icon

Pozitívny AG test a čakanie na výsledok z PCR - karanténa

7. dec 2021

Dobry vecer,

mam v podstate dve otazky. Vcera synovi (8r) vysiel jeden AG pozitivny, nasledne dva dalsie negativne. Vcera absolvoval hned aj pcr test. Na vysledok cakame. A tu su moje otazky:
1. ak by bol pcr negativny (cize AG bol chybny), musi dokoncit karantenu a my s nim? Ja som ocko, manzel nie a 19m syncek tiez nie. A je potrebne,aby sme sa v pripde jeho negativneho testu otestovali pcr testami aj my?

2. ak by bol pozitivny aj na PCR teste, nas samozrejme objednan tiez ako kontakt. Nam sa karantena bude ratat opatovne od nasho testu?cize dalsich 10 dni? A synovi sa to zasa pretiahne o dalsich nasich 10 dni?
Som uz z toho jelen.

Priznaky nemame nikto ziadne. V sobotu bol syn aj ja AG negativ. Ja aj muz sme boli vcera AG negativ a ja aj dnes rano 🤷‍♀️

Za kazdu odpoved dakujem

senta_sofia
7. dec 2021

Ty ako ockovana mas vynimku z karanteny, ak nemas priznaky. Ak ti zacnu priznaky, nastupujes do karanteny a objednas sa na test.

tinak25
Autor odpoveď zmazal
autor
7. dec 2021

@senta_sofia vies co, som bez priznakov, ale karantenu rada dodrzim. Nevadi mi to. Aj testnut sa dam, ak syn vyjde pozitivny. Ja o tej vynimke viem, ale nerozumiem jej trosku 🙂
Cize ja sa spravam ako neocko 😆
Ak vyjde pozitivny bez ohladu na status a priznaky pojdeme na test zvysni traja a uvidime. Ja ale dufam, ze ked uz mame vyjst pozitivni tak vsetci traja zbytkovi naraz 😂😂😂😂😂🙏🙏🙏🙏🙏

autor
7. dec 2021

@tinak25 ja dufam, ze to tak bude 🤷‍♀️ Lebo nikomu zatial nic nie je. A on okrem skoly a teda k mojim rodicom a svokre nikam nechodi. V oboch domacnostiach su vsetci negativni zatial. Cize tam sa nakazit nemohol. Ani do obchodu nechodi s nami 🤷‍♀️
No sama som velmi zvedava

autor
7. dec 2021

Prave mi prisiel vysledok testu. Je negativny. Moze ci nemoze ist zajtra do skoly? 😂
Maju pisomku z prvouky 😂😂😂😂

janulienky
7. dec 2021

My sme mali covid cca mesiac dozadu. A mne pani z hygieny povedala, že každému členovi rodiny sa končí karanténa 10 dní po pozitívnom teste. Čiže syn už chodil normálne do školy a ja som bola ešte s ročným synom asi 7 dní navyše v karanténe (mne vyšiel PCR test ako poslednej pozitívny).

senta_sofia
7. dec 2021

Pytala si sa na karantenu, cize ak by si nemala priznaky, tak mas vynimku bez ohladu na jeho test. Az keby ta potvrdil PCR.

tinak25
7. dec 2021

Nemusí. Povieš, že prišiel výsledok až ráno 😁

autor
7. dec 2021

@tinak25 no len ja chcem aby ju pisal. Prvu nepisal lebo v tom case mal laringitidu 😆
No nic. Zavolam zajtra do skoly a uvidim co mi povedia 🙂

andrejka1974
7. dec 2021

@luci310 ak by bol pozitivny tak vsetci co nie su ockovani musia zostat v karantene az pokial neskonci karantena poslednemu clenovi v rodine u nas som mala ja pozotivny test antigen 17.11. V ten den 17.11.mali obe dcery negativny test uz od 15.11. Boli v karantene koli pozitivnemu spoluziakovi a pozitivnej terapeutke potom mne vysiel pozitivny aj pcr test 19.11. Starsia dcera a muz isli na pcr v nedelu 21.11. A starsia dcera vysla pozitivna a mladsia a muz stale negativny a tak moja katantena koncila 29.11. dcere 1.12. My sme vset ciockovani, ale najmladsia nie je ale musela zostat aj tak v karantene az do 1.12. pretoze nie je ockovana cize dokopy bola doma 18 dni takze vela zavisi od vysledkov testu

janage
8. dec 2021

Milá autorka odporúčam stránku nczi s podrobnými pokynmi čo kto kedy ako.
Je tam uvedené aj kto má výnimku z karantény, kedy začína a končí, kto je kontakt, kto kontakt kontaktu a pod.

autor
8. dec 2021

@janage tu stranku mam pozretu. Ale pripad pozitivny Ag a nasledne negativny pcr som tam nenasla. Ja viem, ze ako ockovana mam vynimku z karanteny. Ale dakujem za tvoju radu. Mimichodom aj na ich linke ti kazdy operator poda ine info 😉
Cize vtom nemaju jasno ani oni

autor
8. dec 2021

@janage a tato stranka ta presmeruje na korona.gov mimochodom. A tam tiez nic o nasom pripade nie je 😉
Cize ma zaujimali realne skusenosti…

alex1303
8. dec 2021

@luci310 tak ja to tu prave riesim tiez....ja pozitiv od 6.12.mne konci karantena 17.12. syn je objednany na pcr 11.12.v pripade ze by bol pozitiv tak pokarcujem v karantene? Zvysku rodiny konci karantena teraz v nedelu (vsetci pozitiv).ak zijeme v spolocnej domcnoti tak karantena sa predlzuje vsetkym? Ci kazdemu konci ako ma?

katjaa44
8. dec 2021

Tak v tomto je riadny chaos , ale vychádza mi z toho že ak si očkovaná a bez príznakov tak máš výnimku z karantény ostatní ostávajú doma ale tak ako sa v tom máme vyznať keď to každú chvíľu menia 🤔 Inak držím palce "zostaňte negatívni " 😊

luci310
8. dec 2021

@andrejka1974 no neviem ako je to s negatívnymi výsledkami ale pozitivnym ľuďom konci karanténa každému zvlášť za 10 dni od testu…

luci310
8. dec 2021

@alex1303 ak si ty pozitívna za 10 dni ti konci karanténa a ostatných neriešiš, syn ak bude pozitívny neskôr tak bude on v karanténe s negatívnymi, ale pozitivnym skončí karanténa

masabi
8. dec 2021
alex1303
8. dec 2021

@luci310 dakujem lebo uz som si fakt myslela ze vsetkym sa predlzi karantena o dalsich 10 dni....dufam, ze syn bude negativ 🙏

autor
8. dec 2021

Syn je nastastie negativny. Zahadou ostava, co ten AG test zachytil 🙄

uhnakova
8. dec 2021

udajne vie AG test zareagovat aj na ine koronavirusy (nielen SARS-CoV1).

autor
8. dec 2021

@uhnakova no tiez mi to napadlo. Ale jemu nic nie je 🤷‍♀️ On je uplne zdravy 😂😂😂😂
Jedine zeby dokazal zachytit aj zapal svindlov 😂😂😂😂😂
No uz je to jedno. Hlavne ze je negativny a my mozme normalne fungovat 😉

masha123
9. dec 2021

Dobry den pripnem sa tiez to riesim ale u nas je pozitivna ucitelka v skolke vcera jej vysiel antigen dnes ma pcr ale vysledky neviem kedy. Preto neviem ze karantena sa pre dcerku rata az ked jej vyjde vysledok pcr to moze byt za 3-4 dni alebo proste od dnes ked sa isla testovat? A este neviem ci aj dcerku mam objednat na pcr ci staci urobit doma test a az keby bol pozitivny potom? Dakujem

uhnakova
9. dec 2021

@masha123 karantena pre tvoju dcerku sa rata od posledneho kontaktu s ucitelkou. Takze asi od vcera, ak este bola vcera normalne v skolke. Objednaj ju rovno na pcr, na terminy sa niekde teraz moze dhsie cakat. Antigeny su nespolahlive a ak by ti vysla pozitivna z antigenu, aj tak ju musis objednat na PCR, aby ste mali covidpas s potvrdenim o prekonani (nabuduce by uz nemusela dcerka do karanteny). V pripade, ze vyjde dcerka pozitivna na PCR, tak jej bezi novy zaciatok desaťdňovej karanteny odo dňa PCR testu.

luckalucinkalucka
9. dec 2021

V prípade ze PCR bude pozitívny,musíte byť znova ďalších desať dní doma, viem to z vlastnej skúsenosti,nikoho nezaujíma,že už ste pred tym desať dní sedeli doma,takto nám to aspoň vysvetlil lekar

domulienka20
9. dec 2021

Ak je malý pozitívny a vy zaockovana a nemáte príznaky tak karantenu očkovaná osoba nemusí absolvovať. Iba ty co nejsu zaockovany . Ak vyde pcr negatív tak karantena pre dieťa a pre manžela konci Ken nemá malý už príznaky.

Ja to mam to iste s 2 deťmi. Mladšia mala pozitívny antigen tak som ju objednala na PCR rovno aj staršiu. Výsledky pozitívne ale ja ako očkovaná v karantene byť nemusím keďže nemám príznaky a som aj negativna

alex1303
10. dec 2021

@domulienka20 ja zaockovana som ale jeden clen rodiny zaockovany nie je ale karantena mu konci v nedelu...v pripade, ze by bol syn pozitiv tak zaockovanym krantena konci a nezaockovani po skonceni a prekonanom covide musia zasa do karanteny?

masha123
10. dec 2021

@uhnakova dakujem pekne dnes prislo ze je pozitivna tak sme do 18 v karantene… prosim vas a mali ste niekto ucitelku ze kolko tak nakazi deti v triede? Ako sa to teraz siri ta delta? Ach bojim sa mam male babatko doma:( je mi jasne ze to je individualne ale ci cela trieda alebo 10 alebo 2

uhnakova
10. dec 2021

@masha123 tak u nas to vobec nemuselo byt od ucitelky, takze sa to neda takto povedat. Ochorela naraz ucitelka a 7 deti, zaroven ochoreli aj dalsie deti v dalsich triedach a dalsie ucitelky. Najskor sa to uz dlhsie sirilo cez viacere deti bez priznakov. Viac nez polka potvrdenych deti nemala ziadne priznaky. Odvtedy uz boli narazovo pozitivne aj dalsie deti (po jednom), ale od nich sa nikto dalsi nenakazil (resp. neviem o tom). Ani moje deti, ani raz.

masha123
10. dec 2021

@uhnakova dakujem za odpoved. No uvidime co z toho bude najviac ma stve ze to bola len ucitelka z vedlajsej triedy na zastup na par hodin… tak vase deticky maju silnu imunitu to je vyborne drzte sa