

@alex1303 ja som tiez pozitt od 6.12.a konci mi 15.12.karantena rata sa10dni vratane dna pozitivity ako1. den. Ale som ockovana.